Publicerad på 26 Okt - 16:41

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Otto Wallin: Det är ett stort spektakel, inte en bra boxningsmatch



Rekatochklart.com ringde upp vår ambassadör Otto Wallin inför fajten i Arizona på lördag mellan Andersson Silva och Youtube-stjärnan Jake Paul, som nu sadlat om till boxare. Otto pratar om att han hoppas Andersson Silva vinner fajten och att han tyckte om honom väldigt mycket i yngre dagar.

Vad förväntar du dig av matchen mellan dessa två? Vem kommer att vinna?

Jag tror att det är svårt att veta vad man kan förvänta sig. Jag brukade titta mycket på Anderson Silva när jag var yngre, när han var med i UFC. Jag brukade alltid titta på hans matcher och sånt, men nu är han 47 år gammal och mycket äldre än Jake Paul.

Men jag tror att Anderson Silva vinner. Han är en ganska bra fighter, så det borde bli en bra match. Det är svårt att välja en vinnare, om jag ska vara ärlig, men jag hoppas verkligen att Silva vinner eftersom jag tyckte om honom mycket när jag var yngre. Men det blir intressant att se vad som händer.

Har det här något med boxning att göra eller är det bara för syns skull?

Tja, det är inte en boxningsmatch på hög nivå, det är mer av ett spektakel. Det är (Anderson) Silva som har varit en stor stjärna i UFC och i kampsportsvärlden, så självklart är han ett stort namn. Jake Paul är också ett stort namn, men inte så mycket för sina boxningskunskaper, utan för sina promotionskunskaper faktiskt. Han har varit en stor promotor för sig själv och han har gjort ett bra jobb med det. Så det är ett stort spektakel, men det är ingen boxningsmatch på hög nivå.

Har Anderson Silva vad som krävs för att bli en framgångsrik boxare?

Om Silva har vad som krävs för att bli en framgångsrik boxare kommer han inte att nå toppnivån i den här åldern. Om han hade börjat när han var yngre hade han kanske kunnat bli det. Han slog faktiskt Julio Cesar Chavez son, Chavez junior. Hans far är en legend inom boxningen och Silva slog honom, men han var 11 kilo tyngre än Chavez junior vid den tidpunkten.

Du sa en gång att det var bra för sporten att Jake Paul blev boxare, men är det fortfarande så? Det ser ut som om han förvandlar den till lite av en cirkus.

Jag tror att Jake Paul faktiskt är ganska bra för boxningen eftersom han kan få in en ny publik och många ungdomar som ser upp till honom. Om dessa barn kan intressera sig för boxning och kanske börja boxas tror jag att det bara är bra. Vissa säger att han gör det till en cirkus, men jag tycker att det är vad det är. Jag tycker att alla som kan väcka intresse för sporten är bra.

Det ser ut som att Dillian Whyte blir nästa motståndare för AJ. Var betyder det för dig?

Jag skulle gärna slåss mot både Dillian Whyte och Joshua, särskilt efter det som hände när jag skulle slåss mot Dillian Whyte förra gången, när han drog sig ur tio dagar före. Då var det väldigt uppenbart att han inte ville boka om matchen. Så jag skulle vilja ha den matchen, men man vet aldrig med dessa killar.

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto