Publicerad på 16 Sep - 16:49

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Polsäter: Avstängningar, Fantasy och sjöslag på Hisingen?



Sista rundan inför landslagsuppehållet på ingång. Häcken-Hammarby och Skånederbyt sticker ut som höjdare att se fram emot. Mina tankar om helgens omgång här. 

Spelschemat ser ut såhär: 

Lördag: 

Häcken – Hammarby och IFK Norrköping-Kalmar (15:00)
Värnamo-Varberg (17:30) 

Söndag:

Elfsborg-Sirius, Helsingborg-Malmö FF, Mjällby-Sundsvall (15:00)

AIK-Degerfors, Djurgården-IFK Göteborg (17:30)

En hel del avstängningar att ha koll på i den här omgången:

Oscar Wendt, IFK Göteborg.
Johan Hammar, Häcken.
Edvin Kurtulus, Hammarby.
Jacob Ortmark, Marco Lund, IFK Norrköping.
Robin Tranberg, Filip Bohman, Varberg
Philip Rejnhold, Helsingborg
Emmanuel Boateng, Elfsborg
Noah Eile, Mjällby 

Sjöslag på Hisingen? 

Jag har rekat ett överspel för hörnor i toppmatchen på Hisingen (länk till rek). Hörnglada Häcken mot ett europajagande Bajen. Varsin defensiv avstängning för lagen (Hammar och Kurtulus). Jag tror det här har alla förutsättningar att bli en underhållande end to end-match med chanser och mål åt båda håll. Är väldigt spänd på att se om matchbilden blir den samma som när lagen möttes i Stockholm. Hammarby var då klart bättre spelmässigt, men Häcken stack upp och kontrade in 2-0 innan Bajen kom tillbaka till 2-2. 

Var inne på att Bajen var tvungna att vinna derbyt mot Djurgården för att ha guldchans. Så blev det inte, men de fick med sig resultat från andra matcher. Så helt kört är inte guldet. Förlorar Hammarby här dock är det bara att glömma guldet, vid kryss är det nästintill så också. Så viss press på laget igen. 

Kan Helsingborg upprepa Blåvittprestationen? 

3-1 borta mot ett formstarkt IFK Göteborg var Helsingborgs kanske bästa prestation den här säsongen. Väldigt välförtjänt viktoria. Återstår att se om de kan upprepa den prestationen hemma på ett kokande Olympia. Bra läge att möta Malmö efter en europeisk bortamatch såklart. Då kvalplatskonkurrenten Degerfors har en svår bortamatch i Solna kan nog HIF gå in relativt avslappnade här – allt att vinna. 

Malmö såg väldigt bra ut mot IFK Norrköping. Okej prestation i Belgien i torsdags, men ändå rättvis förlust. Åge Hareide-effekten kommer i Allsvenskan? Får se hur oddsen rör sig fram till derbyt, går Malmö upp över 1.60 rak och kanske upp mot 1.80 på -0.75 är det ett bra spel i min bok såhär på förhand. Tycker Malmö känns tydliga med att de ska ha den där topp tre-placeringen som sämst. 

Elfsborg-Sirius 

Som jag varit inne på efter att Elfsborg slog Malmö FF för ett par veckor sedan och bröt sin förlustsvit: Boråsarna kan bli lite av höstens lag. Vann enkelt mot Sundsvall förra helgen där 2-0 var i underkant. Inget av lagen har något att spela för direkt och jag tror det kan bli riktigt många mål.

Värnamo-Varberg

Inte den hetaste matchen den här omgången direkt. Luktar lite vänskapligt kryss här då bägge nog är helt okej med en poäng. 

Mjällby – GIF Sundsvall 

Inte mycket att säga om den här matchen. Ett spel jag lockas av dock är Sundsvall över 2,5 hörnor i matchen. Finns till 1.83 på Bet365, Klarat den linan i 14/22 och när de inte klarat det har det oftast varit mot de bästa lagen i serien. Visst är de seriens klart sämsta lag, men tror inte Mjällby bara löser 75% bollinnehav har – är inte den typen av lag. 

Djurgården-IFK Göteborg

Väldigt stark DIF-prestation mot Molde i torsdags. Att lyckas komma tillbaka från 0-1 och sen 2-2-kvittering är boostande inför framtiden. Känslan är dock att landslagsuppehållet kommer lägligt för en trupp som ser sliten ut och är lite skadedrabbad. 

AIK-Degerfors 

En typ av match AIK inte brukar trivas i. Hemmamatch mot ett lag de bara ska slå. Som jag varit inne på ett tag så känns Degerfors klart på gång. Har varit med spel och resultatmässigt i varje match de spelat senaste två månaderna. Spelar inte AIK -1,5 på hcp-linan alltså. Om något spel lockar så är det att bägge lagen nätar. 

Fantasy? 

Jag brukar byta sent, men frångick det den här omgången. Dags att göra skiftet Taha Ali ut och Sigurdsson in. Mitt lag ser ut såhär just nu: 

Nordfeldt (Joelsson) 
Beijmo, Bångsbo, Mendes, (Widell), (Hammar) 
Sigurdsson, Zeidan, Besara, Simon Gustafson, (Carneil) 
Antonsson, Berisha, Jermejeff 

Backlinjen ser lite tunn ut nu när Hammar är avstängd. Funderar på om jag ska spela Widell (mot MFF) eller Bångsbo (mot DIF) eller om det är värt att ta en -4. Kommer endast göra det om jag tycker det finns en back med bra chans att leverera den här omgången och in i mål, på förhand har jag lite svårt att se det. 

I övrigt så känner jag lite lätt på om det är värt att ta in Kiese-Thelin mot någon av Berisha eller Jeremejeff. Lutar åt att det inte är värt en -4 trots allt, då jag kan se mål på Hisingen. Men tror överlag att Thelin är en bra spelare att ha in i mål. 

Förra veckans rek på Elfsborgs Baidoo blev en succé då han gjorde två mål. Fick återigen ta en straff, så nog cementerad straffskytt nu. Fortsatt en bra spelare att ta in för ett bra pris. I övrigt så rekommenderar jag inga galna byten och chansningar nu då ett landslagsuppehåll väntar. Att ha två byten inför nästa runda kan bli en bra edge inför sista fjärdedelen av serien. 

Hur tänker du inför helgen?

Av: Christian Polsäter

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto