Publicerad på 2 Sep - 12:30

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Polsäter: Inför helgens omgång i Allsvenskan - och tankar i Fantasyn!



Tätt mellan given då en ny allsvensk omgång väntar. Tar Häcken ytterligare kliv mot guldet? Här är mina tankar om matcherna. 

Sensommarens fina kvalificeringsrunda för vinterns cupgruppspel är avklarad. Blev onödigt spännande för en del lag och snöpliga uttåg för Värnamo och Elfsborg. Spiken i kistan för ifrågasatte Thelins framtid i Boråsklubben? En rätt svag Elfsborgsprestation kryddat med rätt uppenbar frustration på en del håll säger något om hur klubben mår. Malmö väntar i helgen... 

Allsvenska helgen bjuder på fyra matcher var på söndagen och måndagen. Ingen lördagsmatch alltså. Schemat: 

Söndag:

15:00 Häcken - Degerfors
15:00 Sirius - Djurgården
17:30 AIK - Sundsvall
17:30 Elfsborg - Malmö FF 

Måndag: 

19:00 Kalmar - Varberg
19:00 Mjällby - Göteborg
19:00 Värnamo - Helsingborg
19:10 Norrköping – Hammarby 

Avstängningar: 

Taha Ali för Helsingborg.
Vincent Thill för AIK.
Dennis Hadzikadunic för Malmö
Gustaf Lagerbielke för Degerfors
Gustav Henriksson för Elfsborg
Sebastian Eriksson för IFK Göteborg
Jesper Gustavsson för Mjällby. 

Toppstriden:

På pappret en tänkbar drömomgång för Häcken. Möter Degerfors hemma, vilket är tre troliga poäng. Inte minst då degerfors saknar Lagerbielke pga avstängning. Djurgården, Malmö och Hammarby har rätt knepiga bortamatcher och jag tror inte alla tre tar full pott. AIK har en passande uppgift i sju raka allsvenska förluster-jumbon GIF Sundsvall. Perfekt match för ett tätt matchande och skadedrabbat AIK. Blir säkert ingen överkörning, men ska bara vara tre poäng. 

Ett intressant spel är att Sirius vinner ”hörnmatchen” mot Djurgården till 3.80 på Bethard eller något Kambibolag. Djurgården Europadubblerar och har ny viktig match på torsdag. Allt att vinna på hemmaplan för Sirius som har kapacitet att rada upp hörnor vid rätt matchbild. VI har sett att Djurgården backat hem rätt rejält i eventuell ledning i ett par matcher senaste tiden när de behövt konservera energi. 

Bottenstriden: 

Sundsvall och Degerfors var jag inne på ovan, tar de poäng i helgen är det en bonus. Tycker Värnamo står lite lågt oddsmässigt hemma mot Helsingborg. Mycket på spel i den matchen och jag tror underspelet är en bra startposition – HIF saknar bland annat Taha Ali. Under 2,5 mål till runt 1.95 är bra tycker jag. 

Varberg reser till Kalmar. Rydströms Kalmar är mycket bra, men har alltjämt svårt att omvandla spelövertaget till målchanser och mål. Därför tycker jag att under 1.60 är lite för lågt. Jocke Perssons Varberg vet man aldrig var man har. Finns skrällkapacitet men kan lika gärna falla ihop och förlora med 3-4 bollar, vilket de gjort några gånger den här säsongen. Något jag känner mig rätt trygg i är att Kalmar kommer ta hand om bollinnehavet och föra spelet initialt. -1,5 hörnor i första halvlek finns på Bethard. Ett spel jag gillar. Varberg släpper till enormt många hörnor på bortaplan, ett par hörnstatistik-exempel (Varbergs siffror först): 

1-10 mot Malmö FF (1-5 första halvlek)
0-8 mot Djurgården (0-6 första halvlek)
1-11 mot Häcken (0-5 första halvlek)
1-9 mot AIK (1-5 första halvlek)
2-8 mot Norrköping (1-4 första halvlek). 

Fantasyrekar då? 

Kalmar FF har ett bra schema närmaste omgångarna. Tre hemmamatcher kommande fyra, där två är mot Varberg och Helsingborg. Kan vara bra att snegla mot försvarare där – håller många nollor. 

AIK har också ett bra schema nu. Sundsvall hemma, Varberg borta, Degerfors hemma, Sirius borta och sedan Helsingborg hemma. Erik Ring är ett billigt offensivt alternativ som borde få en del speltid. Jag gillar Mendes som försvarare. Med Milosevic fortsatt skadad lär Lustig mest användas som mittback kommande veckor vilket öppnar för Mendes. 

Jag har inga Djurgårdsspelare i mitt lag. Lite läskigt att sitta utan ett av de bästa lagen i serien. Men inget superbra schema och när Conference-gruppspelet drar igång kommer det fortsätta roteras tror jag. I nuläget tycker jag det finns bättre alternativ än Edvardsen (Berisha, Berg, Jeremejeff, Antonsson, Stefanelli) exempelvis. 

Mitt lag i nuläget: 

Dahlin (Joelsson) 
Bångsbo, Hammar, Jeahze, (Beijmo, Widell) 
Besara, Simon Gustafson, Zeidan, Carneil, (Ali) 
Antonsson, Jeremejeff, Berisha 

Min plan när jag drog mitt frikort för ett par veckor sedan var att uppgradera Ali till Arnor Sigurdsson efter nästa omgång, då vänder Norrköpings schema. Men då Dahlin drog på sig en hjärnskakning valde jag att byta andremålvakt och nu finns inte pengar för att göra Ali till Sigurdsson. Får se om det blir något byte den här omgången eller om jag sparar och försöker hitta penga till Sigurdsson på annat håll. Om det inte kommer några skadenyheter om någon av mina andra spelare är det Ali jag kommer att titta på att byta ut. Tänkbara alternativ isåfall: Hampus Finndell, Elfsborgs Bernhardsson, Nanasi i Kalmar eller Erik Ring. 

Hur spelar du? 

Önskar trevlig helg med god spellycka!

/ Christian Polsäter - nokkan21 på twitter

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto