Publicerad på 31 Aug - 18:56

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Silvestre: Finns ingen anledning att starta Ronaldo och Maguire


Foto: Bildbyrån 

Två raka segrar för Manchester United. Trots det finns det en hel del oro i laget. Stjärnduon Cristiano Ronaldo och Harry Maguire har både förpassats till bänken och enligt förre Utd-spelaren Mikael Silvestre finns det ingen anledning för Erik ten Hag att starta dem mot Leicester på torsdagskvällen. 

Häcklade efter förlusterna mot Brighton (1-2) och Brentford (0-4). 

Men Erik ten Hag har fått fart på Manchester United efter det. 2-1-segern mot Liverpool visade prov på att det finns något i United den här säsongen och 1-0 borta mot Southampton gav viktiga poäng inför en tuff vecka - som inleds med Leicester på bortaplan följt av Arsenal på Old Trafford på söndag. 

Få har förmodligen missat att det trots detta inte är helt frid och fröjd i truppen. På bänken har såväl lagkaptenen Harry Maguire som superstjärnan Cristiano Ronaldo hamnat. Resultatet? Två raka segrar. Vågar ten Hag stå emot trycket att spela sina dyra stjärnor? 

Den förre United- och Arsenalspelaren Mikael Silvestre tycker inte att ten Hag ska vika sig i frågan. 

– Formen kommer och går i fotboll. För tillfället är allt positivt både anfalls- och försvarsmässigt. En hållen nolla borta mot Southampton på bortaplan, ett mål framåt och två mål framåt Liverpool. Så länge du inte måste rotera på grund av matchrytmen så måste du se till att fräscha upp benen och spelarna att vara helt fit for fight, säger Silvestre till Bettingexpert.com.

– Kanske kan det vara en anledning att ändra i laget. Annars, utifrån hur laget presterar, ser jag ingen anledning till att Harry och Cristiano ska in i startelvan. 

Silvestre kommenterar även värvningen av Antony från Ajax. 

– Det är en spännande värvning eftersom han har ett blixtrande tempo och färdigheter. När försvarare möter honom så kommer det att bli en utmaning eftersom de inte känner till honom så väl. Jag tror att han har fördel direkt. 

– Jag bara hoppas att övergången och anpassningen blir smidigare än för Jadon Sancho. Det får tiden utvisa. Vi vet inte hur det kommer att gå förrän vi ser honom på planen för the Reds. 

Av: Lennart Sandahl

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto