Topptipset Tips Onsdag 9/8

Publicerad på 8 Aug 2023 - 10:50

Tipsexperten

Tipsexperten

8 Aug 2023 - 10:50

Det är blandad kompott på onsdagens Topptips där vi tittar till kval mot både Champions League och Europa Conference League. Efter det tar vi oss till Portugal där de bittra rivalerna Benfica och Porto drabbar samman i Supercupen. Sist ut på vägen mot åtta rätt är tre bataljer från den engelska Ligacupen.

Spelstopp: 19.59

1. Panathinaikos - Marseille 2
Panathinaikos slog ut Dnipro från Ukraina i den förra kvalomgången mot Champions League, men det var två ganska intetsägande prestationer som de grönvita stod för. Andraz Sporars målskytte var den stora anledningen till att grekerna tog sig vidare. Nu väntar ett betydligt tuffare motstånd. Marseille gör sin första tävlingsmatch för säsongen och möjligen kan det se lite ringrostigt ut under den första halvleken. Ju längre matchen lider desto bättre kommer dock fransmännen bli och med spelare som Veretout, Kondogbia, Guendouzi och nye Aubameyang till förfogande bör OM vinna detta. Tvåan spikas.

2. Slovan Bratislava - Maccabi Haifa 2
Maccabi Haifa var nära att åka ur kvalet mot Sheriff Tiraspol men lyckades ta det till förlängning efter mål i den 85:e minuten av returmötet. Där var israelerna starkast och jag tror att det har gett gästerna en skjuts framåt. Saba och Pierrot är en sylvass duo på topp och med Daniel Sundgren på ytterbacken finns det löpstyrka på högerkanten. Slovan Bratislava lever mycket på sina stjärnor Weiss och Kucka. I övrigt är inte truppen mycket att skryta med och här ska slovakerna vara nöjda om dubbelmötet lever till nästa vecka. X2 spelas.

3. Rangers - Servette 2
Rangers åkte på en chockartad förlust i ligapremiären mot Kilmarnock och blir alldeles för stora favoriter i detta möte. Visst finns det skickliga spelare som Roofe, Cantwell, Raskin och Lundstram i truppen, men säsongen har precis börjat och det finns fortfarande mycket att jobba på för tränare Beale. Servette har varit igång i flera veckor och slog ut Genk i den förra kvalomgången efter ett straffavgörande. Crivelli är avstängd nu, men det finns ändå spets i spelare som Antunes och Bedia. Alla tecken behövs i Glasgow där högersidan ger bäst betalt.

4. Gent - Pogon Szczecin 1
Pogon Szczecin slog ut Linfield i den förra kvalomgången mot Europa Conference League och i returen gjorde den svenske landslagsmannen Linus Wahlqvist ett sällsynt mål. Annars är det Koulouris, Zahovic och Grosicki som ska stå för grannlåten framåt. Jag har dock svårt att se polackerna hålla tätt bakåt. Mot svaga Linfield släppte de in fyra mål på 180 minuter. Gent är ett betydligt bättre fotbollslag och på hemmaplan lär Kums, Tissoudali, Hjulsager och Cuypers pressa på från start. Trolig etta, men då den streckas lite väl hårt bör det garderas med ett kryss.

5. Benfica - Porto 1
De portugisiska ligamästarna Benfica ställs mot cupvinnarna Porto på neutral matta i Aveiro denna onsdag. Det är båda lagens första tävlingsmatcher för säsongen och därmed är det upp till bevis. Benfica ska hållas något högre. Goncalo Ramos har lmnat men, Rafa Silva och Joao Mario finns kvar medan offensiven har kryddats med Ángel Di María. Han kommer göra mycket nytta. Porto sätter stort hopp till veteranbacken Pepe och den iranska målkungen Mehdi Taremi, men här får de blåvita slå ur underläge. 1X är en vettig lösning.

6. Burton - Leicester X
Leicester åkte ur Premier League med dunder och brak i våras. Återtåget har dock börjat och Rävarna fick en perfekt start via 2-1 mot Coventry efter dubbla mål av Dewsbury-Hall. Tillsammans med Iheanacho, Praet, Vardy och Ndidi ska han leda detta lag. Jag är dock tveksam till om någon av dessa kommer lira från start i onsdagens ligacupmatch. Burton hör hemma i League One och torskade sin seriepremiär, men känslan är att de tar denna match på större allvar framför hemmapubliken än vad gästerna gör. Helgardera och håll en tumme för hemmaskrällen.

7. AFC Wimbledon - Coventry 2
Coventry var en hårsmån från att ta sig till Premier League för ett par månader sedan. Sedan dess har Gyökeres lämnat klubben och det finns fler frågetecken än utropstecken just nu. Samtidigt var insatsen i seriepremiären mot Leicester helt okej trots 1-2-förlusten och här ska de blåklädda ses med bra chans att avancera vidare i Ligacupen. AFC Wimbledon var ett bottenlag i League Two i fjol och ser inget vidare ut nu heller. Detta vinner Coventry oavsett rotation. Stark tvåa som lämnas ensam.

8. Bristol City - Oxford 1
Weimann skadade sig i seriepremiären mot Preston, men Bristol City löste ändå en pinne efter mål av egna talangen Samuel Bell. Wells, Conway, Cornick och Mehmeti är fyra andra alternativ i de främre leden som ser till att värdarna har gott om offensiv kraft även om det roteras i startelvan. Oxford föll i sin seriepremiär i divisionen under och vann bara fem av 23 bortamatcher i League One förra säsongen. Visst lever cupmatcher sina egna liv men mer än ett kryss kan gästerna knappast hoppas på. 1X klickas i!

Kupongens kassaskåp!

Coventry
AFC Wimbledon är ett ytterst begränsat fotbollslag och mot ett Coventry som var millimetrar från Premier League för ett par månader sedan är de chanslösa. Klar tvåa.

Varningens finger!

Servette
Rangers imponerade inte i seriepremiären mot Kilmarnock som slutade med förlust. Servette slog samtidigt ut Genk i förra kvalomgången mot Champions League och kan mycket väl skrälla igen.

144 rader
1. Panathinaikos - Marseille 2
2. Slovan Bratislava - Maccabi Haifa x2
3. Rangers - Servette 1x2
4. Gent - Pogon Szczecin 1x
5. Benfica - Porto 1x
6. Burton - Leicester 1x2
7. AFC Wimbledon - Coventry 2
8. Bristol City - Oxford 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto