Publicerad på 29 Aug - 17:59

0
article-img
Foto: Bildbyrån

EXKLUSIVT: Fabrizio Romano: Därför har Isak Hien gjort ett perfekt klubbval



Foto: Bildbyrån/C More

I en exklusiv intervju med Rekatochklart.com berättar transfergurun Fabrizio Romano (med över elva miljoner twitterföljare) om turerna bakom Djurgårdens jättetransfer till Hellas Verona - som han beskriver som ett perfekt klubbval. 
– Jag kan definitivt se Hien bli den typen av spelare som blir såld redan nästa sommar till en klubb på högre europeisk nivå., säger han.

Värvad till Djurgården från Vasalund för bara ett utbildningsbidrag inför säsongen 2021. Såld till Serie A-klubben Hellas Verona för jättepengar bara ett och ett halvt år senare. 

Den omskolade anfallarens imponerande fysik och talang startade ett budrace mellan flera olika klubbar där Verona gick segrandes i duellen om 23-åringens underskrift. Enligt Sportbladet får Djurgården 34 miljoner kronor i övergångssumma, en summa som kan stiga till 50 miljoner kronor genom olika bonusar, samt en vidareförsäljningsklausul på tio procent.  

– Helt ärligt så tycker jag att Isak Hien är en väldigt intressant värvning. Han var en av spelarna på Torinos lista, men de valde i stället att gå för Perr Schuurs från Ajax eftersom de behövde någon med mer erfarenhet, säger transfergurun Fabrizio Romano till Rekatochklart.com. 

Djurgårdssuccén fick debutera redan i sin första match för Verona när han hoppade in hemma mot Atalanta i den 65:e minuten. Då stod det 0-1 på resultattavlan till Atalantas fördel, ett resultat som stod sig matchen ut. Romano gillar det han hört och sett av Hien och på honom låter det som att Hiens klubbval kan visa sig bli en jackpot. 

– Först och främst så tycker jag att det är en perfekt klubb för honom. Alla mittbackar som går till Hellas Verona gör ett kanonjobb. De senaste åren har flera av Veronas mittbackar blivit sålda till större klubbar.  Exempelvis Nicolo Casale som gick till Lazio i somras, Marash Kumbulla till Roma innan dess och många, många fler. Verona gör alltid ett bra jobb med sina mittbackar. Det är en bra plats för en spelare som Hien eftersom de inte är rädda för att lita på unga spelare. 

Hien dominerade i Allsvenskan och var viktig i Djurgårdens avancemang till Conference League. Tror du att Hien kan bli en stor spelare i Serie A?

– Jag kan definitivt se honom bli den typen av spelare som blir såld redan sommar till en klubb på högre europeisk nivå. Det kommer inte att bli en enkel säsong för Verona eftersom de haft en stor omsättning. Men jag är helt säker på att Hien är en riktigt stor talang, så det kan ändå bli en väldigt bra värvning, avslutar han. 

Av: Lennart Sandahl

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto