Publicerad på 26 Jun - 09:40

0
article-img Foto: Bildbyrån

Boostat odds på NBA-draften: Blir svenskduon valda inatt?

Sverige är ingen stor basketnation och tidigare har endast tre svenskar blivit draftade till NBA. Inatt kan den siffran ökas på rejält då både Bobi Klintman och Pelle Larsson har möjligheten att få en plats i världens bästa basketliga. Expekt har odds ute på NBA-draften 2024 - där vi får en fin oddsboost på svenskarna. 

– Det blir på ett sätt de viktigaste dagarna i svensk baskets historia. 

Orden är basketexperten Nick Rajacics i DN och påvisar hur speciell denna NBA-draft faktiskt är ur svensk synvinkel. Två svenskar har möjlighet att gå i draften samma år och det kan på flera sätt bli en historisk draft som sker över två dagar. 

Natten mot torsdag kl 02:00 svensk tid kommer 30 spelare att väljas i den första rundan och sent på torsdag kväll så väljs 28 spelare till i den andra rundan. 

Att gå i den första rundan är det alla drömmer om då det mer eller mindre garanterad ett lukrativt NBA-kontrakt över två säsonger eller mer. Spelare som går i andra rundan är inte ens garanterade kontrakt. 

När det kommer till de svenska spelarna så är Bobi Klintman (Cairns Taipans, Australien), 21, den större favoriten av de två att gå i första rundan. medan Pelle Larsson (Arizona Wildcats college) mer troligt, enligt experterna, går i andra rundan om han ens blir vald. 

I ESPN:s draftranking så placeras Klintman på plats 29 medan Larsson står som nummer 45.

Spelbolaget Expekt erbjuder flera oddsmarknader på draften. Ni hittar dessa under Basket och NBA Draft. 

Ur svensk synvinkel är "Player to be Drafted in the First Round" kanske allra mest intressant. 

Favorit att gå först är Kyshawn George (1.15) tätt följt av duon Johnny Furphy och Daron Holmes II på 1.20 gånger pengarna. Vill man betta på svenskarna ligger oddsen så här på onsdagsmorgonen:

  • Bobi Klintman 2.00
  • Pelle Larsson 3.00
Men inte nog med det! Expekt boostar dessutom upp oddset på svenskarna att gå i första rundan: 

  • Klintman 2.50 (2.00)
  • Larsson 3.70 (3.00)

Du vet väl att alla nya kunder hos Expekt kan få upp till 1500 kr i gratisspel!

Till Expekts bonuserbjudande!  

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto