Publicerad på 27 Okt - 20:52

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Bergmans V75 tankar - Romme


Foto: Bildbyrån

Formstarke andelsläggaren Oliver Bergman bjuder på sina bästa idéer inför lördagens V75-omgång! Här är bästa spiken, draget och favoriten i fara i Skellefteå! 

Vill du vara med i Olivers andelsspel? Klicka här för att läsa mer

Status på omgången?

– V75 på Romme är något jag ofta ser fram emot. Detta med tanke på banans geografiska läge som möjliggör för många tränare att åka och starta, vilket i sin tur ofta leder till att vi får fulla och jämna lopp. Addera där till en grym banpersonal som i stort sätt alltid ser till att vi får fina och jämna förutsättningar under tävlingsdagen. Vi hottar dessutom upp alltihop med ett förhållandevis långt upplopp vilket gör att man nu på höstkanten inte är lika beroende av ett passande utgångsläge som under sommarmånaderna. Summa av kardemumman, högt spelvärde denna lördag!  

Vad blir viktigt att tänka på inför helgen?

– Att man på Romme har ett långt upplopp att tillåg, vilket i sin tur öppnar upp loppen och ger fler chansen att vinna när hästarna kommer ut ur sista kurvan. Dessutom ska man ha i åtanke att vi går mot kallare tider nu och det därför extra viktigt att ha koll på hur väderleken ser ut i området omkring tävlingsbanan den aktuella tävlingsdagen. 


Vilken är den bästa spiken?

– I V75-2 blir 8 Grisle Odin G.L klar favorit, men på förhand är detta också en bra segerchans. Grisle Odin G.L är en individ som firade stora framgångar som unghäst med segrar i såväl Kriteriet som i Derbyt hemma i Norge. Nu på senare tid har han dessutom verkligen tagit klivet in i eliten och räknas numera som ett av de allra bästa kallbloden. Han kommer med tre segrar och en andraplats på de fyra senaste starterna och prestationerna på slutet har varit imponerande. Idag slipper han även tampas fenomenet Odd Herakles och med tanke på styrkan som Grisle Odin G.L besitter så kommer det bli tufft för övriga att st emot honom över det långa upploppet idag. Addera dessutom Björn Goop i vagnen för första gången vilket är spännande. Bra spik att luta sig mot trots procenten.

Favoriten i fara?

– I V754 finns det ingen bra favorit oavsett vem som blir det. Detta är ett Diamantsto försök som ska köras av lärlingar dessutom. Både statistiken och min magkänsla skriker skäll på förhand här. I nuläget är 9 Edima favorit, hon var ute mot tuffa hästar senast och var tidigt slagen för två starter sedan efter en tuff inledning. Formen är svårbedömd men kapaciteten finns där. Men från ett snävt spår på tilläggsvolten är detta knappas någon jag vågar hålla ensam i handen denna V75 omgång. 


Bästa draget?

– I V75-1 är min vinnare 3 Hannibal Face. Denna kabbala herre vann senast utan att vara helt på topp men då handlade det också om en comeback efter lite vil.  Nu med lopp i kroppen är jag inne på att formkurvan pekar rakt upp. Addera dessutom barfota bak, amerikansk vegan och norsk huvudlag med ryckhuva (för första gången) vilket känns väldigt spännande. Utgångsläget är bra och jag är inne på att Magnus A Djuse tidigt sänder till spets och väl i den positionen är han sen hästen att slå. Till just nu 29% är spelvärdet högt, tänkbar spik. 

Vill du vara med i Olivers andelsspel? Klicka här för att läsa mer

/ Oliver Bergman - MVBerra på Twitter

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto