Publicerad på 17 Dec - 16:35

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Liverpool-legendaren: Rangnick kan floppa som Solskjaer


Manchester United-ikonen Ole Gunnar Solskjaer fick sparken som huvudtränare och ersattes av Ralf Rangnick. Liverpool-legendaren John Barnes varnar nu United efter att han inte imponerats av den tyske tränarens inledning i klubben. 


– Det var misstaget man gjorde under Solskjaer. Resultaten var okej, men prestationerna var dåliga, säger han till Rekatochklart.com

Han var deras "super-sub" och en firad ikon i Manchester Uniteds digra historiebok. 

Men som manager för Manchester United fick Ole Gunnar Solskjaer det aldrig riktigt att lyfta. Efter fem förluster på sina sju senaste, och en avslutande 1-4-förlust mot Watford, valde klubbledningen till slut att ge norrmannen sparken. 

”Ole kommer alltid vara en legendar i Manchester United och det har varit tufft att ta detta beslut”, skrev klubben i ett uttalande i slutet av november. 

Sedan dess har laget letts av Micheal Carrick (som caretaker) och numera av tyske Ralf Rangnick. En expert som inte är helt övertygad om att United valt rätt är Liverpool-legendaren John Barnes. Till Rekatochklart uttrycker han sig skeptiskt kring den tidigare Hoffenheim, Schalke 04- och RB Leipzig-tränarens inledning i klubben. 

– Manchester United har fått en solid start under Ralf Rangnick men ändå förlorat matcher. Titta på matchen mot Norwich - som förmodligen är ligans sämsta lag - där Norwich hade kunnat göra tre eller fyra mål. 

– United får inte tänka att allt kommer bli okej bara för att de fick resultatet med sig. Det var misstaget man gjorde under Solskjaer. Resultaten var okej, men prestationerna var dåliga. Om de fortsätter att spela som mot Norwich kommer United inte att vinna matcher. 

Barnes varnar för att luras in i en falsk trygghet om att allt nu vänder åt det positiva hållet bara för att Rangnick är på plats. 

– Vi får inte luras in i en falsk trygghet att allt är frid och fröjd. Rangnick kommer att titta på prestationerna och inse att de inte kommer att vinna så många matcher så långe motståndarna så enkelt kan göra mål på dem. 

Barnes, som själv vann två ligatitlar med Liverpool och gjorde 79 landskamper för England, tror dock att United har chans att ta en fjärdeplats om allt vill sig väl i vår. 

– Ralf vet vad han måste göra och det är att vrida och vända på saker nu. Topp-tre är nog redan avgjort medan fjärdeplatsen görs upp mellan Man Utd, Tottenham, West Ham och Arsenal. 

Uniteds match mot Brighton i helgen har skjutits upp på grund av coronaspridning. 

Av: Lennart Sandahl

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto