Publicerad på 23 Feb - 13:00

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Sagnas syn på Arsenal: Arteta har fått laget att spela utan rädsla



Foto: Bildbyrån

Förre Arsenalstjärnan Bacary Sagna, 39, ger sin syn på klubbens CL-chanser,  vilken spelare som är den störste ledaren han spelat med och Aubameyang-gate. 
– Det är synd för Arsenal, men i slutet av dagen så är laget viktigare än någon spelare
, säger han till vår systersajt Bettingexpert.com

Bacary Sagna var Arsenal trogen mellan 2007-2014 innan flyttlasset gick till Manchester City (2014-2018). Karriären avslutades senare efter spel i Montreal Impact 2019. I dag är "Bac" 39 år gammal och fotbollspensionär. 

Men koll på toppfotbollen och inte minst Arsenal har han fortfarande. I en lång intervju med vår systersajt Bettingexpert.com ger han sin syn på The Gunners 2021/2022. Klubben, som leds av Mikel Arteta, ligger för närvarande på en sjätteplats i Premier League där avståndet till Manchester United på fjärdeplatsen bara är tre poäng. Arsenal har dessutom spelat tre matcher mindre än United. 

Fältet är därmed öppet för att knipa den där efterlängtade Champions League-platsen med en stark vårsäsong. Sagna säger så här om Arsenals chanser. 

– En av Arsenals styrkor är att de spelar utan rädsla. De fokuserar på det de gör och hur de vill spela. Jag tycker att Mikel gör ett strålande jobb eftersom han ger spelarna självförtroende och tillit. Jag tror att spelarna ger honom förtroendet tillbaka. Förhoppningsvis lyckas de få något för allt hårt jobb i slutet av säsongen, säger han till Bettingexpert.com. 

– Jag tycker definitivt att de förtjänat att ligga där de ligger i dag, och så länge de inte släpper in för enkla mål, och fortsätter med det fundamentalt viktiga som behövs i ett försvarsspel, så kommer de alltid att skapa målchanser med (Bukayo) Saka, (Alexandre) Lacazette, (Nicolas) Pepé när han kommer in och med (Emile) Smith-Rowe som imponerat på mig. Jag måste erkänna att de har kvalitetsspelare. 

Sagna blev förvånad över hela Pierre-Emerick Aubameyang-soppan som slutade med en free transfer till Barcelona. 

– Jag blev överraskad av allt som hände. Jag såg honom som en kapten och ledare. 

– Ingen vet egentligen vad som hände förutom de på insidan i klubben. Det som händer i omklädningsrummet stannar i omklädningsrummet. Jag har hört saker, men jag vet inte om de är sanna. Det är svårt för mig att bedöma eftersom jag inte var där. 

– Det jag vet är att Mikel försöker hålla ihop laget, bygga en stark grupp som ser framåt och går åt samma håll. Och det verkade som att Arteta eller klubben inte längre kom överens med Aubameyang. Jag tror att de behövde ta ett beslut och ta ansvar. 

– Förhoppningsvis får Aubameyang en fin sejour i Barcelona för det är en fantastisk spelare. Det är synd för Arsenal, men i slutet av dagen så är laget viktigare än någon spelare. 

När Sagna får frågan vilken lagkamrat som var den största ledaren med sina insatser på och utanför planen svarar han Vincent Kompany.

– Han hade en stor påverkan som stark ledare. Han försökte vara nära och försökte kommunicera med allihopa. Han hade en imponerande fysik, pratade på och utanför planen och i omklädningsrummet lyste han alltid av självförtroende, säger han till Bettingexpert.com. 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto