Topptipset Tips Fredag 11/8

Publicerad på 10 Aug 2023 - 16:36

Tipsexperten

Tipsexperten

10 Aug 2023 - 16:36

Premier Leagues långa och jobbiga uppehåll är till ända. Dags att dra igång ligasäsongen i det engelska finrummet under fredagen och smygpremiären sker på Turf Moor. Förutom spel i England tar vi oss också igenom Spanien, Frankrike, Belgien, Tyskland, Portugal och Irland innan vi är i mål. Nu kör vi!

Spelstopp: 20:44

1. Burnley - Manchester City 2
Burnley var överlägsna i den engelska tvåan i fjol. Lärjungen Kompany och hans mannar gick rättvist upp till Premier League igen men redan i mars fick värdarna känna på vad som väntar när motstånd av Citys dignitet står på motsatt sida. Guardiola och gänget skickade nämligen på Burnley en rejäl snyting i FA-cupen då The Cityzens vann med mäktiga 6-0. Siffror i denna stil är det inte tal om nu men sett till lagen i stort skiljer det tillräckligt för att ett entusiastiskt hemmalag ska få se Haaland och gänget trampa ifrån till en seger med ett par måls marginal. Tvåa.

2. Sevilla - Valencia 1
Sevilla och Valencia var länge två missanpassade bjässar i La Liga under förra säsongen. Men medan hemmalaget fick tyngd under sina vingar och avslutade starkt kom aldrig Los Che riktigt igång. Inför starten på årets ligaspel är det dessutom knappast någon större förbättring runt besökarnas trupp vi skådar. Sevilla ser betydligt hetare ut och har också en fin uppsida på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. Los Nervionenses inleder med seger framför en lyrisk skara fans. Spiketta.

3. Nice - Lille X
Lille är ett återkommande inslag i toppen av Ligue 1 och även 2023/24 ska vi kunna hitta LOSC högt upp i den franska tabellen. Gästernas sommar har varit till belåtenhet med ett okej silly-fönster och flera bra prestationer i träningsmatcherna som lirats. Nice borta är däremot ett återkommande bekymmer. Hemmalaget visade upp en trött höst men växte in i säsongen för att avsluta urstarkt. Med endast en skalp på sina elva senaste resor till Allianz Riviera är det inte rimligt att enbart blicka österut. Smacka på med 1X2 och gå vidare helt enkelt.

4. Royal Antwerp - Kortrijk 1
I en kamp hela vägen in mot slutsignalen stod till slut Royal Antwerp som segrare av Jupiler League 2022/23. En mäktig insats från Antwerpen-klubben. Något favoritskap bär inte Mark van Bommel och hans mannar i år. En toppkamp är att vänta men flera av de tyngre belgiska klubbarna står före i kön när det kommer till att vinna pokalen. Kortrijk är inte ett av dessa lag. Två inledande nederlag är sisådär samtidigt som försvarsspelet inte riktigt funkat. Faiz Selemanis flytt från klubben gör inte heller saker och ting bättre. 1X är ett lås på Bosuilstadion.

5. Eintracht Braunschweig - Schalke 2
Finns intresse för att glutta fotboll med en hel del mål så kan Schalke rekommenderas som ett av två inslag på planen. 04:orna fick som bekant respass ur Bundesliga i fjol och kickar boll i den tyska tvåan numera. Premiären mot Hamburg blev en fullkomligt galen tillställning med åtta mål (3-5-förlust för Schalke), tufft spel och därtill massor med chanser. Gelsenkirchen-klubben besegrade strax därefter Kaiserslautern med klara 3-0 hemma och även i tredje tävlingsstriden för säsongen ska en blåvit seger ligga nära. Braunschweig är inget märkvärdigt sällskap och ska bli ett tämligen bekvämt byte för gästerna i denna cupmatch. Tvåan först på Eintracht-Stadion.

6. Braga - Famalicao X
Det är tämligen tätt på given för Braga. Ärkebiskoparna kliver in till ligapremiär bara tre dagar efter klubbens tuffa Champions League-kval mot TSC Backa Topola. Famalicao gästar Estádio Municipal och det är ett bortalag som lirade bitvis stor fotboll förra säsongen. Fama var ligans åttonde mest vinststinna lag och flera fina spelare i form av bland annat Iván Jaime och Jhonder Cádiz stundtals lekte fotboll. Ettan blir hårt åtgången vilket inte ska förbises. Här kräver vi tidigt fullt ställ av tecken där X2 kommer rensa friskt bland kupongerna.

7. Valladolid - Sporting Gijón 1
Valladolid behövde vinna sista matchen mot Getafe hemma i fjol för att fixa kontraktet men en 0-0-match senare så var brasse-Ronaldos grabbar ett Segunda-lag. Ombyggnad pågår därmed och i ett första steg mot en topplacering i den spanska andradivisionen så står Sporting Gijón på motsatt sida. Ett ganska behagligt motstånd ska sägas. Besökarna visade upp ett stabilt lir hemmavid ifjol men ute på vift fanns väldigt mycket mer att önska. Kastar vi in krysset som säkerhetstecken till den troliga ettan är vi helt i hamn.

8. St. Patrick’s - Bohemians 1
Derbydags i Dublin. Tvåan mot trean i tabellen går i klinch på Richmond Park. Gästerna hade en bekväm resa till sin tredje raka tävlingsseger häromsistens då Drogheda-spelaren först skickade in 1-1 och minuterna därefter var övertänd och synade rött. Med en man mer på planen fanns det inte en chans i havet att Bohemians skulle dra dött och 4-2-segern var genomstabil. Bortamatcher är däremot något som inte står högt i kurs för stunden. Senaste segern för bortalaget utanför sin egen arena kom i april! Ett stabilt St. Patrick’s ger således inte iväg mer än max en pinne i huvudstaden. 1X avrundar.

Kupongens kassaskåp

Manchester City
Burnley kommer få skumpa bananbåt i premiären då Manchester City knappast kommer vila på gasen. Himmelsblå seger med marginal att vänta på Turf Moor.

Varningens finger!

Famalicao
Braga kommer nyss från ett hett Champions League-kval och möter ett taggat Famalicao. Trots hemmaplan så kan Ärkebiskoparna få bekymmer.

144 rader
1. Burnley - Man City 2
2. Sevilla - Valencia 1
3. Nice - Lille 1x2
4. Royal Antwerp - Kortrijk 1x
5. Braunschweig - Schalke x2
6. Braga - Famalicao 1x2
7. Valladolid - Sporting Gijón 1x
8. St. Patrick’s - Bohemians 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto