Publicerad på 9 Sep - 16:23

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Polsäter spår i framtiden inför helgens omgång!




Derby i Stockholm, tuff Kalmarbortamatch för Häcken och chans för Degerfors att rycka i kvalplatsstriden. Mina tankar inför omgång 22.

Matcher lördag, söndag och måndag denna omgång: 

Lördag 10 september 

15:00 Sirius - Värnamo
17:30 Degerfors - Mjällby 

Söndag 11 september 

15:00 Hammarby - Djurgården 
15:00 Sundsvall - Elfsborg 
17:30 Malmö FF - Norrköping 
17:30 Varberg - AIK 

Måndag 12 september: 

19:00 Kalmar - Häcken 
19:10 Göteborg – Helsingborg 

Avstängningar: 

Sebastian Larsson, AIK
Victor Edvardsen, Djurgården
Christian Kouakou, Edi Sylisufaj i Sirius
Neto, Värnamo
Gudjohnsen, Elfsborg 

Klart att derbyt sticker ut. Trean Hammarby mot tvåan Djurgården, som ligger fyra poäng före. Som jag varit inne på tidigare – Hammarbyseger är ett måste här för att guldchansen ska leva. För härnäst väntar Häcken och Malmö borta och det är svårt att se sex Bajenpoäng där. Djurgården, som får bara två vilodagar efter Shamrock-matchen i Conference League, är nog hyggligt nöjda med kryss trots allt. Saknar Edvardsen pga avstängning och har Häcken kvar på hemmaplan. 

Samma Häcken som gästar Kalmar på måndagen. Tror resultaten i omgången fram till dess kan påverka hur Häcken tar sig an matchen. Kryss i stockholmsderbyt och tappade AIK-poäng gör att en poäng mot Kalmar är mycket bra med tanke på vilken tuff gräs-bortamatch det är. 

Min känsla är att Degerfors har mycket bra chans att vinna hemma mot Mjällby (läs Polsäters speltips på matchen här!). Brännström ska inte träna Mjällby nästa säsong verkar det som, kontraktet är säkrat och de har inget tabellmässigt att spela för mer än äran. Att då åka till en oglamourös bortamatch mot ett Degerfors som kommer sälja sig dyrt känns...tufft. Jobbigt. Dessutom är Degerfors på uppgång. Skulle Degerfors vinna där har de chans att öka HIF-avståndet till fem poäng. Helsingborg åker till Göteborg för en tuff Ullevimåndagsmatch. Svårt att se Lindströms gäng få med sig poäng därifrån med tanke på hur på gång Blåvitt är. 

Tror Elfsborg kommer krossa Sundsvall. Har tagit olika hcp-spel på boråsarna upp till asian -2. Var ruggig klasskillnad när de möttes i Borås. Trots svaga resultat är jag inne på att Elfsborgs kapacitet är hög och senast mot Malmö fick de äntligen vinna. Tror det kan bli lite islossning mot ett Sundsvall som måste gå för seger (Elfsborgs kontringar känner alla till – läge att utnyttja dessa!) och kommer bara ett bortamål är det varning för ras. 

Malmö alltid intressant att följa såklart. Får Hareide ordning på den åldersstigna truppen? Vilka spelare ger han chansen? Som jag har sagt hela säsongen trots de svaga resultaten – höjden på Malmö FF är högst. Problemet har varit att de fått ut alldeles för lite av truppen. Räknar till ett par-tre riktigt bra insatser i Allsvenskan över hela året. Bragamatchen var väl inget höjdare, rättvis 2-0-förlust även om spelarna visade viss glöd. Norrköping gjorde en bra andra halvlek mot Hammarby och Sigurdsson briljerar. Tror de kan bli något av höstens lag, men framför allt från nästa omgång då schemat börjar se överkomligt ut. Sen är det en sak att göra det bra hemma på plasten inför en fullsatt arena med allt att vinna, något annat nere i Malmö. Skulle kunna tänka mig att ta -1 på Malmö FF, men avvaktar till jag ser vilken elva Hareide skickar ut. 

Fantasy då? 

Jag fick 71 poäng förra omgången. Antonssons fantastiska 18 poäng hjälpte mig att klättra från plats 670 till 639. 

Mitt lag just nu:
 Nordfeldt (Joelsson) 
Jeahze, Beijmo, Bångsbo, (Hammar, Widell) 
Simon Gustafson, Zeidan, Besara, Carneil, (Ali) 
Antonsson, Berisha, Jeremejeff 

1,9 på banken. 

Svårt med kaptensval, där har jag inte bestämt mig. Har man Marcus Berg är det ett bra val. Jag vill på sikt få in Sigurdsson från Norrköping mot Ali, men känns inte kritiskt nu när Peking möter MFF borta. Behöver frigöra lite pengar för det bytet. Så kan bli så att jag byter ut Jeahze nu när Hammarby har Djurgården, Häcken och Malmö i tre raka. Lär inte bli mer än max en nolla och förmodligen begränsat antal poäng i övrigt. Sneglar mot AIK-backarna Mendes eller Lustig där. AIK har som jag nämnt tidigare ett bra schema framöver. Att dubbla med två defensiva från AIK känns inte fel (jag har ju Nordfeldt i kassen) just nu. 

Om det går att lista ut att Hareide inte verkar ge Beijmo eller Zeidan chansen kan det bli att jag tar ut någon av dessa. Men förmodligen svårt att få tillräckligt pålitlig info där. 

AIK-backar (Mendes, Lustig) är bra att byta in. Om du behöver chansa och äta ikapp poäng kan Elfsborgsspealre vara bra att snegla mot. Tror som sagt på islossning mot Sundsvall och schemat ser bra ut. Men svårt att hitta rätt offensiva spelare i Elfsbog. Frick given då Sigurdsson är avstängd, men hans höjd känns inte skyhög. Baidoo (5.2) har fått starta sex raka matcher och gjorde straffmål mot Malmö FF. Bra alternativ om du vill frigöra pengar. Jag gillar Bernhardsson som spelare och han äger typ ingen. Fått starta ett par matcher i rad här, om det går att gå info om att han gör det igen är det en rolig chansning då jag skulle kunna se mål + assist från honom om matchen blir som jag tror. 

Gör plats för Norrköpings Sigurdsson! 

Hur tänker du inför helgen?

/ Christian Polsäter 

Följ nokkan21 på twitter

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto