Publicerad på 13 Jun - 14:34

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Italienske experten slår fast: Då avgörs Zlatan Ibrahimovics framtid



Foto: Bildbyrån

Zlatan Ibrahimovics knä har opererats. Kommer den svenske superstjärnan någonsin tillbaka till fotbollsplanen och blir det i så fall i AC Milan? Rekatochklart tog ett snack med sillyseason-gurun Fabrizio Romano om 40-åringens framtid. 
– Allt kommer att avgöras inom två-tre månader, säger han till Rekatochklart.com. 

Bara dagar efter Milans efterlängtade scudetto så gick klubben ut med att Zlatan Ibrahimovic opererat en knäskada i vänster knä som nu håller honom borta från fotbollsplanen minst i sju-åtta månader. 

Om frågor väckts kring hans fortsatta fotbollskarriär redan innan det beskedet så blev det inte mindre frågetecken när det visat sig att Zlatan spelat större delen av säsongen med en svår knäskada. Något som Zlatan sedan avslöjat gjort att han knappt har kunnat träna fullt under säsongens gång. Trots det kunde han vara med och bidra till att Milan tog hem titeln före lokalkonkurrenten Inter. 

”Det senaste halvåret har jag spelat utan ett korsband i mitt vänstra knä. Svullen i sex månader. Jag har bara kunnat träna med laget 10 gånger de senaste sex månaderna. Tog mer än 20 injektioner på sex månader. Tömt knät en gång i veckan i sex månader. Smärtstillande varje dag i sex månader. Knappt sovit på sex månader på grund av smärtan”, skrev han på Instagram och fortsatte:

”Jag har aldrig lidit så mycket på och utanför planen. Jag har gjort det omöjliga möjligt. I mitt huvud hade jag bara ett mål, att göra mina lagkamrater och tränare till italienska mästare. Jag hade gett dem ett löfte. Idag har jag ett nytt korsband och ännu en titel”, avslutar han.

Zlatan vill inte lägga av


Är Zlatans tid på fotbollsplanen över eller kommer han tillbaka? Den italienske fotbollsexperten Fabrizio Romano ger oss det senaste om vad han tror kommer att ske. 

– Om han bestämde sig för att operera sig en dag efter att säsongen avslutades så betyder det att han vill spela igen, säger Romano till Rekatochklart.com. 

– Under det senaste året kunde han inte träna på ett bra sätt. Han tränade bara en gång i veckan och hade alltid problem. 

– Jag tror inte att han vill lägga av men allt handlar nu om hur han återhämtar sig från operationen. Om han efter en, två månader känner att det kommer att bli svårt att komma tillbaka till sin tidigare nivå så tror jag att han säger "okej, tack så mycket" och lägger av. 

– Men om han under sin träning känner att han klarar det så kan han spela vidare med ett specialkontrakt, med bonusar som gäller utefter hur många matcher han kan spela.  

Romano tror alltså att vi kommer att få ett besked inom den närmsta tiden. 

– Det är uppenbarligen en svår situation för Milan att kontraktera en 41-årig anfallare som har opererat sitt knä. De måste vänta och se, men jag tror att han vill spela. Han vill spela ett år till. Men allt kommer att avgöras inom de närmsta två-tre månaderna, säger Romano till Rekatochklart. 

Zlatan spelade 23 Serie A-matcher för Milan den gångna säsongen. Elva av dessa från start. Ligatiteln var Milans första sedan 2011. 

Av: Lennart Sandahl

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto