Publicerad på 15 Aug - 15:27

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Förre Unitedspelaren: Lindelöf har fått för mycket skuld



Foto: Bildbyrån

Jättefiasko för laget i säsongsinledningen. I en intervju med Rekatochklart.com berättar den förre Unitedförsvararen Paul Parker (över 100 matcher för klubben mellan 1991-1996) om sin syn på Viktor Lindelöfs status i klubben. 
– Han har fått ta mycket skuld tidigare säsonger men förra säsongen visade han att han inte var orsaken till problemet. Han var lagets bästa försvarare, säger Parker. 


Erik ten Hags intåg i Manchester United har än så länge inte gett någon positiv skjuts för Manchester United. I premiären föll laget hemma mot Brighton och den gångna helgen åkte man på hela 0-4 i baken borta mot Brentford. Efter två omgångar ligger Man Utd sist i Premier League och i nästa omgång väntar Liverpool... 

Victor Lindelöf har ryktats vara på väg bort från klubben under en tid, men anledningen till att han saknats i de två inledande matcherna har varit på grund av skada. Frågan är om Lindelöf har någon framtid i United och om han har en chans att slå sig in i elvan? Rekatochklart.com har pratat med den förre Unitedförsvararen Paul Parker om den svenske försvararens status och om han bör se sig om efter en ny klubb.

Tycker du att Lindelöf borde gå före någon av Maguire, Martinez eller en fit Varane? Om inte, borde han överväga en flytt?

– Nej, det tycker jag inte, säger Parker till Rekatochklart.com och fortsätter:

– Och jag är besviken över att behöva säga det. Jag önskar att jag hade några anledningar till att han ska in i elvan men de andra namnen är före honom. 

– Sett till förra säsongen så var han Uniteds bästa försvarare. Han var utan tvekan den jämnaste försvararen genom den horribla säsongen. Han har fått ta mycket skuld tidigare säsonger men förra säsongen visade han att han inte var orsaken till problemet. Han var lagets bästa försvarare. 

– Trots att han presterade så pratade alla om Harry Maguire och hur bra han var med bollen. Nej, det var inte Harry Maguire. Det var Lindelöf som var den bättre försvararen både med och utan boll. Han var den av de två som försökte organisera upp backlinjen. 

Parker utrycker förvåning över Ten Hags val av lagkapten. 

– Jag tror alla är förvånade över att han valt Maguire som kapten för det sätter en press på honom att spela Maguire. Han har Varane nu så om han vill spela Varane så måste han sätta Maguire till vänster. 

– Men han har också sin egna spelare från Ajax (Lisandro Martinez) som är en väldigt duktig mittback. Han kommer alltid spela i de stora matcherna. Så nu handlar det om högersidan där Ten Hag kommer få folk att ifrågasätta om han petar sin egen kapten. 

– Med Varane och Martinez så har du två spelskickliga mittbackar. Och om du är United så har du ett lag som kan utmana, du har ett mittfält som kan mäta sig med alla topp-sex-klubbar både med och utan boll och om du då har två spelskickliga mittbackar så finns förutsättningar för att göra bra saker, avslutar Parker.  

/ Lennart Sandahl

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto