Publicerad på 8 Feb - 15:27

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Allt du behöver veta inför OS-hockeyn - tippar gruppsegrarna



Foto: Bildbyrån

Rekatochklarts Tobias "Tobbes Tips" Romander guidar oss igenom OS-ishockeyns alla lag och tippar gruppsegrarna. Häng med!

Grupp A 

Kanada 

Ett lag som försvagats rejält av att man inte får några NHL-spelare till turneringen. Trots det så har man en del skickliga spelare i laget och man bör kunna ro gruppsegern i hamn.

Spelare att hålla koll på: Owen Power, Mason McTavish, Eric Staal 

USA 

Har precis som Kanada tagit mycket stryk av att inte spelare från NHL deltar i turneringen. Majoriteten av spelarna tillhör collegeligan NCAA samt ryska KHL och överlag så ser truppen svag ut även om det finns en del talang i laget. Ser man till snittålder så har man turneringens yngsta lag. 

Spelare att hålla koll på: Jake Sanderson, Matty Beniers 

Tyskland 

Man kommer med ett lag som innehåller tre spelare från SHL samt en spelare från schweiziska ligan. I övrigt är resterande 21 spelare från den inhemska ligan, så det kommer vara ett väldigt samspelt tyskt lag som kliver in i turneringen, och stämmer det fullt ut kan man bli en obehaglig motståndare.

Spelare att hålla koll på: Dominik Kahun, Tobias Rieder 

Kina 

OS värdland Kina kommer med ett lag enbart med spelare från KHL. Samtliga spelare tillhör klubben Kunlun Red Star och man har flera inslag av kanadensiska spelare i truppen. Trots att man kommer till OS samspelta så kommer det bli en jobbig turnering, och man kommer med största sannolikhet sluta som jumbo i gruppen. 

Spelare att hålla koll på: Brandon Yip, Spencer Foo, Tyler Wong 

Gruppvinnare: Kanada 

Grupp B 

Ryssland 

Det lag som gynnats klart mest av att det inte kommer NHL-spelare till turneringen då man har massor av bra spelare i ryska KHL. Man har ett stjärnspäckat lag och får man ihop gruppen så kommer det bära riktigt långt, förmodligen hela vägen till guldet. 

Spelare att hålla koll på: Vadim Shipachyov, Nikita Gusev, Mikhail Grigorenko 

Tjeckien 

Ett lag där målvaktssidan och backsidan domineras av spelare från ryska KHL. Offensivt en del inslag från SHL samt schweiziska NL, och man är ett av lagen som kan överraska i turneringen. Frågetecken kring Frölundas stjärna Michael Spacek som testades positivt för Covid hemma i Tjeckien. 

Spelare att hålla koll på: David Krejci, Lukas Sedlak 

Schweiz 

Kommer med ett lag där samtliga spelare tillhör den inhemska ligan. Kommer således vara ett sammansvetsat lag där det finns en hel del rutin, men man lär knappast ha med medaljerna att göra. 

Spelare att hålla koll på: Denis Malgin, Gregory Hofmann, Yannick 

Danmark 

Ett av lagen som på förhand tippas att få det riktigt tufft i turneringen. Ser man på truppen så ser den väldigt svag ut även om det finns en del intressanta namn offensivt, och risken är stor att man slutar som jumbo i denna grupp. 

Spelare att hålla koll på : Nicklas Jensen, Frans Nielsen, Peter Regin 

Gruppvinnare: Ryssland 

Grupp C 

Sverige 

Ett av lagen som är de största utmanarna till guldfavoriten Ryssland. En riktigt bra målvaktssida samt en stabil defensiv. Offensivt ser det okej ut även om man gärna hade sett spelare som Strömwall och Tedenby i turneringen, men visst känns det som att vi har möjligheter att lösa medalj. 

Spelare att hålla koll på: Anton Lander, Jonathan Pudas 

Finland 

Ytterligare en utmanare till favoriterna Ryssland. Man är som oftast att räkna med i de större turneringarna och här är inget undantag. Man har fått ihop ett bra lag med en hel del spetsspelare, se upp! 

Spelare att hålla koll på: Miro Aaltonen, Markus Granlund, Mikko Lehtonen 

Lettland

Ett av turneringens svagaste lag och man kommer få svårt att vinna matcher. Har en hel del spelare från Dinamo Riga som spelar i ryska KHL, men överlag en för tunn trupp. 

Spelare att hålla koll på: Rodrigo Abols, Kaspars Daugavins 

Slovakien 

Ett lag som är en bra bit bakom de bästa nationerna. Mycket kommer kretsa kring Marek Hrivik och Peter Cehlarik som gjorde succé när de spelade ihop i Leksand förra säsongen, men man kommer knappast skrälla till sig en medalj. 

Spelare att hålla koll på: Peter Cehlarik, Marek Hrivik 

Gruppvinnare: Finland

Följ Tobias Romander på twitter @tobbestips

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto