Publicerad på 16 Okt - 12:08

0
article-img Foto: Bildbyrån

Leo Borg om Ibrahimovic och Nadal: "Jättestort - minne för livet"

Leo Borgs resa är över i Nordic Open i Stockholm och nu är det åter till Futuretouren som gäller igen. Efter uttåget fick Borg frågor om sin stora idol Rafael Nadal och även om vilka råd han har att ge till Maximilian Ibrahimovic. 
– Man ska fokusera på sin egen utveckling och göra sin egen grej, säger 21-åringen. 

590-rankade Leo Borg rök i den första rundan mot Alexandre Müller med siffrorna 3-6, 6-7. Efter att ha blivit utslagen kunde svensken dock glädjas åt att han i långa stunder kunde stå emot den 70-rankade fransmannen. 

– Jag kom inte in i matchen riktigt. Han är väldigt stabil och spelar lite äckligt. Man kommer alltid lite ur position och ur banan mot den här killen. Overall en okej insats men så klart att jag kan göra mycket mer. Jag är inte jättenöjd med min prestation, säger han på presskonferensen. 

Borg har fått spela för Sverige i Davis Cup och fick chansen på ett wildcard i Nordic Open. I somras fick han dessutom spela mot Rafael Nadal i Båstad. På frågan om tennisen är lika rolig idag som för två år sedan eller roligare svarar han:

– För mig är tennis livet sedan jag var hur liten som helst. Den är lika rolig som den har varit hela mitt liv. Jag brinner för det här och kommer göra allt för att bli en så bra spelare som möjligt och komma upp i toppen.

Nu väntar närmast futuretävlingar i Egypten och Tunisien. 

– Jag är väldigt taggad och känner mig väldigt motiverad. 

Några ord om Rafael Nadal som meddelat att han lägger ned sin karriär. Du har spelat mot honom och gått i hans akademi. Vilken inspiration har han varit för dig?

– Han har alltid varit min största idol. Han är väl anledningen varför jag började med tennis från första början. Han har en väldigt stor del i mitt hjärta. 

– Så länge jag kan minnas så har jag kollat på alla hans matcher. Jag vet nästan alla hans resultat. Att få möta honom innan han beslutade att sluta var jättestort för mig. Det var en av mina största drömmar och det kommer jag minnas i resten av mitt liv. 

Likt Leo Borg har en annan ung svensk, Maximilian Ibrahimovic, nu kommit fram som en av landets hetaste inom sin sport. Vad är Borgs råd till fotbollstalangen? 

– Vi är i samma sits med en känd farsa. Man får försöka fokusera på sig själv och sin egen utveckling. Jag brukar personligen spela lite bättre när det press på mig och förhoppningsvis känner han samma sak. Men man ska fokusera på sin egen utveckling och sin egen grej. 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto
X