Publicerad på 4 Mar - 12:35

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Parker: Elanga anfallare och galenskap att spela Lindelöf som ytterback



Foto: Bildbyrån

Anthony Elanga som anfallare? Det är ingen dum idé menar förre Manchester United-spelaren Paul Parker nu när anfallsspelet hackar.
– Jag tror att Elenga är den ende som klarar av det, säger han till Rekatochklart.com. 

Manchester United stapplar sig framåt i Premier League och i helgen väntar ett svårt derby mot Manchester City på bortaplan. 

Med Edinson Cavani skadad och Cristiano Ronaldo ur form så väcks frågan om att använda någon av ytterforwards som central anfallare eller falsk nia. I en intervju med Rekatochklart.com berättar den förre Unitedförsvararen Paul Parker (över 100 matcher för klubben mellan 1991-1996) om sin syn på Elangas position och status i laget. 

– Jag tror att Elanga är den ende som klarar av att spela som anfallare eller falsk nia. Men du vill inte sätta för stor press på hans axlar, han försöker att göra karriär just nu. Man vill inte blåsa upp honom för mycket, du vill inte att media blåser upp honom som "nästa storstjärna hit och nästa storstjärna dit" - för rätt vad det är så blir det alldeles för mycket och allt faller sönder innan han ens har blommat ut. Lite som det som hänt (Marcus) Rashford, säger Parker. 

– Elanga är väl den som skulle klara det bäst men man vill inte förlita sig helt på honom. Rätt vad det är så kan det få hans spel att kollapsa och då är han på någon annan än sin rätta position och känner att han borde få spela på kanten. Det kan skapa tankar hos Elanga om att han var bättre på kanten. 

Parker oroas över att United saknar alternativ som central anfallare. 

– Men de andra två, Sancho och Rashford, har helt enkelt inte varit bra nog. 

Parker tycker även att det var helt tokigt av Ralf Rangnick att spela Victor Lindelöf som ytterback. 

– Det finns inga garantier i försvarsspelet heller. Det känns inte rätt, ingen balans. Han vet inte vilka ytterbackar som ska spela. Det slutade med Lindelöf som ytterback vilket var galenskap. Håll honom kvar där han gör det okej, som mittback. 

– Du har två högerbackar som plötsligt båda två sitter på bänken. Vad är det som händer där?

Av: Lennart Sandahl

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto