Publicerad på 12 Aug - 19:54

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Allsvenskt Allvar: Helgmatcher och lite fantasy!

Foto: Bildbyrån

Allsvenskan rullar vidare i helgen. På pappret överkomliga uppgifter för Malmö, Djurgården och AIK medan Hammarby får bekänna färg mot formstarka Blåvitt. Här är mina tankar inför helgen, kryddat med ett par Fantasy-tips.

Kan Helsingborg & Degerfors ta chansen?

Helsingborg inleder omgången hemma mot Sirius på lördagen. Precis den typen av hemmamatcher HIF behöver börja vinna om de ska klättra upp på en kvalplats i första hand. Såg totalt vilse ut borta mot Häcken i måndags, men här är det andra förutsättningar. Gräsmatch och hemmaplan. Kan fansen bära fram HIF till tre poäng? Kan de lägga Hurk-kaoset bakom sig?

Ruggig match i Göteborg

Blåvitt har tre raka segrar och 8-0 i målskillnad på de matcherna. Bångsbo och Carneil har ingjutit rejäl framtidstro i den framgångstörstande klubben. Blir en riktigt häftig match på måndag när Hammarby kommer på besök. Seger och Blåvitt är typ med i guldstriden (även om jag såklart inte tror de kommer vara med säsongen ut) – de har AIK, Malmö och Häcken kvar att möta på hemmaplan. Hammarby slaktade IFK Göteborg totalt hemma på Tele2-konstgräset. Tror ett inspirerat Blåvitt kommer stå upp bättre på hemmagräset inför heta hemmafans.

Bajen vann enkelt mot Sundsvall. Jeahzegate fick en fortsättning då vänsterbacksstjärnan värmde upp på egen hand i katakomberna inför matchen innan han hoppade in och buades ut. Känslan är dock att situationen i stort sett är utagerad nu och att alla parter kan gå vidare. Oddsmässigt tycker jag Hammarby i nuläget står för lågt för att vinna. Jag kan tänka mig att det kommer pengar på Blåvittsidan under helgen, vilket kan trycka upp Bajenoddset. Om så sker och Hammarbyseger går upp till 2.15+ blir tvåan intressant för mig. Trots gräsunderlag.

I övrigt?
Elfsborg – Norrköping. Målrikt tror jag. Rek här.
Malmö – Sundsvall. Hemmaseger med 3+ mål. Rejäl revansch för förlusten uppe i Sundsvall tror jag.
Häcken – Mjällby. 3-1?
Djurgården – Kalmar. 2-0?
AIK – Värnamo. Skrälläge här efter att AIK fick 120 Europaminuter i benen i torsdags. Dessutom frågetecken på Guidetti. Underspel i min bok.

Fantasy då?

Häcken har ett monsterschema kommande matcher. Mällby hemma, Sirius borta, Värnamo hemma, Degerfors hemma innan ett par tuffare uppgifter väntar. Fick äntligen hålla nollan senast och jag tror de kan hålla två-tre nollor till i de där fyra kommande matcherna. En eller två Häckenbackar är inte fel att ha nu. Jeremejeff såklart given. Kan med fördel bytas in nu och sedan ut mot AIK-försvarare inför omgång 21, då Gnagets schema ser bra ut.

Har man inte bytt in Zeidan än är det hög tid att göra det. Spelar mycket, men fick vila från start i Europa i veckan och bör vara tillbaka i elvan här.

En spelare jag hållit mig borta från att byta in är Edvardsen. Har du honom i laget så är det bara att behålla, men jag hade inte bytt in honom nu när Djurgården dubblerar i Europa. Djurgården saknar alternativ att laborera med, så Edvardsen har fått spela väldigt mycket senaste veckorna. Såg lite sliten ut mot Värnamo borta och kan få vila lite i kommande omgångar? Hien ryktas bli såld snart och det är läge att titta på ersättare för honom.

Dräller av fyndspelare i IFK Göteborg. Bångsbo, Carneil och Yakob är alla billiga och i stort sett givna framöver. Bra spelare för att frigöra lite pengar, inte minst om det vankas frikort.

/ Christian Polsäter

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto