Publicerad på 8 Dec - 15:34

0

Här är Juniorkronornas trupp till JVM i Kanada

Den svenska truppen till årets JVM i Kanada är uttagen. På onsdagen presenterade förbundskapten Tomas Montén de 24 spelare som kommer att representera Juniorkronorna under en av vinters största sporthändelser. 

Årets mästerskap spelas i Edmonton/Red Deer och turneringen pågår mellan 26 december och 5 januari. I Sveriges grupp B ställs Juniorkronorna mot Slovakien, Schweiz, Ryssland och USA. Den första matchen spelas på annandag jul mot Ryssland. 

 I truppen återfinns tre målvakter, åtta backar och 13 forwards där en forwardsplats lämnats öppen. Anledningen är att Detroit sagt nej till att släppa succérookien Lucas Raymond. Inte heller New Jersey Devils Alexander Holtz är med, men där hoppas Montén på ett positivt besked i ett senare skede. 
– Han är en kandidat. Vi håller en plats öppen. Vi får se vem som fyller den platsen, sa Montén på onsdagens presskonferens. 

Coronapandemin gör att även årets turnering spelas under särskilda restriktioner. Truppen måste vara på plats i "JVM-bubblan" den 15 december och efter detta så kan inga nya spelare ansluta. Devils har varken sagt ja eller nej till Holtz medverkan. 
– Jag har ställt frågan. De ska fundera på det, men de kan inte ta något beslut just nu. Därför har vi en plats öppen. 

En annan snackis i truppen är den att Rögles poängstarka back William Wallinder ratades. 19-åringen, som snittat 0,5 poäng per match i SHL, och spelat nio matcher med Juniorkronorna sedan i somras får inte en plats bland de åtta backarna. 
– William är en otroligt duktig spelare och han har haft en bra höst, och tagit stora kliv. När vi formerar våra lag är det viktigt att vi har alla delar av kakan, alla roller i spelet, och då tycker vi att de här åtta backarna är mest lämpade för uppgiften, sa Montén. 

Sverige slutade på en femteplats i förra årets JVM efter att ha åkt ut i kvartsfinalen mot ärkerivalen Finland. USA är regerande mästare efter finalseger mot Kanada medan Finland tog brons. 

SVERIGES JVM-TRUPP  


MÅLVAKTER
 
Jesper Wallstedt, Luleå HF

Calle Clang, Rögle BK 

Jesper Vikman, Vancouver Giants (WHL) 

BACKAR
Emil Andrae, HV71

Simon Edvinsson, Frölunda

Anton Olsson, Malmö

Leo Lööf, Ilves 

Joel Nyström, Färjestad 

Måns Forsfjäll, Skellefteå

Victor Sjöholm, HV71

Helge Grans, Los Angeles Kings 

FORWARDS
 
William Eklund, Djurgården

Zion Nybeck, HV71

Oskar Olausson, Barrie Colts

Theodor Niederbach, Frölunda

Daniel Ljungman, Linköping

 Daniel Torgersson, AIK (Frölunda)

Elliot Ekmark, Linköping

Fabian Lysell, Vancouver Giants (WHL)

Isak Rosén, Leksand

Albert Sjöberg, Södertälje

Åke Stakkestad, BIK Karlskoga

Elias Stenman, Skellefteå 

Oskar Magnusson, AIK

Av: Lennart Sandahl

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto