Publicerad på 28 Jan - 17:33

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Silly Season: Conte förbannad, Rooney nobbar och beroende av lego

Varje vecka botaniserar Rekatochklart bland de brittiska nyhetsstånden och presenterar de hetaste snackisarna i "What the papers say".

 
Sky Sports

Liverpool kan komma att snuva Tottenham på ett spännande namn. Portos spännande ytterforward Luis Diaz har smällt en 16 mål den här säsongen och har under en tid kopplats samman med en flytt till Spurs. Nu ser dock även Jürgen Klopp ut att ha förtydligat sitt intresse för 25-åringen. Enligt rapporter så kan Liverpool vara på väg att gå mot en affär redan i januarifönstret för att inte riskera att bli omkört av Tottenham och andra klubbar. Liverpool uppges erbjuda 37 miljoner pund med bonusar som triggas igång om Diaz slår igenom på Anfield. Colombianen kvalar mot Peru på fredagskvällen och enligt Sky Sports är Liverpools personal redo att göra en medicinsk undersökning på plats i Sydamerika om parterna kommer överens om övergångssumman.

 
Daily Mail

Mer på temat Luis Diaz. Enligt Daily Mail är Tottenhams manager Antonio Conte nu förbannad över att han ser ut att missa ännu en viktig transfer efter att det sprack med önskenamnet Adama Traore (Wolverhampton) som lutar åt FC Barcelona. Ett hårt slag i jakten på topp-fyra för den gode italienaren.

 
Liverpool Echo

Vem tar över Everton nu då? Rafa Benitez floppade och nu väntar en viktig rekrytering för att undvika en smärtsam vårsäsong med risk för att behöva kämpa för att undvika nedflyttning. Vitor Pereira, Roberto Martinez, Wayne Rooney och Frank Lampard är alla namn som nämns i sammanhanget men enligt tidningen verkar Rooney själv inte intresserad av att lämna Derby i nuläget. Det är heller inte otänkbart att caretakern Duncan Ferguson får fortsätta permanent.

Manchester Evening News

På måndag är det deadline för januarifönstret och frågan är vad Man City hittar på innan dess? Enligt Manchester Evening News jobbar City på en deal med River Plate om Julian Alvarez där City tycks ligga i förarsätet före bland annat AC Milan. Annars är det mycket snack om Erling Haaland vars utköpsklausul ska ligga på runt 65 miljoner pund.

The Guardian

"Jag är beroende av lego". Ja, dessa ord kommer från Jess Sigsworth i Leicesters damlag som berättar att han byggt Wembley med hjälp av lego. "Jag är beroende. Jag har byggt Wembley. "När du håller på med lego så släpper du tanken på allt annat, det är det enda som räknas, och när du är färdig kan du inte förstå hur två-tre timmar kunde gå så snabbt. Det får mig att inte bara tänka på fotboll hela tiden".

The Athletic

Auba & Out. The Athletic skriver att såväl Juventus som Barcelona är villigt att låna Pierre-Emerick Aubameyang. Den förre Arsenalkaptenen har inte Mikel Artetas förtroende efter en rad disciplinära problem. Senast var det att han kom tillbaka sent efter att ha besökt sin mamma i Frankrike. Senast anfallaren spelade för The Gunners var så långt tillbaka som den 6 december. Saudiska Al-Hilal presenterade ett erbjudande så sent som i förra veckan.

Daily Mail

Anthony Elanga, 19, gör avtryck i Manchester United. Så pass att Ralf Rangnick faktiskt valt den unge supersvensken före Marcus Rashford. Enligt Daily Mail kan det bli en sommarflytt får Rashford - till Paris Saint-Germain. Detta ska vara ett drag som PSG är beredda att göra ifall Kylian Mbappe lämnar klubben. Flera franska journalister med koll hävdar att det finns en sanning i detta ryktet. Mbappe ryktas till Real Madrid.

/ Lennart Sandahl

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto