Publicerad på 23 Feb - 16:06

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Förre Unitedspelaren om underskattad Potter - och hyllar Elanga



Foto: Bildbyrån

I en intervju med Rekatochklart.com berättar den förre Unitedförsvararen Paul Parker (över 100 matcher för klubben mellan 1991-1996) om sin syn på Elangas pågående genombrott i klubben. 
– Elanga har åstadkommit mer än Sancho.
Och hur den förre Östersunds FK-tränaren Graham Potter inte alls är ett orimligt val som ny tränare för United. 
– Han har ett bättre cv än vad Ole Gunnar Solskjaer hade och har större erfarenhet av Europaspel än David Moyes hade, säger Parker till Rekatochklart.com. 

Vem blir Manchester Uniteds permanenta tränarlösning?

Just nu leds klubben av Ralf Rangnick, men interimtränaren har inte fått riktig styrning på laget sedan han tog över i november 2021. Fler och fler röster höjs för att ersätta honom till nästa säsong och en av kandidaterna som omnämns är den förre Östersundstränaren Graham Potter. Engelsmannen gör succé i Brighton och gjorde sedan tidigare ett gott arbete i Swansea. 

Paul Parker gjorde över 100 matcher i Unitedtröjan och experten tycker att Potter har det som krävs för att få jobbet. 

– Tittar du på Graham Potter så har han ett bättre cv än Ole Gunnar Solskjaer som manager. Det enda är att han inte har spelat i en Champions League-final och gjort det avgörande målet, säger Parker till Rekatochklart.com. 

– Hans ledning av laget är betydligt bättre än Solskjaers. Han har definitivt meriterna för att göra jobbet. I teorin, det han åstadkommit, så vann han saker i Sverige. Han har rest runt överallt och vart han än varit så har han gjort ett bra jobb. 

– Hans erfarenhet av Europaspel är definitivt starkare än David Moyes är. Och Moyes fick ju jobbet tidigare. 

Parker hyllar Potter för att ha byggt upp ett fint spelande lag trots små resurser. 

– När du ser på spelarna han har och haft så har de kostat småsummor. Om du tittar på deras spelare jämfört med Uniteds spelare så är deras tekniska skicklighet och rörelse bättre än spelarna i United. 

Så vad talar emot Potter enligt Parker?

– Att han är engelsman. Folket där ute ser honom inte som en PR-maskin som manager. Och det är något som folk gillar att titta på. Det är därför hans namn inte nämns så mycket som det borde med tanke på vad han gör för en klubb som Brighton. Det handlar inte bara om att vinna matcher, det handlar om hur du vinner matcher. 

– Han har bevisat att han kan träna ett lag som kan slåss med Manchester United, spela bättre fotboll än Manchester United. De kan tävla med Liverpool och Man City på grund av sättet de spelar fotboll. Det är skillnaden mellan Brighton och många andra lag i Premier League. 

– Titta på spelarna de fått in och spelarna de har har sålt. Sättet de försvarar sig på där de inte släpper in många mål. De har inte lagt 80 miljoner pund på en mittback. För mig är Graham Potter ett fantastiskt underskattat alternativ. 

Parker tycker även att 19-årige Anthony Elanga förtjänat ett antal starter på rad nu för att bygga sitt självförtroende och höja sin lägstanivå. 

– När det handlar om en ung spelare som Elanga, så brukar jag ända sedan Sir Alex dagar säga, att han såg unga spelare och bara visste. När de spelar bra så måste du fortsätta spela dem för deras eget självförtroendes skull. Du kan inte hålla på och hatta runt med att starta spelaren och att sätta den på bänken om inte spelaren som kommer in presterar, har varit en startspelare eller är en toppspelare i laget. 

I 4-2-segern borta mot Leeds senast så hoppade Elanga in i minut 67 och satte slutresultatet två minuter innan full tid. Hans andra mål på nio (fyra från start) Premier League-matcher den här säsongen. 

– Elanga fick stå åt sidan för Marcus Rashford. Det handlar inte om hur han är och var han är. Han sitter där och ser matchen och känner i slutändan att han borde ha spelat. Alla fans kunde se det. 

– Jag anser att han behöver få fortsätta spela. När du ser vad Elenga åstadkommit i matcherna så tycker jag att han gjort det bättre än (Jadon) Snacho. 

Av: Lennart Sandahl

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto