Publicerad på 16 Okt - 11:09

0
article-img Foto: Bildbyrån

Elias Ymer: "Hela Kungliga skrek Ymer - jag fick nästan gåshud"

Nordic Open i Stockholm är över för Elias Ymer efter en kontroversiell förlust (6-2, 4-6, 6-7) i mot chilenaren Nicolas Jarry. Men trots den sportsliga besvikelsen kunde Ymer njuta av ett starkt hemmastöd i Kungliga Tennishallen. 
– Det var bland de coolaste tennisminnena någonsin, säger han. 

Elias Ymer hade ett jätteläge att slå ut den 34:e rankade Jarry på hemmaplan. Ymer bröt Jarry vid ställningen 3-2 i förstaset för att ta hem det hela till slut med 6-2. Publiken var förstås på Ymers sida i Kungliga och chilenaren var i gungning mot den 252-rankade svensken. 

Jarry spelade dock upp sig i andra set och tvingade fram ett tredje där spelarna följdes åt till tiebreak. Matchen avgjordes på ett kontroversiellt sätt då Ymer menar att Jarry vidrörde nätet. 

– Jag får kolla sedan på X. Det finns proffs på det där. Jag kommer inte vara glad om de har fel, säger han på presskonferensen efter matchen.

– Domaren sa att han var 100 procent säker. 

Borde tennisen införa videogranskningssystem som i fotboll och hockey?

– Absolut varför ska inte tennisen ha video. Det kan verkligen avgöra matcher. Det är jättebra att vi har hawk-eye nu så det inte blir något tjafs med domarna. Men absolut, lägg in ett videocall också.

Vad sa du till domaren?

– Är du 100 procent säker? Det är jag, sa han. Det är risky. För det finns video som vi kommer se efteråt. Om du säger att du är 100 procent säker så har du bra öga. 

Hur är det att förlora en sådan match inför publiken i Stockholm?

– Jag tror det är bästa publiken jag haft under min karriär här i Stockholm Open. Det var slutsålt, alla skrek Ymer. Jag hade sådan puls. Fan, det svider så in i helvete. Sorry att jag svär. Jag hoppas att jag kan komma tillbaka bra från det här men just nu är det extremt tungt. 

Ymer känner sig bättre än vad hans världsranking säger så fort han kommer ut på Kungliga. 

– Jag är inte rädd för någon när jag spelar här på Kungliga. Jag får en känsla att jag är favorit. Jag har vuxit upp här och har vunnit dubbeltävling tidigare. Jag har en extrem trygghet och det är kanske för att det är på hemmaplan. 

Publiken försökte bära fram Ymer extra mycket i avgörande tiebreak. 

– Jag fick nästan gåsgud. Hela kungliga skrek "Ymer, Ymer!". Bland de coolaste tennisminnerna någonsin. 

I kvalet till turneringen fick Elias och avstängde Mikael Ymers lillebror Rafael chansen. Han föll klart mot polacken Kamil Majchrzak (1-6, 1-6) men det var trots förlusten ett stort ögonblick för familjen Ymer och 18-årige Rafael. 

– Jag är jätteglad för hans skull. Har precis börjat på seniortouren. Att han får debutera. Han hade tårar faktiskt. Han har alltid kommit hit och folk har sagt att du är här för Mikael och Elias. Det är inte lätt för honom heller. Folk säger att du har tur för att du har två bra bröder, lita på mig, det är ingen enkel position att vara i för honom. Du har mycket mer press på dig. 

– Har det funnits tre bröder i en ATP-turnering, om Mikael är tillbaka nästa år, samtidigt? Vi ser fram emot nästa Stockholm Open.

Även Leo Borg åkte ur turneringen i sin första match. 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto
X