Publicerad på 28 Dec - 09:58

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Matchhjälte för Sverige: "Vi sliter, blockar skott och visar karaktär"



Juniorkronorna ångar på i JVM. Efter segern mot Ryssland så togs ännu en triumf i matchen mot Slovakien (3-0). Stor matchhjälte för svensk del var målvakten Jesper Wallstedt - som räddade hela 48 skott. 
– Vi sliter, blockar skott och visar karaktär. Det är det som kommer ta oss långt i den här turneringen, säger 19-åringen efter matchen.

Luleåmålvakten visade verkligen var skåpet ska stå med sin JVM-insats natten mot tisdagen. 

Slovakien försökte på alla sätt och vis men lyckades inte få hål på "väggen" Wallstedt. 19-åringen var formidabel mellan stolparna, samtidigt som spelarna framför honom stod för ett uppoffrande spel, vilket summa summarum gav en svensk 3-0-seger i turneringens andra omgång. 

– Det är självklart bra för självförtroendet. Men det hade inte varit möjligt utan laget jag har framför mig. Vi sliter, blockar skott och visar karaktär. Det är det som kommer ta oss långt i den här turneringen. Det var en tuff match för mig men minst lika tuff för övriga laget, säger Wallstedt till SVT efter matchen.

Förbundskapten Tomas Montén kunde inte annat än hylla sin burväktare. 
  
– Jesper var fantastisk. Han är väldigt viktig för oss om vi ska ha en chans att vinna det här och det visade han i dag. 

Målen stod Theodor Niederbach, Albert Sjöberg och Daniel Ljungman (tom kasse) för. Leo Lööf tilldelades ett matchstraff för en tackling mot huvudet, men trots fem minuters powerplay lyckades Slovakien inte göra mål. Lööf riskerar nu avstängning 

– Leo Lööf som har varit så bra, men man såg att han började jaga tacklingar, han fick enormt högt adrenalin. Det är en skicklig back och en viktig back men det är definitivt ett matchstraff och en till två matchers avstängning, säger Erik Granqvist, expert, i Viaplay.

Efter segern mot Ryssland står Juniorkronorna på full pott efter två omgångar. I nästa gruppspelsmatch på torsdag (03:00) väntar USA. Matchen sänds i SVT Play liksom den sista gruppspelsmatchen 22:30 på nyårsafton mot Schweiz. 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto