Publicerad på 12 Jul - 18:08

0

De är mest populära spelarna i EM

Nederländernas forward Lieke Martens är den populäraste fotbollsspelaren i UEFA EM 2022 sett till följare på Instagram visar en genomgång av Rekatochklart. Flest följare i det svenska landslaget har forwarden Fridolina Rolfö som hamnar på 30:e plats bland samtliga EM-spelare. 

UEFA EM 2022 i England är i full gång och engagemanget för damfotboll är större än någonsin. Nu för tiden skapar spelarna inte bara intresse genom sitt fotbollsspelande utan även sitt contentskapande på sociala medier. 

En sammanställning av samtliga EM-spelares Instagramföljare visar att forwarden Lieke Martens från Nederländerna har den i särklass största följarskaran på Instagram - hela 45% fler än tvåan norska Ada Hegerberg.
      
Om man slår ihop alla landslagsspelarnas följare så är även Nederländerna det landslag som har flest Instagramföljare, tätt följt av värdnationen England. De svenska spelarna hamnar på en hedervärd sjunde plats.
     
Hur ser det då ut endast bland de svenska spelarna? Här norpar Fridolina Rolfö en första placering, med vice-kaptenen Magdalena Eriksson på andra plats. Fridolina hamnar dessutom på 30:e plats bland samtliga EM-spelare.
 

Om sammanställningen

Siffror om antal följare är inhämtade den 7 juli.

För mer information, vänligen kontakta:

Susanne Höglund, 56K Digital, [email protected]

Om Rekatochklart

Rekatochklart.com är Sveriges största och ledande online-community inom sportspel. Vi är en oberoende sajt och ej knutna till något specifikt spelbolag. Vårt primära mål är att tillsammans med våra skribenter och medlemmar förse Rekatochklarts läsare med spelanalyser och vinnande speltips. Rekatochklart ägs av Better Collective, en världsledande mediekoncern inom sportbetting. www.rekatochklart.com

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto