Publicerad på 9 Dec - 17:21

0

Pekar ut JVM-spelarna som måste prestera för Sverige

Rekatochklarts hockeyexpert Tobias "Tobbes Tips" Romander ger sin syn på Tomas Monténs trupputtagning till JVM, Juniorkronornas chanser och vem han tror kan bli en publikfavorit i de svenska tv-sofforna. 
– Isak Rosén var en av lagets bästa spelare i U-18 VM senast och det ska bli kul att se vad han kan åstadkomma i turneringen.


Det var under onsdagen som den efterlängtade JVM-truppen släpptas till mästerskapet som går av stapeln i Kanada (Edmonton) mellan den 26 december och den 5 januari. Juniorkronorna, som slutade på en femteplats i fjol, inleder mot Ryssland på annandag jul och har därefter att möta Slovakien, Schweiz och regerande mästaren USA i sin grupp. 

"Tobbes Tips" är ett välkänt namn på Rekatochklart och har full koll på det som komma skall i JVM. 

Tobias, vad är ditt samlade intryck när du ser truppen som förbundskapten Tomas Montén plockat ut till JVM som inleds på annandag jul? 
 – Känslan är att man fått ihop en bra defensiv samt en stark målvaktssida, och det kommer givetvis bli en nyckel att de lagdelarna funkar om man ska ta sig långt i turneringen. Offensivt ser det inte lika bra ut, men förhoppningsvis får man loss Holtz. 

 Var det något besked som överraskade dig? 
 – Den stora överraskningen är såklart att William Wallinder inte får en plats i truppen och det är för mig helt obegripligt då han gjort en väldigt bra säsong i Rögle. Givetvis skulle han ha en plats i laget. 

Truppen innehåller 24 spelare med en öppet plats på forwardssidan. Detroitsuccén Lucas Raymond fick nej av klubben och nu ser platsen ut att vara dedikerad till Alexander Holtz. Hur stor skillnad gör det för Sveriges chanser om han får tillåtelse att spela för Juniorkronorna? 
 – Det hade varit en rejäl förstärkning om man kunnat få Lucas Raymond till laget, men med den fina starten i Detroit så förstår man att man inte släpper honom. Man får istället hålla tummarna för att man får med Alexander Holtz och det hade gjort stor skillnad då man spetsar till offensiven rejält. 

Vilka spelare i truppen ser du som allra viktigast för svensk framgång? 
 – Målvakterna kommer bli väldigt viktiga om man ska gå långt i turneringen precis som backarna Andrae och Edvinsson som gjort bra säsongen i HV71 respektive Frölunda. Erfarenheten av spelare som varit med tidigare spelar också roll. 

 Vem är den största stjärnan? 
 – Trots namn som Wallstedt och Edvinsson så får jag nog säga William Eklund. Efter att han missat förra årets turnering på grund av covid-19 så lär han vara väldigt spelsugen nu! 

Och ser du någon spelare som kan bli en publikfavorit hemma i tv-sofforna när glöggen ska intas? 
 – Isak Rosén var en av lagets bästa spelare i U-18 VM senast och det ska bli kul att se vad han kan åstadkomma i turneringen. 

Slutligen, hur ser du på motståndet i år? Vilka är de största utmanarna och har Juniorkronorna en bra chans att vinna mästerskapet? 
 – Motståndet är tufft då Kanada kommer med ett bra lag samtidigt som några andra nationer ser intressanta ut, så att vinna kännas långsökt, och får man med sig medalj från turneringen så tycker jag att man kan vara nöjda.

Av: Lennart Sandahl

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto