Publicerad på 28 Jan - 16:44

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Sandebäcks tips inför helgen: Krångla inte till det!



Foto: Bildbyrån

Rekatochklarts andelskung Melker Sandebäck delar med sig av sina tankar inför söndagens Europatips!


Hur går dina tankar om söndagens rad - som innehåller en ganska salig blandning av ligor och turneringar?
– Kupongen denna söndagen tycker jag är väldigt rolig, många lag man sällan får se på Europatipset. Allt från VM-kval i Nordamerika där de två stornationerna USA och Kanada ska spela om förstaplatsen. Matchen som inleder kupongen tar oss tillbaka till Europa och vi ska till Wales där Cardiff tar emot Nottingham, Vi har även match i Franska Cupen, Spanska La Liga B Där "mitt lag" Malaga ska åka och spela på borta lan mot Mirandes. Tre matcher i Belgien och tre matcher i Portugal, och till sist en match i Schweiz innan vi avslutar i Afrika med dom afrikanska mästerskapen.

Var hittar du den mest givna spiken?
– Senegal anser jag vara där säkraste spiken. Laget möter ett Ekvatorialguinea som skrällvann mot Mali på straffar efter att matchen slutade 0-0. Senegal gick lätt igenom första rundan av slutspelet och vann med 2-0. Stjärnspelaren i Liverpool Mané som skadade sig i matchen sägs vara tillbaka för att ta Senegal till en semifinal. Bombetta!

I vilken match ser du den största skrällchansen?
– Det lag som har största skrällchansen enlig mig är CD Tondela mot Portimonense. Portimonense har inte vunnit en match på senaste fem spelade och har inte kunnat få ihop spelet alls. CD Tondela spelar för att kommer upp på mer säker mark och här tror jag man kan ta en skrällvinst och ta med alla poängen hem till Tondela.
 
Och vilken match vill du helst bara helgardera?
–  Egypten som möter Marocko. Jag kan inte ta ut någon som ska ta tre poäng här och matchen kan mycket väl gå till straffar. Egypten med Salah i spetsen möter ett Marocko med en stekhet Hakimi. Denna match måste alla tacken med.
 
Hur borde man som spelare tänka kring sitt system i en sån här klurig omgång?
– Jag hade tagit ut så många spikar som möjligt så som Senegal, Braga, Brugge, och Mirandes och sedan försökt få med så många tecken som möjligt på de andra matcherna som är öppna. Denna omgången kommer inte ge någon miljonutdelning så bättre att spika favoriterna och gå för att får 13 rätt. Den enkla vägen, alltså inte krångla till det


/  Lennart Sandahl

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto