Stryktipset Tips 8/10 2022

Publicerad på 7 Okt 2022 - 21:15

Aston

Aston

Jan Wickberg

7 Okt 2022 - 21:15

Ännu en vecka där vi saknar stormatcher på Stryktipskupongen. Finns ett par klara favoriter men i övrigt är det många öppna matcher där det kan skrälla. Kan Brighton fortsätta på succevågen även utan Graham Potter och hur går det för Potter i sitt nya lag? På tal om managers hur många matcher till får Steve Bruce innan Baggies-ledningen får nog och har serieledarna i The Championship, Sheffield United hamnat en formsvacka? Detta och mycket mer tar vi redan på nedan i veckan analys. Vi ger er också i vanlig ordning systemförslag för de olika kupongerna. På med stormhattarna så kör vi!

STRYKTIPSET 2022-10-08 15:59

Match 1
Brighton - Tottenham 1
(TTT 3-2-5)

 
Fyran mot trean i Premier League gör upp om poängen på den engelska sydkusten i första matchen på kupongen. Brighton har två segrar och ett kryss på sina tre hemmamatcher. Nye managern Roberto De Zerbi fick en bra start med kryss borta mot Liverpool. Leandro Trossard stod för Seagulls alla tre mål som räckte till en poäng. Har inga nya avbräck, endast Jakub Moder (skada) och Enock Mwepu (sjukdom, ska testas sent) sedan tidigare så De Zerbi lär köra på med samma elva här. Tottenham har en vinst, en förlust och två kryss på sina fyra bortamatcher. Tre av dem har varit Londonderbyn. Hade inte mycket att komma med senast mot Arsenal och inte blev det lättare när Emerson Royal ganska hårt blev utvisad en bit in i andra halvlek. Brassen är avstängd här. Har viktig match i Champions League till veckan då Frankfurt kommer på besök. Skador stör på Japhet Tanganga, Lucas Moura och även Dejan Kulusevski ser ut att åter missa. Om Spurs uppträder på samma sätt som mot Gunners så blir det förlust här. Vi sparar inte på garderingar utan kör med bälte och krockkudde.

Match 2
Chelsea - Wolverhampton 1
(TTT 10-0-0)

Nästa Londonlag ut är Chelsea som gästas av Wolves. Graham Potter vann sitt första huvudstadsderby när Crystal Palace besegrades med 2-1 förra helgen. Inhopparen Conor Gallagher blev matchvinnare i 90e minuten. I veckan slog man Milan med 3-0 i Champions League och har satt sig i respekt inför mötet i Italien kommande vecka. Målis Edouard Mendy åter efter skada och det logiska vore att han vaktar målet här och Kepa Arrizabalaga tar vantarna på tisdag mot Milan. Framåt har nye anfallaren Pierre-Emerick Aubameyang börjat leverera med mål både mot Palace och Milan. Sena tester på Wesley Fofana och N'Golo Kante men i bästa fall är båda redo om inte här så i alla fall inom kort. Wolverhampton på 18e plats är på jakt efter en ny tränare (då man gav Bruno Lage foten efter 0-2 mot West Ham), den som ligger bäst till verkar vara Julen Lopetegui som fick kicken från Sevilla bara för några dagar sen. Oavsett vem som leder laget här så blir det tufft. Två spelare saknas pga avstängning (Ruben Neves och Nathan Collins) och offensiven är kraftigt försvaga då Sasa Kalajdzic, Chiquinho, Pedro Neto, Hee-Chan Hwang och Raul Jimenez alla ser ut att missa pga skador. Nye Diego Costa således aktuell för startplats. Även om Chelsea har viktig Europamatch till veckan så ska man fixa en trea här annars får man skämmas. Klar spiketta!

Match 3
Bournemouth - Leicester 2
(TTT 2-0-8)

Hemmalaget är obesegrade i de fyra senaste men tre av dem har slutat oavgjort. 0-0 hemma mot Wolves, 1-1 borta mot Newcastle och senast 0-0 hemma mot Brentford. Var även några få minuter från att kryssa mot Nottingham men Jaiden Anthony punkterade matchen som inhoppare. Har dock Kieffer Moore och Dominic Solanke före sig i anfallskön så det blir åter bänken för Arsenalprodukten. Tillfällige managern Gary O'Neil kör nog på med samma elva och slussar in tidigare skadade spelare som Ben Pearson, Ryan Fredericks och Joe Rothwell sakta i matchtruppen. Lloyd Kelly, David Brooks och Junior Stanislas dras fortfarande med skador och lär inte kicka boll här. Efter sju sorger och åtta bedrövelser så vaknade Leicester senast och krossade Nottingham med 4-0. Det kan ha varit vändningen för rävarna som innan dess hade hemska 2-5 mot Brighton och 2-6 mot Tottenham i färskt minne. Vi litar inte helt på defensiven med fladdrige Danny Ward som sista utpost men framåt finns det gott om kvalitet med James Maddison (två mål senast), Youri Tielemans och Harvey Barnes. Vi tycker Patson Daka bör ta fowardsrollen men det lutar åt att Jamie Vardy får fortsätta som spets. Kelechi Iheanacho också ett alternativ för Brendan Rodgers medan Ayoze Perez verkar fastfrusen på bänken. Ricardo Pereira och Ryan Bertrand ej med pga skador. I grunden är Leicester ett klart bättre fotbollslag och om glädjen är tillbaka hos spelarna så blir det vinst igen.

Match 4
Newcastle - Brentford 1
(TTT 10-0-0)

Skatorna från norr har börjat smyga sig uppåt i tabellen och är nu på sjundeplats efter segern senaste borta mot Fulham. Det blev en rätt bekväm match på jobbet sedan Londongänget fått Nathaniel Chalobah utvisad redan innan uret passerat 10 min. Trist att inte Alexander Isak var på planen men mer skoj för Callum Wilson som var tillbaka efter skada och målade genast. Miguel Almiron två mål och Sean Longstaff övriga målskyttar för zebrorna. Allan Saint-Maximin ska testas sent innan match. Karl Darlow (mv), Emil Krafth, Jonjo Shelvey och Matt Ritchie står över pga skador. Brentford har precis som Newcastle lirat många kryssmatcher. 50% har slutat med delad pott när The Bees varit ett av lagen. Kommer närmast från ett 0-0 resultat mot Bournemouth. Både Pontus Jansson och Ethan Pinnock har trassel med skador så det kan bli Ben Mee och Mathias "Zanka" Jörgensen som bildar mittbackspar och det känns väl inte helt optimalt. Kristoffer Ajer finns också att tillgå så någon superkris är det inte tal om. Christian Nörgaard och Keane Lewis-Potters skadefrånvaro inte någon stor sak. Anfallet med Ivan Toney som spets är alltid något man ska ha koll på men det tror vi Newcastle kan ha och ger Eddie Howe & co tecknet.

Match 5
Birmingham - Bristol City 2
(TTT 6-1-3)

Möte mellan två formsvaga lag i Englands näst största stad. Birmingham som vi tippat ska åka ur är nu bara tre poäng från nedflyttningsplats. På hemmagräs har man 1-2-2 och det har inte varit några sprudlande tillställningar då målskillnaden är 4-5. Kommer närmast från bortaförlust mot Middlesbrough (0-1) och det känns lite som Blues i ett nötskal. Helt ok bakåt men tama framåt. Scott Hogan så klart ett hot när man har sin dag men Troy Deeney, Lukas Jutkiewicz och Juninho Bacuna kan vi kräva mer av. Inga stora förändringar i startelvan att vänta men ungtupparna Jordan James och Hannibal Mejbri knackar på dörren och vill in. Backen Harlee Dean åter efter skada och kanske får några minuter på slutet. Marc Roberts, Nico Gordon, George Friend, Gary Gardner och Przemyslaw Placheta skadade. Bristol City är raka motsatsen till Birmingham. Här är det oftast öppet både fram och bak. 20-18 är målskillnaden på de tolv inledande matcherna. 0-0 senast mot Coventry var därför lite oväntat men ändå ett fall framåt då man torskat tre raka innan dess. Fick backen Kai Naismith skadad och har gör Timm Klose, Tomas Kalas, Matty James och Alex Scott sällskap på skadelistan. Öppen historia där vi håller bortalaget som bättre men formen är svag hos båda gängen och det finns tänkbara matchvinnare hos båda så lika bra att måla rakt över.

Match 6
Blackburn - Rotherham 1
(TTT 10-0-0)

Rovers är nu enda laget i Championship som ännu inte har någon oavgjord match denna säsong. Sex vinster och lika många förluster har man på de tolv. Hemma på Ewood Park fyra vinster och två förluster. har totalt bara snitta ett mål per match och det är lite svagt om man ska vara med och fightas om uppflytting. Skulle må bra av nån mer som gör mål än bara Ben Brereton. Finns bra chans för Sam Gallagher att få starta här och då sker det på Sammie Szmodics eller Tyrhys Dolans bekostnad. Även Scott Wharton och Tyler Morton är tänkbara startspelare här om manager Jon Dahl Tomasson vill förändra. Har ett par spelare som stod över senast och i skrivande stund oklart om Tayo Edun, Clinton Mola, Joe Rankin-Costello och Jack Vale är fit for fight här. Rotherham på trettonde plats har 3-6-2 på sina elva matcher och så här långt är det bara Wigan och Sunderland som besegrat The Millers. Nye managern Matt Taylor fick 1-1 mot Millwall i sin första match. Får se vilka som imponerade och får fortsatt förtroende. Viktor Johansson bör väl i alla fall behålla vantarna. Lee Peltier och Tom Eaves är två som känns nära startelvan här. Peter Kioso enda avbräcket. Ettan går först men om den sticker iväg så är det läge att ta med krysset.

Match 7
Blackpool - Watford 2
(TTT 1-0-9)

Blackpool bland de formsvagaste lagen i serien. Tre förluster innan man senast fick 0-0 borta mot Sunderland. Målvakten Chris Maxwell stod för en finfin räddning i slutet av matchen och bör hålla Daniel Grimshaw kvar på bänken. Framåt hände inte mycket och det är nog bara Jerry Yates som kan vara säker på att få fortsatt förtroende. Fortfarande många spelare hos fysteamet för skadebehandling. Rhys Williams, Jordan Gabriel, Kevin Stewart, Keshi Anderson, Lewis Fiorini och Jake Beesley. Dessutom är Kenneth Dougall avstängd efter tagit sitt femte gula kort för säsongen mot The Black Cats. Watford på nionde plats har Slaven Bilic som ny manager efter att Rob Edwards mot fansens (och spelarnas) vilja fått foten. Personligen ingen fan av hans ledarstil men kanske passar han i Watford som har många spelare som kan behöva en hård manager. Fick en bra start med 4-0 borta mot Stoke och även hemma mot Swansea var man det klart bättre laget. 1-2 speglade inte alls matchen och här finns stor risk att Seasiders får sota för den torsken. Vakoun Issouf Bayo kanske får starta istället för Yaser Asprilla men i övrigt bör det bli samma elva. Craig Cathcart, William Troost-Ekong, Jeremy Ngakia, Samuel Kalu, Tom Dele-Bashiru, Tom Cleverley, Rey Manaj och Joao Pedro är alla borta pga skador. Watfords förlust senast var mer oflyt än dålig insats och här får man betalt med samma inställning (och bättre inställt sikte vid målchanserna).

Match 8
Coventry - Burnley 2
(TTT 2-1-7)

Jumbon Coventrys blott tredje hemmamatch för säsongen. Har som bekant haft trassel med mattan och fått skjuta på sina hemmamatcher och därför redan spelat sju bortamatcher. Formen är ok med tre kryss och en vinst på de fyra senaste. Viktor Gyökeres har två mål på dessa matcher och totalt satt tre av lagets åtta baljor. Manager Mark Robins har endast en spelare borta denna helg då Gustavo Hamer är avstängd. Liam Kelly och Callum O'Hara är tillbaka efter skador men har så klart en bit upptill full matchform men kanske får lite speltid i slutet av matchen om förutsättningarna finns. Burnley går en kamp mot Preston om att vara kryssgladast i Championship. Leder på poäng kan man väl säga då man har 4-7-1 medan Preston har 3-7-2. Så bara en förlust för Vincent Kompany så här långt men samtidigt bara fyra vinster och det är ju i paritet med lag som Hull, Wigan och Cardiff. Inga stora förändringar att vänta men Kompany har hintat om att Ian Maatsen ska starta och då blir det väl Vitinho som får flytta på sig. Kevin Long, Ashley Westwood, Scott Twine och Darko Churlinov skadade. Kryss eller knapp bortaseger är det som känns mest troligt här.

Match 9
Millwall - Middlesbrough X
(TTT 5-1-4)

"Blackburn-siffror" på Millwall hemma. Fyra segrar, två förluster och 9-6 i målskillnad. På borta i vanlig ordning klart sämre så det är hemma på The Den som poängen ska in. George Long har vaktat målet i de tre senaste och ser ut att ha förpassat polacken Bartosz Bialkowski till bänken på permanent basis. Framåt börjat nederländaren Zian Flemming växa in i kostymen och har två mål på de tre senaste matcherna. Var en duktig målskytt för Fortuna Sittard innan flytten till England. Ser dock ut att bli den ende offensiva pjäsen som får behålla starttröja. Tyler Burey, Andreas Voglsammer och Tom Bradshaw förväntas lämna över startplatser till Mason Bennett, Callum Styles och Benik Afobe. Vem av George Saville och George Honeyman som tar plats på mitten återstår att se. Försvarslinjen bör dock förbli intakt från föregående match. Bara Ryan Leonard borta pga skada. Middlesbrough har gått trögt och det fick manager Chris Wilder sota för då han blev arbetslös efter förlusten mot Coventry. Uruguayanen Galileo Galilei "Leo" Percovich basar tillfälligt över skutan och styrde en 1-0 vinst mot Birmingham i hamn i sin första match. Var dock en rätt krampaktig vinst och det var med en bra portion tur man kunde ta en trea. Att ha en skadefri trupp är så klart bra men då är det många som vill ha (start) plats så finns en del att fundera på för Percovich. Riley McGree bör väl få start efter varit bänkad senast då ynglingen Hayden Hackney fick chansen i A-laget. Alex Mowatt, Duncan Watmore och Darragh Lenihan är andra som hoppas få starta. Vi chansspikar krysset här och hoppas på en tight historia. 

Match 10
Stoke - Sheffield United 2
(TTT 1-0-9)

Jordfräsargänget Stoke har det tufft och är bara tre poäng från nedflyttning. Lyckades på något märkligt sätt få med sig en pinne senast i mötet med Burnley. Josef Bursik stod för en bra prestation i målet och på slutet knoppade inhopparen Harrison Clarke in kvitteringen. Anfallarna känns rätt kyliga och D'Margio Wright-Phillips undrar säkert varför han inte får nån ärlig chans när Liam Delap och Dwight Gayle startar vecka efter vecka utan att uträtta speciellt bra saker på planen. Tyrese Campbell fick 90 minuter senast och med skador på Nick Powell och Jacob Brown lär han start även här. Harry Souttar, Josh Tymon, Sam Clucas, Gavin Kilkenny, Josh Laurent och Jordan Thompson dras också med skador. Sheffield United toppar Championship trots endast en poäng på de två senaste matcherna. Såg lite slitet ut senast mot QPR och det är många som spelar hela tiden med tanke på alla skador man har i truppen. George Baldock gick sönder senast och även Sander Berge är osäker till spel här. Sedan tidigare saknar man Enda Stevens, Ciaran Clark, Jack O'Connell, Anel Ahmedhodzic, Max Lowe, Jack Robinson, Ben Osborn och John Fleck. Anfallaren Oli McBurnie har varit het framåt både på gott och ont. Fem mål på sju matcher men dessvärre också gula kort tre matcher i rad och totalt kom han upp i fem ostskivor senast och får stå över här pga avstängning. Om båda lagen var fulltaliga så hade vi spikat bortalaget men med nuvarande förutsättningar 1X2.

Match 11
Swansea - Sunderland 1
(TTT 9-1-0)

Höstens raket är Swansea som under September och Oktober har fyra vinster på fem matcher. Är nu efter en svag start uppe på sjätteplats i The Championship. Marginalerna med sig och sena avgöranden både mot WBA och Watford. Anfallstrion Joel Piroe, Oliver Ntcham och Michael Obafemi oroar framåt och viktigt att de håller sig skadefria för bakom dessa är det tunt. Liam Walsh, Joe Allen, Liam Cullen och Jamie Paterson skadade så vi räknar inte med några stora ändringar i startelvan. Sunderland obesegrade i fyra raka men tre av dem är kryssmatcher, så man är en pinne bakom Swansea i tabellen. Saknar offensiva kuggarna Ellis Sims & Ross Stewart och som vi i tidigare blogginlägg varit inne på så finns det inget renodlad anfallare som alternativ då. Alex Pritchard får offra sig och lira på topp. Jewison Bennette, Leon Dajaku, Eliot Embleton eller Amad Diallo får göra honom sällskap. Finns inte heller många att ta av i akademilaget, så man får helt enkelt invänta att Stewart och / eller Sims blir kvitt sina skador. Övriga som dras med skador är Dan Ballard, Niall Huggins och Dennis Cirkin. Fortsätter Swanseas flyt eller fixar Sunderland sitt fjärde raka kryss.

Match 12
West Bromwich - Luton 2
(TTT 10-0-0)

Vad är det ledningen i WBA ser som ingen annan ser? Varför är Steve Bruce kvar på posten som manager? Är han för dyr att kicka? Har man samma dilemma som Reading satt på förra säsongen med Veljko Paunovic, som till slut lämnade självmant. Hur som helst tolv matcher en vinst gör att West Brom ligger tredje sist och då han man spelat en match mer än Huddersfield och tre matcher fler än jumbon Coventry så när alla lag lirat lika många matcher kan man vara allra sist i hela Championship. Då är det ett lag med Premier League ambitioner vi snackar om. Har förlorat de två senaste hemma med 2-3 och då han man ändå fått straffar med sig. Alex Palmer vaktade målet senast och kan få behålla handskarna här. Erik Pieters, Tom Rogic, Jake Livermore och Brandon Thomas-Asante är några som hoppas komma tillbaka in i startelvan här. Darnell Furlong, Semi Ajayi och Daryl Dike skadade. Tabelltian Luton har fin form, framför allt borta där man kan stoltsera med tre raka vinster. Lirade i veckan 3-3 hemma mot Huddersfield. Ett självmål, en straff och en hörnboll släppte man in så megaoflyt i den matchen men framåt såg det bra ut och Elijah Adebayo var på bästa lekhumör och satte sina två första för säsongen. Kan komma mer här om han vaknar på rätt sida. Manager Nathan Jones hoppas ha Sonny Bradley och Gabriel Osho redo för start här. James Shea (mv), Reece Burke och Cauley Woodrow ser ut att missa pga skador. Kanonvärde på tvåan till 25%

Match 13
Wigan - Cardiff 2
(TTT 6-2-2)

Nykomlingen Wigan är så här långt sämsta hemmalaget i serien. Två nollpoängare och tre matcher med delad pott är inte så jättemycket att hänga hålla i när höststormarna rasar. Föll senast borta mot Hull men innan dess fyra raka segrar så visst finns det krut i laget. Har anfallaren Will Keane i bra slag med tre mål på de fyra senaste. Lutar väl åt att Josh Magennis gör honom sällskap på topp, även om Charlie Wykes så klart önskar att Leam Richardson väljer honom före nordirländaren. Ben Amos vaktar målet men andrekeeper Jamie Jones fanns ej med på bänken senast då unge Sam Tickle fick vara reserv. I övrigt bara Jordan Cousins, Gwion Edwards och Callum Lang som står över pga skador. Cardiff en poäng och tre placeringar bakom Wigan har tagit sig lite i kragen och har nu två vinster, ett kryss och en förlust på de fyra senaste. Callum Robinson fixade en poäng i 90e minuten mot Burnley och senast mot Blackburn så satte Mark Harris 1-0 med sju minuter kvar. Långt in på stopptid räddade Ryan Allsop straff. Man kunde tidigt urskilja att han skulle ha bra chans att ta den då han till skillnad från skytten George Hirst såg lugn och kall ut. Med några få undantag har Allsop varit en fin värvning och kan bli avgörande för att walesarna hänger kvar. Framåt är det få lag som gjort färre mål än The Bluebirds. Här lutar det ändå åt offensiv uppställning med Mark Harris, Callum Robinson och antingen Callum O'Dowda eller Jaden Philogene-Bidace. Skador på Jamilu Collins, Ebou Adams, Mahlon Romeo, Rubin Colwell och Kion Etete. Även Max Watters utanför truppen i tre av de fyra senaste. Vi ser värdet åt höger här och kör på X2.

STRYKTIPSET (216 RADERS)

1. Brighton - Tottenham 1X2
2. Chelsea - Wolverhampton 1
3. Bournemouth - Leicester 2
4. Newcastle - Brentford 1
5. Birmingham - Bristol City 1X2
6. Blackburn - Rotherham 1
7. Blackpool - Watford 2
8. Coventry - Burnley X2
9. Millwall - Middlesbrough X
10. Stoke - Sheffield United 1X2
11. Swansea - Sunderland 1X
12. West Bromwich - Luton 2
13. Wigan - Cardiff X2

MÅLTIPSET (9 RADERS)

1. Brighton - Tottenham
3. Bournemouth - Leicester
5. Birmingham - Bristol City
15. Barnsley - Exeter
19. Lincoln - Charlton
20. Morecambe - Ipswich
22. Peterborough - Burton
26. Shrewsbury - Milton Keynes
29. Northampton - Salford

FULLTRÄFF (ENKELRAD)

1. Manchester City - Southampton 7+ mål
2. Chelsea - Wolverhampton 4 mål
3. Bournemouth - Leicester 5 mål
4. Newcastle - Brentford 2 mål
5. Brighton - Tottenham 4 mål
6. Milan - Juventus 2 mål
7. Bologna - Sampdoria 4 mål
8. Dortmund - Bayern Munchen 0 mål
9. Atletico Madrid - Girona 1 mål
10. Sevilla - Athletic Bilbao 5 mål
11. Getafe - Real Madrid 4 mål
12. Marseille - Ajaccio 3 mål
13. Reims - Paris Saint-Germain 6 mål

Tack för läsningen och
lycka till med raderna!
18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ Aston, [email protected]

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto