Publicerad på 9 Aug - 17:32

0

Inför Junior-VM

JVM spelas mellan 9-20 augusti då turneringen som skulle spelas under vintern blev inställd. Matcherna visas på SVT samt TV6. Det går även att streama matcherna på Viaplay. Undertecknad har gått igenom samtliga lag inför turneringen.


Grupp A 

Slovakien 

Slovakien har två stora stjärnor i Juraj Slafkovsky och Simon Nemec som gick som etta samt tvåa i draften nyligen. Detta är dock spelare som ej är med i turneringen, vilket givetvis försvagar truppen rejält. Visst finns Adam Sykora i laget som var med i VM i maj och stod för tre poäng på sex matcher samt namn som Jakub Demek och 17-åriga talangen Dalibor Dvorsky. Man tar sig vidare från gruppen, men längre än så tar man sig knappast.

Spelare att hålla koll på: Jakub Demek, Adam Sykora, Servac Petrovsky 

Finland 

Finnarna ses som en av de hetaste kandidaterna till att spela hem guldet, och det är inte alls förvånande om man går hela vägen. Nästan samtliga spelare i truppen är draftade samtidigt som det finns massor av rutin från seniorhockeyn. 

Spelare att hålla koll på: Roby Järventie, Samuel Helenius, Joakim Kemell 

Tjeckien 

Tjeckien har åkt ut i kvartsfinalen i tre raka JVM och här ska man försöka bryta den trenden. Det finns helt klart spets i målvakten Jan Bednar, backen David Jiricek samt forwarden Jan Mysak. Bredden är dock inte lika stark som de bästa lagen, något som lär visa sig även denna gång. 

Spelare att hålla koll på: Jan Bednar, David Jiricek, Jan Mysak 

Lettland 

Då Ryssland inte får vara med i turneringen så har Lettland fått ta plats i turneringen, och man kommer få det oerhört svettigt i en tuff grupp. Forwarden Dans Locmelis spelade två SHL-matcher för Luleå under den gångna säsongen samtidigt som Klavs Veinbergs var med och spelade VM för Lettland i våras. Det är dock inga stjärnor i truppen, och allt annat än jumboplatsen är en sensation. 

Spelare att hålla koll på: Klavs Veinbergs, Dans Locmelis, Sandis Vilmanis 

Kanada 

Kanada är favoriter att spela hem guldet på hemmaplan och man ska ses med bra chanser att lyckas. Det finns massor av talang på samtliga positioner i laget, och med spelare som Kent Johnson och Mason McTavish i spetsen så är favoritskapet rättfärdigat.

Spelare att hålla koll på: Kent Johnson, Mason McTavish, Connor Bedard 

Grupp B 

Schweiz 

Schweiz ser inte alls intressanta ut inför turneringen. Med Österrike i gruppen så ska man ändå lösa en kvartsfinalplats, men där tar det sannolikt tvärstopp då truppen inte är tillräckligt stark. 

Spelare att hålla koll på: Simon Knak, Brian Zanetti

Tyskland 

Ett lag som sannolikt gör upp med Schweiz och tredje och fjärdeplatsen i gruppen. Väl i kvartsfinalen lär dock tufft motstånd väntas, och allt annat är respass i kvartsfinalen vore en skräll då man inte har vad som krävs för att slå de bästa lagen i turneringen. 

Spelare att hålla koll på: Alexander Blank 

Sverige 

Efter uttåget i kvartsfinalen senast så är Sverige ute efter revansch, och man kommer med ett bra lag. På målvaktssidan har man Jesper Wallstedt och Calle Clang samtidigt Som man på backsidan har namn som Simon Edvinsson, Emil Andrae och William Wallinder. Framåt ser det tunt ut då varken Alexander Holtz eller William Eklund kommer till spel, och just offensiven är ett frågetecken. Man bör dock kunna ta sig förbi kvartsfinalen denna gång då man hamnat i en svag grupp, och man slåss med USA om gruppsegern. 

Spelare att hålla koll på: Simon Edvinsson, Oskar Olausson, Emil Andrae 

USA 

Kommer till turneringen som regerande mästare då man senaste slog Kanada med 0-2 i finalen, och stjärnan Trevor Zegras gjorde en grym turnering. Man har återigen ett intressant lag där man bland annat har Thomas Bordeleau som gjort fem poäng på åtta NHL-matcher samt supertalangen Luke Hughes. Målvaktssidan är dock det stora frågetecknet inför turneringen då den inte ser särskilt stark ut. Kommer absolut slåss om medaljer även denna gång, men det kan bli tufft att försvara guldet. 

Spelare att hålla koll på: Luke Hughes, Brock Faber, Thomas Bordeleau 

Österrike 

Kommer bli gruppens slagpåse, något vi fick se även i den senaste turneringen då man på fyra matcher tog noll poäng och hade 1-29 i målskillnad. Visst var gruppen tuffare då, men man är inte i samma nivå som övriga lag i gruppen. 

Spelare att hålla koll på: Senna Peeters, Oskar Maier

// TobbesTips

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto