Topptipset Tips Tisdag 8/8

Publicerad på 7 Aug 2023 - 13:47

Tipsexperten

Tipsexperten

7 Aug 2023 - 13:47

Kvalet mot Champions League fortsätter under tisdagen och bland annat ska vi titta till Häckens banemän Klaksvik. Denna gång tar den färöiska sagan slut när Molde står för motståndet. Varsin match från Superettan och den engelska Ligacupen tar oss sedan i hamn.

Spelstopp: 18.59

1. Helsingborg - Örgryte 1
Det luktar ångest lång väg om matchen på Olympia. Två gamla storklubbar som huserar i botten av Superettan gör upp om väldigt viktiga poäng och det lär bli mer kamp än skönspel. Örgryte ligger faktiskt på nedflyttningsplats efter att endast ha löst en pinne på de sex senaste omgångarna. Svensson och Bärkroth gick ut med känningar mot Brage och Erion Sadiku varnades vilket gör att han är avstängd. Truppläget är därmed ansträngt. Helsingborg har tagit sju poäng på fyra matcher efter uppehållet och känns stabilare med Rogne, Vagic och Muhsin i centrallinjen. Detta torskar inte skåningarna på hemmaplan. 1X är tillräckligt.

2. FC Köpenhamn - Sparta Prag 2
FC Köpenhamn har fått en kanonstart på säsongen med fem segrar av fem möjliga i alla tävlingar och 17 baljor på dessa bataljer. Goncalves, Bardghji och Jordan Larsson ser till så att danskarna hela tiden har hot framåt. Bakåt ser det däremot inte helt tätt ut och jag är långt ifrån övertygad om att FCK lyckas hålla nollan. Sparta Prag har också inlett säsongen på ett övertygande sätt och har profiler som Jan Kuchta och ex-malmöiten Veljko Birmancevic på topp. Tjeckerna förtjänar respekt och ska ses med större chans på Parken än vad tipparna tycks tro. Missa inte högersidan även om alla tecken bör ta plats.

3. Rakow Czestochowa - Aris Limassol 1
Efter att enkelt ha slagit ut Flora fick polska Rakow större problem med Qarabag. Det gick dock vägen till slut även i det dubbelmötet och Gustav Berggren var en bidragande orsak på mittfältet. Hemma i Czestochowa är Rakow normalt sett starka och de kommer ha ett mäktigt stöd av publiken. Cypriotiska lag brukar inte trivas speciellt bra utanför sin ö och Aris är inget undantag även om de lyckades besegra Bate på neutral matta. Cyprioterna nätade faktiskt elva gånger i det dubbelmötet där Leo Bengtsson hittade rätt i båda matcherna. Detta är dock en betydligt tuffare uppgift och Limassol får försöka vända ett underläge i returen om en vecka. Ettan singlas.

4. PSV - Sturm Graz 1
PSV inledde säsongen med att besegra Feyenoord med 1-0 i den nederländska Supercupen. Nyförvärvet Noa Lang stod för matchens enda mål och skapade en hel del oreda tillsammans med De Jong och Bakayoko på topp. Hemmatruppen ser intressant ut, men det kan märkas att säsongen knappt har börjat än. Det har den däremot gjort för Sturm Graz som har spelat två ligamatcher. Detta utan att släppa in mål och före detta Ajax-keepern Kjell Scherpen lär göra allt för att hålla tätt ännu en gång. När ettan streckas lite väl hårt är krysset en vettig komplettering.

5. Klaksvik - Molde 2
Klaksvik har gjort något helt osannolikt när de slagit ut Ferencváros och Häcken ur Champions League-kvalet. Därmed har klubben från Färöarna säkrat ett europeiskt gruppspel. Som sämst blir det spel i Europa Conference League till hösten. Den största anledningen till detta stavas Arni Frederiksberg som har stått för fyra mål på dessa tillställningar. Vi lär få se ett vilt kämpande hemmalag igen, men denna gången räcker det inte hela vägen. Molde är bättre på alla positioner och spänner musklerna. Tvåan är bara att spika av.

6. AEK Aten - Dinamo Zagreb 1
AEK Aten vann den grekiska ligan i fjol efter stor dramatik. Guldhjältar som Pineda, Garcia och Gacinovic finns kvar och det gör även rutinerade Nordin Amrabat och svenska yrvädret Niclas Eliasson. Ett starkt lag som kommer göra allt för att få med sig ett gynnsamt resultat från hemmamatchen. Det är dock höstens första tävlingsmatch vilket kan ställa till det en aning. Dinamo Zagreb är däremot uppe i matchform och då utesluter jag inte att kroaterna, med Petkovic i spetsen, kan lösa ett kryss. Tvåan kan däremot lämnas utanför.

7. Olimpija Ljubljana - Galatasaray 2
Galatasaray hade stora problem med Zalgiris i den förra kvalomgången och vann till sist med uddamålet efter 180 minuters fotboll. Det luktade underskattning om de prestationerna och vi bör få se ett mer påkopplat turkiskt lag nu. Mertens, Bakamba och de andra har en del att bevisa för sig själva. Olimpija Ljubljana är dock ingen slagpåse. Ludogorets slogs ut i den förra omgången och strikern Elsnik har sett het ut. Hemma i Slovenien kan hemmalaget möjligen kriga till sig ett kryss. X2 spelas därmed.

8. Huddersfield - Middlesbrough X
Den engelska Ligacupen drar igång under veckan och i den första omgången är det oerhört svårt att sia om startelvor. Här möts två Championship-lag som båda åkte på torsk i sina ligapremiärer. Middlesbrough föll hemma mot Millwall och ser inte riktigt lika spetsiga ut som i fjol. Chuba Akpom satt på bänken då, men är ännu inte helt 100-procentig efter sommarens skada. Huddersfield är samtidigt ett lag för den undre halvan av The Championship, men de besegrade Boro på den här arenan i fjol. Svårtippat är bara förnamnet och alla tecken bör ta plats.

Kupongens kassaskåp!

Molde
Det är otroligt att Klaksvik har tagit sig så långt som de har gjort och det är bara att lyfta på hatten för prestationen. Nu tar det dock slut. Tvåan spikas utan darr på ribban.

Varningens finger!

Sparta Prag
Sparta Prag har ett fint lag på pappret och firma Kuchta/Birmancevic kan mycket väl förstöra festen i Köpenhamn. Missa inte högersidan på Parken.

144 rader
1. Helsingborg - Örgryte 1x
2. FC Köpenhamn - Sparta Prag 1x2
3. Rakow - Aris Limassol 1
4. PSV - Sturm Graz 1x
5. Klaksvik - Molde 2
6. AEK Aten - Dinamo Zagreb 1x
7. Ljubljana - Galatasaray x2
8. Huddersfield - Middlesbrough 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto