Publicerad på 26 Aug - 15:49

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Polsäter inför omgång 20: Högt AIK-odds trots allt?



Foto: Bildbyrån

Ännu en het omgång i Allsvenskan på ingång. AIK-Hammarby sticker ut som en höjdpunkt men även Djurgården och Malmö har luriga hemmamatcher efter sina Europaäventyr i veckan. 

Guld till Häcken, Djurgården, AIK, Hammarby eller Malmö FF? 
Häcken är oddsfavoriter just nu och går att spela till knappt 3.0 gånger pengarna på de flesta bolag. Ska det här bli året då de motbevisar alla som brukar säga att de inte kan vinna? Jag tror ändå inte det över tid, även om de har en på pappret rätt tacksam uppgift på lördag när Värnamo gästar. Spelrekommendation här. 

Omgångens höjdpunkt är AIK-Hammarby. Som väntat blev det för tufft för AIK att vända 0-3 från första matchen mot Slovacko. De har ändå chansen att göra en bra höst. Trots att AIK matchats hårt senaste tiden tycker jag deras odds känns högt här. Över 2.20 på DNB-marknaden är klart spelvärt i min bok på Friends gräs mot ett Hammarby med problem på defensiva mittfältet. Derbyn lever sina egna liv och vad som hänt strax före spelar mindre roll. Tror det varit värre för AIK att ladda om till en lunkmatch, nu är det en säsongshöjdpunkt. Gillade det jag såg i första halvlek mot Norrköping. 

Djurgården tar emot Elfsborg på måndagen. Med tanke på hur tätt schema DIF haft senaste veckorna får det räknas som de haft oceaner av tid att förbereda sig efter Apoel-avancemanget i tisdags. Ändå lurig match mot ett bra lag som de flesta ändå väntar sig att Djurgården bara ska städa av. Elfsborg har gjort det bra borta mot Djurgården ett par säsonger i rad och har lite allt att vinna. 

Kalmar har åtta raka allsvenska förluster mot Malmö. Det har varit en mix av överkörningar från Malmö, matcher där Kalmar inte kommit upp i nivå och andra matcher där MFF ”rånat” med sig segrar. Känslan är att Rydström är ruskigt sugen på att äntligen nypa Malmlö. Minns hur han i fjol pikade MFF som ”ett Varberg fast med bättre spelare”. Två vilodagar inklusive resa från Turkiet för Malmö, som fortsatt blandar och ger. Tror väl Malmö ändå bara vinner här trots allt. Ett roligt sidospel är att Kalmar FF vinner ”hörnmatchen” till nästan fem gånger pengarna. Malmö är såklart ett lag som ofta har övertag och radar upp hörnor, särskilt i Allsvenskan. Men med tanke på Europadubbleringen och att jag kan se en matchbild där Malmö leder en stor del av matchen är det en rolig TV-peng. 

I botten är det ännu en ”sista chansen-match” för Sundsvall, som gästar Degerfors. Klart hemmalaget har bra chans, men under 1.70 känns ändå lågt. Helsingborg tar emot Mjällby och där tycker jag det ska vara bra chans för HIF att skrälla som underdog. Trots ett par jobbiga avstängningar (Gigovic och Widell).

Speltankar i övrigt? 

Överspel i Varberg – Norrköping lockar, trots att Sigurdsson är avstängd. Men inget jag kommer ta pre-match, i stället kommer jag ha koll på den live. 

Blåvitt hemma mot Sirius känns som en sund etta till över 1.80. Tycker Blåvitt varit bra senasre matcherna utan att ha fått med sig något. Sirius har ett par avstängningar och är bäst på konstgräs. 

Fantasy? 

Förra veckan skrev jag om att jag skulle dra mitt frikort. Resultatet blev utmärkt med 98 poäng för följande lag: 

Dahlin, 
Beijmo, Hammar, Jeahze (kapten) 
Simon Gustafson, Taha Ali, Zeidan, Besara 
Jeremejeff, Antonsson, Berisha 
 
Widell ,Bångsbo och Carneil bänk. 

Alla spelare bidrog utom enpoängaren Zeidan. Min omgångspoäng var 39:e bäst i spelet och jag klättrade från 1394 till 713 i ranking. Jag gjorde ett par sena ändringar i laget då Widell-Zetterström och Edvardsen (som bägge var i laget från början) satt på bänken mot Varberg, vilket jag såg före deadline. Bytte ut Bajens Ludwigson, Edvardsen och Widell-Zetterström mot Dahlin, Simon Gustafson och Berisha. Lite turligt blev det välidgt bra. Får se hur jag gör med Dahlin nu, tyvärr valde jag Sundsvalls Andersson som andrekeeper och han verkar ha tappat sin plats nu. 

Rekar då?

AIK åkte ur Europa och kommer inte dubblera under våren. Knepig match mot Hammarby, men därefter väntar ett mycket bra schema. Framför allt backarna därmed aktuella igen och en sån som Mendes verkar ha Goitoms förtroende. Kanske inget som behöver bytas in till den här omgången, men ha i åtanke för fortsättningen. 

Häcken har tre raka hållna nollor. Härnäst väntar Värnamo och Degerfors hemma. En Häckenback bör vara med i laget då det känns som minst en nolla över de här två matcherna. Hyfsat schema efter det också. 

MFFs Birmancevic har ”bara” runt 15% ägandeskap. Missat många lägen men har tagit en en hel del poäng senaste matcherna. Sett bättre ut spelmässigt senaste tiden och bör fortsätta leverera. 

Kaptensval? 

Jeremejeff är det säkra och trygga valet.
För den som jagar och behöver sticka ut: Birmancevic eller Zeidan.
Marcus Berg om du har honom är också ett alternativ. 

Hur spelar du? 

Lycka till med Fantasyval och spel – ha en fin helg.

/ Christian Polsäter 

@nokkan21 på twitter

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto