Publicerad på 28 Okt - 13:01

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Allsvenskt Allvar: Varberg tar poäng av Malmö


Säkrar Häcken guldet? Kval för Degerfors eller Varberg? Bara två omgångar kvar av Allsvenskan – här är mina tankar om helgens matcher.

Som alltid i slutet av säsongen är det bra att hålla koll på avstängningsläget. Framför allt Malmö FF har det tufft på den fronten:

Thelin, Christiansen och Sejdiu är avstängda. I en rätt betydelselös match borta mot Varberg är Malmö FF en favorit i fara. +0,5 Varberg har jag spelat sedan tidigare. Hemmalaget som bekant allt att spela för då de vill undvika kval.
Jeremejeff avstängd för Häcken mot Blåvitt. IFK Göteborg får i sin tur klara sig utan Gustav Svensson av samma anledning.
Frick för Elfsborg och Pinas för Bajen får också sitta och huttra på läktarna den här omgången.

Degerfors och Värnamo inleder på lördagen. Hemmalaget med en stor chans att putta Varberg närmare kvalplatsstupet. Men visst är Degerfors lite väl stora favoriter trots allt? Värnamo inte ofarliga med skyttekungsjagande Antonsson i spetsen.

15:00 på söndagen kan Häcken säkra guldet på fiendemark på Ullevi. En poäng räcker. Blåvitt är dock ett av två lag som slagit Häcken den här säsongen och det lär finnas motivation för att undvika grannarnas guldfest på egna hemmaarenan. Jag tror på underspel på den svårspelade mattan. Jeremejeff avstängd och frågetecken för Berg är underspelsplus. Läs mer om det i mitt speltips på sajten.

Sundsvall mot Sirius och Mjällby mot AIK kan vi med gott samvete unna de närmast sörjande att följa.

17:30-matcherna är mer intressanta. Rydströms Kalmar gästar Bajen och ska försöka koppla grepp om den Europabilljett tredjeplatsen innebär. Inte chanslösa mot ett Bajen som blandar och ger.

Samtidigt ska Varberg försöka brotta ner Malmö. En bortamatch i Varbeg med sidledsregn, flera nyckelspelare avstängda och ett gäng andra skadade. Inget att spela för. Ingen kan nog klandra den Malmöspelare som hittar en känning som ger helgledigt istället för att spela den matchen. +0,5 på Varberg som sagt.

På måndagen ska degraderade Helsingborg försöka hitta på något kul i Borås. Två avspända lag borde kunna bjuda publiken på målrik underhållning. Djurgården gästar Norrköping och vi får väl se om guldchansen lever vid det laget. Vill väl ändå vinna för att kunna bli bäst i stan. Men lurig match mot ett Norrköping som oftast är kalla, men som en bra dag kan slå alla.

Fantasy då?

Vi var många som hade en tuff omgång förra rundan. Själv fegade jag med Jeremejeff som kapten, vilket blev kostsamt då han tog ett rött kort. Svag avslutning för mig då jag gått från plats 639 till 1620 på ett par omgångar. Bara att göra sitt bästa in i mål härifrån.

Laget set ut såhär just nu

Nordfeldt,
Jeahze, Bouzaiene, Mendes, (Johan Karlsson), (Widell),
Simon Gustafson, Nanasi, Besara, Berg, Carneil,
Antonsson, Berisha (Jeremejeff)

Sugen på att byta ut Jeremejeff då jag kan tänka mig att Häcken ändå tar guldet nu och krökar bort avslutningen mot Norrköping. Ingen given ersättare dock även om Edvardsen lockar lite.

Annars?

Mange Eriksson fick äntligen vila från start mot Molde. Borde vara hyggligt fräsch och redo mot Norrköping, vilket är en okej match. Därefter Mjällby hemma vilket är en bra match på pappret. Så Mange är ett bra namn på mittfältet tycker jag.

Kalmarspelarna är bara att behålla trots att Bajen borta väntar. Sundsvall hemma i sista omgången kan bli en riktig slakt, oavsett om det är chans på Europa eller inte. Jag håller hemmaplansfördel som väldigt viktig i en sån match när ett redan degraderat lag ska ner till Småland i början av november.

Bjarnason (5.0) i Sirius kan vara ett alternativ också. Sundsvall borta och Varberg hemma är två bra matcher för Uppsalalaget.

Kapten? Besara känns som ett säkert val som många kommer gå på. Skytteligajagande Antonsson är ett annat alternativ. För den som vill sticka ut rejält? Kouakou mot Sundsvall eller någon Elfsborgsspelare hemma mot Helsingborg. Johan Larsson om du har honom exempelvis.

Hur spelar du i helgen?

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto