Publicerad på 28 Jun - 10:34

0
article-img Foto: Bildbyrån

Rekat-Björnen bästa tips i helgen: "Intressant och ganska svår kupong"

Helgens Stryktipskupong kräver kunskap om både internationell och svensk fotboll. Vår andelsläggare Björn "Rekat-Björnen" Ekberg ger er sin bästa spik, sitt bästa drag och största varningsflagget! 

Till Björns andelsspel på Rekat!

Hur är läget och hur känns formen här och nu?

– Vi gnetade ju till oss dubbla tolvor förra veckan men med tanke på hur extremt favoritbetonad den Stryktipskupongen var så hade 13 ändå inte varit något att hänga i granen. På det stora hela så fortsätter det grina emot. Målen på stopptid faller mer eller mindre konstant åt fel håll så att säga. Veckans första Europatips såg länge ganska bra ut där Boden, med en gubbe mer i över 60 minuter, inte lyckades peta in ett segermål och därtill föll vi på Portugal. Elva är inget att direkt jubla åt men bara två system grejade 13 (1,5 miljoner) så nu fick vi i alla fall vara med och nosa på stålarna. Dags att försöka toppa onsdagen nu!   

Vad säger du om kupongen?

– Intressant och ganska svår. Division 2-fotboll är sällan en dans på rosor men här får jag i mångt och mycket förlita mig på oddsmakare och underliggande siffror. EM-åttondelarna är inte heller helt självklara vad gäller utfall och inte heller Copa América-matcherna. Nu har vi dessutom 5 miljoner i jackpot och med en omsättning som troligen inte springer iväg så finns det spelvärde att hämta runt 13-potten. 

Var hittar du den mest givna spiken?

– Jag var tidigt inne på att ta full rygg på Falkenberg. Matchen mot Tvååker spelas på neutral matta i Varberg vilket inte borde vara till "hemmalagets" fördel. Mycket FFF-fans förväntas dyka upp dessutom för att bära Division 1- Södras bästa lag. Håller sig tvåan på Påskbergsvallen inom rimliga gränser är jag inne på att singla. Även Ilves i match 13 är en potentiell spik just nu. Oddsen tickar åt rätt håll samtidigt som procenten inte dundrat iväg alltför mycket. 

I vilken match ser du den största skrällchansen?

– Jag är helt inne på att gardera både Tyskland och Argentina i någon mån. Möjligen "bara" med kryssen men kanske hela vägen om finanserna tillåter. Messi och company tror jag kommer rotera en del då avancemanget är klart redan och det ser vi just nu också på oddsrörelserna. Oskarshamns chanser att skrälla mot Olympic måste också anses ganska goda. Skåningarna har nära på en handfull spelare på botbänken (avstängda) vilket knappast kan vara till hemmalagets fördel. Småfin tvåa i match 7 således.

Och vilken match vill du helst bara helgardera?

– Jag är inte helt överens med spelbolagen när det kommer till värderingen runt Chile. Jag tycker Kanada har ett rätt bra lag och Lönnlöven måste ju ta minst en pinne i detta möte för att gå vidare. Tidigt är jag inne på att gå emot oddsen här och hela matchen på amerikansk mark. Även ett par av matcherna i Division 2 har jag inledningsvis kritat ner som heltäckta. Framförallt Laholm - Västra Frölunda och Berga - Simrishamn känns som dueller vi bara ska fylla upp och gå vidare från.  

Till andelsspel hos Rekatochklart!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto