Publicerad på 1 Dec - 16:03

article-img
Foto: Bildbyrån

43 Mille JACKPOT - Bergsåker


Foto: Bildbyrån

Formstarke andelsläggaren Oliver Bergman bjuder på sina bästa idéer inför lördagens V75-omgång! Här är bästa spiken, draget och favoriten i fara i Skellefteå! 

Vill du vara med i Olivers andelsspel? Klicka här för att läsa mer

Hur känns formen inför den här omgången?

– Formen är på topp inför dagens JACKPOT-omgång! Förra lördagen vann både HONEY MEARAS och
BROTHER BILL som båda var stora favoriter och utdelningen hölls nera. Men backar vi ytterligare en vecka och grundar formen på den omgången så är vi glödheta för dagen. Vi prickade sju rätt och fick över 200.000kr att dela på! Addera där till omgången veckan dessförinnan där vi brände 7rätt och närmre 1 Miljon i sista loppet på MARLON BOKO  som satt dyngfast med allt sparat in i mål. Nu är det 43 Miljoner i JACKPOT och vi ska försöak glida vidare på den fina våg som vi själva skapat genom hårt arbete. 

Vad blir viktigt att tänka på inför helgen?

– Det viktigaste infrö lördag är att vi nu är inne i December månad och det betyder barfotaförbud på samtliga av landets banor. Detta innebär att samtliga startande hästar måste tävla med skor på hovarna. För oss spelare anser jag detta är positivt då vi aldrig behöver påverkas av sena ändringar eller att det skapas frågetecken gällande balans i olika väderomställningar. 

Vilken är den bästa spiken?

– I V75-7 hittar vi mitt stora drag i omgången, 12 Devils Tongue. Som jag läser loppet kommer det bli körning från start vilket såklart gynnar Devils Tongue från sitt tuffa utgångsläge. Senast var man ute i en Breeders' Crown finalen. Då passade inte banan optimalt och det slutade med galopp. Men i semifinalen gången före såg man mycket mersmakande ut som tvåa bakom kullkungen Francesco Zet. Formen finns där, skor på hovarna är inget minus, tempo att vänta från start, segrat på V75 bakifrån tidigare och endast 11% på V75! Detta är faktorer som gör att jag kommer gå rakt ut på Devils Tongue idag. Högt spelvärde. 

Favoriten i fara?

– I V75-1 är 1 Mellby Ironman en sårbar favorit. Senast var han inte som bäst även om han tillslut vann loppet ändå. idag är visserligen utgångsläget tilltalade och att Mellby Ironman är en bra häst för klassen kapacitetsmässigt råder det inget tvivel om. Han trivs i spets och skulle hon slippa bordd idag är det ett plus. Från ledningen har det tidigare blivit sju segrar på elva försök och lyckas han försvara innerspåret från start är detta hästen att slå. Men det är inte säkert att han hittar tills spets och det skulle även kunna bli utdragen körning från start vilket skulle vara två faktorer som inte är till Mellby Ironmans fördel. Som favorit på V75 är han ingen jag håller ensam i handen och gardering är given. 

Bästa draget?

– I V75 2 är mitt drag 10 Grant Hall. Han kommer med tre raka segrar efter sitt uppehåll och har visat på fin utveckling. Detta är en individ som tål att göra en del jobb på egen hand och skulle det bli en tuff öppning för stallkamraten L.L.Labero kommer Grant Hall kunna profitera på det tillslut. Tillsammans med Örjan Kihlström för första gången är ekipaget spännande och kommer bli svåra att stå emot den sista biten. 

Vill du vara med i Olivers andelsspel? Klicka här för att läsa mer

/ Oliver Bergman - MVBerra på Twitter

V75-TV Oliver Bergman och Niklas Robertsson hittar bästa spikarna och dragen


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto