Publicerad på 16 Mar - 17:17

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Överraskningar i Sveriges trupp till VM-playoff



Foto: Bildbyrån

Sveriges öde ska avgöras. Blir det spel i fotbolls-VM i Qatar eller blir playoff för svårt? Först ut är ett möte mot Tjeckien den 24 mars på Friends arena - där förbundskaptenen Janne Andersson överraskade rejält med ett par uttagningar. 

25 spelare fick positiva besked från den svenska landslagsledningen inför VM-playoff mot Tjeckien. Två nya offensiva spelare fick plats i form av Anthony Elanga (Manchester United) och Branimir Hrgota (Greuther Fürth) - varav den sistnämnde får betraktas som en skräll. 

– Det var ganska självklart. Spelar man i Manchester United och gör det bra är man såklart intressant för ett svenskt landslag. Han har spetsen i sin fart och sin avslutsteknik. Med sin ålder har han också en del kvar att lära, men det känns väldigt att vi har en sådan spelare som kan utvecklas, sa förbundskapten Janne Andersson angående Elanga. 

En annan stor skräll var att den förre mittfältaren i Djurgården Jesper Karlström (Lech Poznan) oväntat nog fick ett samtal från Janne Andersson.  Bland spelarna som fick nobben denna gång fanns Jens Cajuste, Jordan Larsson, Ken Sema och Issac Kiese Thelin. Inte heller AIK-backen Alexander Milosevic fick en plats.

– Jesper Karlström har fått en jättebra utveckling sedan han flyttade till Polen. Han var bra redan innan, han var med oss på någon januariturné och var bra i Djurgården. Nu tycker vi att han har tagit det ett steg till, fortsatte Janne Andersson.

– Oscar Lewicki är tyvärr inte igång, inte Alexander Milosevic heller. Plus Jens Cajuste som var borta och kom tillbaka, men fick en liten smäll igen. De är skadade och inte uttagningsbara av den anledningen. 

Zlatan Ibrahimovic har dragits med skador och missade förra samlingen. Nu är han åter i laget som vid seger mot Tjeckien möter Polen i en helt avgörande match om VM-spel i Qatar 2022. 

Den uttagna VM-kvaltruppen


Målvakter:

Robin Olsen (Aston Villa)
Andreas Linde (Greuther Fürth)
Kristoffer Nordfeldt (AIK)

Backar:

Ludwig Augustinsson (Sevilla)
Marcus Danielson (Dalian Yifang FC)
Filip Helander (Rangers FC)
Emil Krafth (Newcastle United)
Joakim Nilsson (Arminia Bielefeld)
Victor Nilsson Lindelöf (Manchester United)
Martin Olsson (Malmö FF)
Carl Starfelt (Celtic FC)
Daniel Sundgren (Aris FC)

Mittfältare/anfallare:

Victor Claesson (-)
Albin Ekdal (Sampdoria)
Anthony Elanga (Manchester United)
Emil Forsberg (RB Leipzig)
Branimir Hrgota (Greuther Fürth)
Zlatan Ibrahimovic (AC Milan)
Alexander Isak (Real Sociedad)
Jesper Karlsson (AZ Alkmaar)
Jesper Karlström (Lech Poznan)
Dejan Kulusevski (Tottenham)
Kristoffer Olsson (RSC Anderlecht)
Robin Quaison (Al-Ettifaq)
Mattias Svanberg (Bologna FC)

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto