Publicerad på 11 Okt - 11:47

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Han spenderade mest dyrbar tid i båset under SHL 21/22

Frölundas Andreas Borgman hade högst kostnad per utvisad minut under SHL-säsongen 2021/2022 visar en undersökning genomförd av Rekatochklart. Under föregående säsong var han utvisad i totalt 47 minuter vilket omvandlat till hans minutlön resulterade i ca 257 299 kr.

Genom att titta på SHL-spelarnas genomsnittslöner samt antalet utvisade minuter under säsongen 21/22 har Rekatochklart kunnat sammanställa en lista på de spelare som har spenderat mest dyrbar tid i utvisningsbåset.

Högst upp på listan hamnar Frölunda-backen Andreas Borgman. När man ser till hur mycket han tjänar per spelad minut och hur många minuter han har spenderat på utvisningsbänken har han kostat ca 257 299 kr. På andra plats på listan hittar man Malmö Redhawks forward Emil Sylvegård som spenderade 55 minuter i utvisningsbåset till en kostnad på ca 220 108 kr.


Om undersökningen

Undersökningen är baserad på statistik för utvisningar och speltid för säsongen 2021/2022 från SHL och en lönelista som publicerades av Expressen den 16:e september 2022. Lönelistan sammanställer spelarnas genomsnittliga månadslöner. För uträkningen har snittlönen omvandlats till årslön och därefter till lön per spelad minut.

För mer information, vänligen kontakta:
Susanne Höglund, 56K Digital, [email protected]

Om Rekatochklart
Rekatochklart.com är Sveriges största och ledande online-community inom sportspel. Vi är en oberoende sajt och ej knutna till något specifikt spelbolag. Vårt primära mål är att tillsammans med våra skribenter och medlemmar förse Rekatochklarts läsare med spelanalyser och vinnande speltips. Rekatochklart ägs av Better Collective, en världsledande mediekoncern inom sportbetting. www.rekatochklart.com



Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto