Publicerad på 11 Nov - 00:38

article-img
Foto: Bildbyrån

42 Miljoner JACKPOT! - Eskilstuna


Foto: Bildbyrån

42 Miljoner i JACKPOT och vår andelsläggare Oliver Bergman bjuder på sina bästa idéer tankar inför lördagens V75-omgång! Här är bästa spiken, draget och favoriten i fara i Skellefteå! 

Vill du vara med i Olivers andelsspel? Klicka här för att läsa mer

Hur känns formen inför den här omgången?

– Formen måste jag säga känns helt okej, detta trots att det inte exploderat på utdelningen. För om det inte blev någon 7:a förra veckan så grämer jag mig inte över det. kKänslan är att jag är rätt på det för dagen och att jobbet man lägger ner inför omgångarna visar på att över tid kommer det att ge resultat. Att det nu dessutom är en JACKPOT på 42 Miljoner att spela om gör såklart att man taggar till extra. 

Vad blir viktigt att tänka på inför helgen?

– V75 denna vecka arrangeras av Eskilstuna. Värt att nämna angående banan är at innerspåret bakom bilen inte är speciellt fördelaktigt utan har du inte snabb häst är risken överhängande att du blir över från start. Även med en riktigt snabb häst kan det vara svårt att försvara innerspåret här. 

Vilken är den bästa spiken?

– I V75-4 hittar vi omgångens bästa spik. 8 Margareta Tooma som visat sig vara ett unikum. Hon kommer med imponerande elva raka seger på kontot och har dessutom på dessa starter aldrig varit spelad mer än till 1,57 på toton. Att det idag är lång distans ses även som ett plus för Margareta Tooma. Senast hon var ute över 2640m slutade det med en enkel seger från spets. Utgångsläget idag är dock inte det bästa men med ett offensivt upplägg från start kan jag bara se att 1 Fifty Cent Piece är den som skulle svara upp ledningen om hon sändes fram tidigt. Men att ha innerspåret bakom bilen på Eskilstuna är inte optimalt så det scenariot ser jag dock inte som något av de mest sannolika. Mer sannolikt är det däremot att Margareta Tooma körs fram i ledningen efter en bit och sen är loppet över. Margareta Tooma är heller inte beroende av spets för att vinna idag, utan hon startar med en bra segerchans idag trots bricka åtta bakom bilen. 

Favoriten i fara?

– I V75-6 blir 2 Miss Imperatrice klar favorit. Hon är ett fyraårigt sto som sticker ut i klassen. Näst senast galopperade hon dessvärre bort sig i finalen av Derbystoet. Men även om det är en klen tröst nu så visade hon att formen är bibehållen då hon segrade mot enklare motstånd senast. Utgångsläget är dock chansartat då det inte är helt enkelt att komma iväg bra från bricka två i volt. Men kommer hon tillsammans med Erik Adielsson i vagnen iväg okej kommer det inte bli lätt att plocka in 20m tillägg på Miss Imperatrice idag. Men det finns orosmoln på förhand och som favorit på V75 från ett snävt spår i volten och spelad till 57% så kommer jag gardera och jobba bort henne.
 

Bästa draget?

– I V75-3 vill jag till 28% lyfta fram 3 Hidalgo Heldia. Jag är inne på att han kommer förbi 2 Castor the Star efter en bit och när jag dessutom tycker detta är hästen i loppet så tror jag han blir svårslagen i spets. Senast vann Hidalgo Heldia tyska Breeders’ Crown från ledningen och vinsten då var mycket bra när man höll undan för Toto Barosso som vi idag får se i ett annat lopp. Jorma Kontio får nytt förtroende i vagnen och även om det inte skulle bli spets från start idag så är detta en individ som kan vinna lopp på flera olika sätt. Given förstahäst i min bok och när procenten är tilltalande är detta också ett givet drag. 

Vill du vara med i Olivers andelsspel? Klicka här för att läsa mer

/ Oliver Bergman - MVBerra på Twitter

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto