Stryktipset Tips 29/10 2022

Publicerad på 28 Okt 2022 - 20:12

Aston

Aston

Jan Wickberg

28 Okt 2022 - 20:12

På förhand ser stryktipset rätt enkelt ut denna gång då det finns många klara favoriter på kupongen. Finns det inga tänkbara skrällar då undrar ni? Jo visst finns det lag som kan överraska men det gäller att finna dem och det ska vi försöka göra nedan. Måltipset och Fullträff fortsätter att ha höga jackpots att tampas om. Fram med pumpor och lyktor så kör vi! 

STRYKTIPSET 2022-10-29 15:59

Match 1
Liverpool - Leeds 1
(TTT 10-0-0)

Liverpool är så här långt segerlösa på bortaplan men hemma på Anfield har man fyra vinster och två kryss på sex matcher. Känns lite som att antingen så funkar allt super som i 9-0 segern mot Bournemouth eller så är det krampaktiga 1-0 segrar som bärgas, som tex mot West Ham där gästerna missade straff. Kommer närmast från 0-1 borta mot Nottingham i ligan. I Champions League är man vidare från gruppen efter 3-0 borta mot Ajax i veckan. Har en del skador som stör i truppen då Joel Matip, Naby Keita, Arthur Melo, Jordan Henderson, Diogo Jota och Luis Diaz saknas. Leeds har usel form (fyra raka nederlag) och har halkat under nedflyttningsstrecket. Senaste vinsten kom för över två månader sen då Chelsea besegrades på hemmaplan med 3-0. Efter den skrällen sex förluster och två oavgjorda. Hur säkert sitter manager Jesse Marsch? Bör nog snart överväga att starta Mateusz Klich och Patrick Bamford som båda är rutinerade och vet vad som krävs när det går emot laget. Marc Roca och Luis Sinisterra är de vi skulle bänka. Försvaret håller inte Premier League klass med träben som Liam Cooper & Luke Ayling och keeper Ilian Meslier blandar och ger. Skador på Stuart Dallas, Tyler Adams och Adam Forshaw. Blir väldigt förvånade om Leeds tar poäng här och vi är trygga med ettan.

Match 2
Fulham - Everton 1
(TTT 9-0-1)

Fulham på sjunde plats är i bra form med segrar mot Aston Villa och Leeds i färskt minne. Aleksandar Mitrovic fortsätter ös in mål och har fina passningsfötter i Andreas Pereira som ser ut att funnit spelglädjen igen efter bortkastade åren i Manchester United. Försvaret är rätt ihåligt och av lagen på övre halvan har man klart släppt in flest mål. Målis Bernd Leno har bara hållit nollan en match och det var mot Villa där precis allt gick The Cottagers väg. Backarna Kenny Tete och Layvin Kurzawa fortfarande skadade men trixige mittfältaren Harry Wilson åter sedan några veckor och fick starta senast mot Leeds. Inte omöjligt att han behåller platsen här på bekostnad av Neeskens Kebano. Till denna match är Daniel James åter efter att ej fått lira mot ägarklubben (Leeds) senast. Everton vann senast efter tre raka nederlag. Ställdes mot ett för dagen tamt Crystal Palace och det kändes mer som att Palace var dåliga än Everton bra. Dominic Calvert-Lewin gör dock skillnad på topp nu när han är åter efter skada. Bara lite synd om Neal Maupay som då bänkas. På backsidan är det skador på Yerry Mina och Ben Godfrey men Nathan Patterson (tränat i veckan) och Mason Holgate snart redo för spel (två matcher på bänken efter skada). James Tarkowski spelar ofta på gränsen och känns som att han snart drar på sig ett rött kort. Matchen känns rätt öppen men hemmaplan kan vara en avgörande faktor.

Match 3
Brighton - Chelsea 2
(TTT 0-0-10)

Sakta med säkert sjunker Brighton genom tabellen. Om det enbart beror på att man mött tufft motstånd på slutet (bla Liverpool, Tottenham och Manchester City) eller om det även är pga Graham Potters avsked och Roberto De Zerbis intåg som ny manager får framtiden utvisa. Här väntar dock en ny svår nöt när man möter sin gamla tränare med sitt nya lag. Leandro Trossard i VM-form men i övrigt är det många som behöver visa mer och de offensiva killarna måste göra mål. Ecuadorianerna Pervis Estupinan och Moises Caicedo är båda flitiga kortsamlare och vi blir inte förvånade om de tar varsin ostskiva här. Backen Levi Colwill hade nog inte fått speltid här men då han är på lån från Chelsea så får han inte medverka alls. Londonklubben, Chelsea på femte plats kommer närmast i ligan från 1-1 mot Manchester United. Målis Kepa Arrizabalaga var ytterst när att åter hålla nollan men några centimeter innanför mållinjen var bollen vid Casemiros kvittering. Framåt ser det ganska lojt ut med en Pierre-Emerick Aubameyang som ser ut att ha passerat bäst-före datum. Fick sällskap av Kai Havertz i 2-1 vinsten mot Salzburg i Champions League och tror mer på 3-5-2 än att gabonesen ska irra runt ensam längst fram. Skador stör på Wesley Fofana, Reece James, Kalidou Koulibaly & N'Golo Kante. X2 räcker?

Match 4
Newcastle - Aston Villa 1
(TTT 10-0-0)

Fjärdeplacerade Newcastle börjar agera som den storklubb man hoppas vara inom några år. Pengar finns det i överflöd, för kan man satsa 500 miljarder dollar på att anlägga Asiatiska vinterspelen mitt i öken kan man ju kasta in några slantar på spelare i Newcastle också. Ändå lite kul att det är en kille som redan fanns i klubben innan oljecashen som går bäst då Callum Wilson efter blivit kvitt sin skada lyft laget till fyra segrar på fem matcher. Alexander Isak tyvärr skadad och Chris Wood känns inte som något hot mot Wilsons startplats. Emil Krafth, Matt Ritchie och Allan Saint-Maximin också borta pga skador. Aston Villa var ett helt nytt lag mot Brentford senast. Flera spelare som Leon Bailey och Danny Ings gjorde sina bästa insatser under säsongen när Aaron Danks basade i 4-0 segern. Nu har man anställt Unai Emery som tidigare lett Arsenal och faktiskt tackade nej till att coacha Newcastle under Saudi-styret. Får se om Emery gör några ändringar här eller om Danks elva får fortsätta. Jacob Ramsey och John McGinn var då bänkade. Lucas Digne, Diego Carlos, Ludwig Augustinsson och Boubacar Kamara skadade. Ettan först men spara inte på garderingar för Villa kan överraska.

Match 5
Bournemouth - Tottenham 2
(TTT 0-0-10)

Sydkustlaget på väg ned under strecket och det är inte så förvånande. Har spelat över sin förmåga i några matcher under säsongen och är lättlästa när det gäller taktik. Finns några bra spelare men resten är en grå massa som gör sig bättre i The Championship. Bara gjort tio mål på tolv matcher och det är bara bottenduon Nottingham och Wolves som är sämre. Nollade i de två senaste så formen ej på topp. Manager Gary O'Neil känner oro över att både keepern Neto och anfallare Dominic Solanke utgick med skador i halvtid senast. Mark Travers och Kieffer Moore redo att ersätta om duon ej kan medverka. Så klart trist med nya skador i truppen när man fått ordning på Ryan Fredericks, Ben Pearson, Joe Rothwell och Junior Stanislas som tidigare var borta pga skador. Tottenham på tredje plats trots att man förlorat tre av de fem senaste. Harry Kane som vanligt bra och målfarlig men anfallskollegan Heung-Min Son har fortfarande bara gjort mål i en enda ligamatch denna säsong. Haft tur att Richarlison och Dejan Kulusevski varit skadade annars hade nog sydkoreanen bänkats av manager Antonio Conte. Mittfältaren Pierre-Emile Höjbjerg och backen Cristian Romero stod över Newcastle matchen men lirade 90 minuter mot Sporting i veckans Champions League (1-1) så ingen fara med dem. Har förövrigt en tuff avgörande match mot Marseille kommande vecka i Champions League där alla lag i gruppen har chans att avancera. Hade kunnat vara skrälläge för The Cherries men utan sin förstekeeper och troligen utan sin främst man framåt, nja!?

Match 6
Crystal Palace - Southampton 1
(TTT 10-0-0)

Palace stod för en riktigt blek insats senast mot Everton och föll med hela 0-3. Stundtals grinigt och inte oväntad var det Wilfried Zaha som tjurade mest. När han har sin dag platsar han i seriens topplag men när det går emot ivorianen så är han på League 2 nivå. Hemma på Selhurst Park slipper han i alla fall hånfulla kommentarer från läktaren och brukar få med sig fler domslut på hemmagräset. Slåttermaskinen Cheick Doucoure åter efter avstängning och lär ta plats bredvid Luka Milivojevic på mitten. Framåt så kanske Odsonne Edouard får förnyat förtroende men Jordan Ayew tror vi bänkas. Skador på keepern Jack Butland, Nathaniel Clyne, Nathan Ferguson, Chris Richards, James McArthur och Will Hughes. Southampton tre placeringar bakom Palace har två kryss och en vinst på de tre senaste. Starkt med 1-1 mot Arsenal, men hemma på sydkusten är man svårspelade. På bortaplan bara sex poäng av arton möjliga. Har Ainsley Maitland-Niles redo för spel efter tvångsvila senast då man mötte hans ägarklubb. Frågan är om han får plats i startelvan då Ibrahima Diallo och Stuart Armstrong stod för stronga insatser. Sen finns det även sparkapital i Moussa Djenepo. Framåt gjorde Theo Walcott sina första minuter för säsongen mot sitt gamla lag men får så klart nöja sig med inhopp även här. Skador på Kyle Walker-Pieters, Armel Bella-Kotchap och Valentino Livramento medan Romeo Lavia är åter i träning. 1X blir vårt val här.

Match 7
Brentford - Wolverhampton X
(TTT 9-1-0)

Två lag som försöker spela (fin) fotboll men inte alltid lyckas varken med det eller att få med sig poäng. Brentford åkte på en riktig käftis senast när man stötte på ett hungrigt Aston Villa. 0-4 var nästan i underkant då Villa slog av på takten efter haft 3-0 redan efter kvarten spelad. På hemmaplan har The Bees bara torskat mot Arsenal och fick senast 0-0 mot Chelsea och tidigare under säsongen krossat såväl Leeds som Manchester United med stora siffror. Känslan är väl ändå att laget är på väg åt fel håll gällande form och pga skador på Aaron Hickery och Pontus Jansson så tvingas man spela svaga kort som Mathias Jörgensen och Mads Roerslev. Här kanske danskduon petas för Ben Mee och Josh Dasilva. På topp hoppas Yoane Wissa få ersätta Bryan Mbeumo och ta platsen bredvid Ivan Toney. Prestigevärvningen Keane Lewis-Potter har fortsatt trassel med skador och stod över helt senast efter två matcher på bänken. Wolves bara målskillnad från jumbopositionen har det blytungt och förlorat fem av de sex senaste matcherna. Måste in med en ny manager snart men så här långt har man fått nej tack från flera namn. Peter Bosz är nu förstavalet men frågan är om han kommer säga "Ja" eller "Nee". Den ultimata förnedringen vore om man tvingades ta tillbaka Nuno Espírito Santo som man kickade 2021. Har fortsatt skador på forwardskvartetten Sasa Kalajdzic, Pedro Neto, Chiqunho och Raul Jimenez så Diego Costa får behålla startplatsen trots att han är snustorr gällande målskytte. Detta kan sluta mållöst men om något lag ska få in en boll så är det mest troligt att det är hemmalaget.

Match 8
Coventry - Blackpool 1
(TTT 10-0-0)

Coventry i fin form och nu bara målskillnad från att befinna sig på rätt sida nedflyttningsstrecket. Hade tre raka vinster innan krysset hemma mot Rotherham. Gustavo Hamer var bra mot Stoke och låg även bakom det mest framåt mot The Millers. Callum O'Hare fixade straffen i slutet av matchen som Viktor Gyökeres tryckte in bakom landsmannen Viktor Johansson till 2-2. Kanske startar O'Hare nu då Martyn Waghorn gick sönder senast och sedan tidigare är både Tyler Walker och Matthew Godden på skadelistan. Fankaty Dabo hade en usel dag på jobbet då han får ta på sig ett av målen och dessutom utgick skadad. Finns många som hoppas få ersätta Dabo här men Todd Kane eller Josh Eccles är de mest troliga namnen. Blackpool har två poäng mer än dagens motståndare men haft två matcher fler att samla ihop dem på. Kommer närmast från 4-2 mot Preston och att göra fyra baljor mot Preston är bra med tanke på att dom bara släppt in tio mål på de sexton matcherna innan. Anfallaren Jerry Yates ligger nog bra till att få pris som Oktobers bästa spelare då han satt sex mål på lika många matcher under månaden så här långt. Unge Arsenallöftet Charlie Patino tog en trippel mot The Lilywhites, ett mål, en assist och ett gult kort. På tal om kort så tog Shayne Lavery ett rött mot Sheffield United och sitter här av sista matchen som avstängd. Skador på Liam Bridcutt, Kevin Stewart, Lewis Fiorini, Keshi Anderson, Jake Beesley och Jordan Gabriel. Även här tror vi inte att bortalaget reser hem med en trea i bagaget.

Match 9
Cardiff - Rotherham 2
(TTT 10-0-0)

Cardiffs Mark Hudson-effekt varade inte så länge. Sju poäng på tre matcher var bra men nu har man tre raka förluster. Har fått tidiga utvisningar i de två senaste. Mot QPR var det Jack Simpson som felaktigt fick syna pastejskivan efter 17 minuter och då var det god natt i den matchen (föll med 0-3). I derby mot Swansea var det Callum Robinson som tappade humöret, redan i 6e minuten, efter en lätt knuff av Ben Cabango och svarade med att kasta bollen i ansiktet på honom. Det kortet var svårt att snacka bort så Robinson är avstängd här. Mark Harris är mest trolig som ersättare på topp. Villa-lånet Jaden Philogene-Bidace ej med i truppen senast men bör väl ta plats på bänken här. Frågetecken för Perry Ng som stod över senast pga känning. Mahlon Romeo, Jamilu Collins, Rubin Colwill, Ebou Adams och Isaak Davies medverkar ej. Rotherham på elfte plats har släppt in sex mål på de två senaste och då har ändå inte målis Viktor Johansson varit dålig. Fick kapitulera på stopptid mot Coventry från elva meter. Saknar fortsatt sin bäste forward i skadade Chiedozie Ogbene. Har även sen test på duktige Oliver Rathbone som stod över senast pga skada. Även backparet Peter Kioso och Tolaji Bola dras med skador. Här finner vi värdet åt höger då Rotherham har bara förlorat två av sju bortamatcher så tvåan först.

Match 10
Hull - Blackburn 2
(TTT 4-2-4)

Hull har nu två raka segrar så kanske har tillfälligt managern Andy Dawson börjat hitta lite rätt i det virrvarr som tidigare managern Shota Arveladze lämnade efter sig. Har sett mer stadigt ut med stabila Championship-spelare. Turkarna Ozan Tufan & Dogukan Sinik och colombianen Oscar Estupinan har endast agera inhoppare i de två vinstmatcherna, då Dawson valt att satsa på andra killar. Får se om han fortsätter på samma spår här eller om någon av dem får starta. Känns som att Allahyar Sayyadmanesh och Benjamin Tetteh kommer få svårt att ta sig in i startelvan när de är åter från skador. Ser dock ut att stå över även denna gång. Har även sen test på Callum Elder som missat tre raka matcher. Trean Blackburn kommer till tigerburen med tre raka vinster i bagen. 2-1 Boro, 2-0 Sunderland och 2-1 Birmingham visar att man inte gjort mer än nödvändigt för att ta de nio poängen. Sam Gallagher har stått för tre av målen och känns tillsammans med Ben Brereton det givna anfallsparet. Sammie Szmodics brukar vara den som ligger bakom anfallslinjen men senast var det Adam Wharton som fick chansen och kan mycket väl behålla sin plats. Daniel Ayala och Sam Barnes är de enda som danske managern Jon Dahl Tomasson saknar i detta möte. Vi tror inte på delad pott här utan 1 2 är bra tecken.

Match 11
Luton - Sunderland 1
(TTT 10-0-0)

Tabellnian Luton hade fin form med sex vinster, fyra kryss och bara en förlust innan man åkte på en käftsmäll senast mot Watford (0-4). Man kan inte heller skylla på Gabriel Oshos röda kort för det kom i slutet av matchen när alla fyra mål redan var insläppta. Nej man hade helt enkelt en dålig dag på jobbet, med mängder av enkla misstag från backlinjen och målis. Vi tror att manager Nathan Jones har tagit ett rejält snack med grabbarna och kanske även ändrar om lite i startelvan. Tyvärr är Reece Burke skadad men Dan Potts fick vila senast och bör plockas in i elvan här. Luke Berry och Harry Cornick finns också att tillgå. Cauley Woodrow (skadad) räknar vi inte med innan VM och Gabriel Osho är avstängd tre matcher. Sunderland i dalande form med endast en viktoria på de sju senaste. Rivstartade senast hemma mot Burnley och hade 2-0 redan efter 20 minuter men släppte sedan in fyra raka bollar (eller ja, själva bollarna så klart runda men ni förstår). Om någon på läktaren var tvungen att gå i halvtid fick denne en chock när han/hon kollade slutresultatet. Till denna match hoppas manager Tony Mowbray att i alla fall ha Ellis Simms åter efter skada. Kunde träna i veckan och om allt känns bra så lär det åtminstone bli inhopp här. Även sen test på Patrick Roberts som stod över senast. Aji Alese, Niall Huggins, Ross Stewart, Daniel Ballard och Lyndon Gooch är alla borta pga skador. 2-1 till Luton är vårt tips här och därmed spikas ettan.

Match 12
Preston - Middlesbrough 2
(TTT 3-4-3)

Lurig match mellan ett Preston som är svaga hemma, 1-4-3 (målskillnad 2-6) och ett Boro som absolut inte gillar att resa på bortamatcher 1-1-5 (målskillnad 9-12). Det blir inte mer lättlöst av att Boro senast dom var utanför Riverside och lirade boll vann med hela 4-1 mot Wigan. Har till denna match Michael Carrick som ny röst på managerbänken. Har inte någon erfarenhet av att leda ett lag mer än några få kamper som caretaker för Manchester United. Han kommer säkert bänka nån normal startspelare (typ Dael Fry eller Jonny Howson) bara för att markera vem som bestämmer. Inga skador som stör och med Matt Crooks tillbaka efter avstängning kan Carrick formera sin elva efter behag, kanske till och med Massimo Luongo hämtas upp ur frysen. Preston är fortfarande det lag som gjort minst och släppt in minst mål av alla i The Championship. Detta trots att man senast föll med 2-4 mot Blackpool av alla lag. På hemmaplan som sagt väldigt snåla och målskillnaden är 2-6 på åtta matcher. Bara Coventry och Cardiff som är i närheten av dessa siffror och båda dom lagen har spelat färre (hemma)matcher. Här räknar vi med att manager Ryan Lowe ändrar om i startelvan och den iriska trion Alan Browne, Robbie Brady och Sean Maguire bör vara aktuella för startplatser. Troy Parrott även han irländare hade säkert också fått lira om han inte varit skadad. Daniel Johnson kan vara redo för spel efter att senast i alla fall kunna sitta på bänken. Patrick Bauer, Andrew Hughes och unge Mikey O'Neill saknas också pga skador. Den vågade spikar tvåan och hoppas att Carrick inleder med en fin bortaseger.

Match 13
Wigan - Watford 2
(TTT 0-0-10)

Wigan var bra i League 1 men ser ofta ut att inte riktigt räcka till i The Championship. Har då och då kunnat överraska på bortaplan då flera lag i början verkar ha underskattat motståndet men nu har man tre raka förluster borta så verkar som att fler lag gör läxan. På hemmaplan är Wigan sämst i serien och 1-0 mot Blackburn var nog mer en tillfällighet än början på klättring det visade om inte annat matchen efter där man föll med 1-4 mot Middlesbrough (normalt usla borta). Känns som att manager Leam Richardson ligger risigt till och ett par torskar till så är man under nedflyttningsstrecket och då får han nog foten. Få avbräck i truppen nu då endast Gwion Edwards, Ryan Nyambe och kanske Callum Lang (sen test) saknas. Charlie Wyke saknades senast men kan vara åter här. Curtis Tilt gult kort i tre raka matcher och totalt fyra, ett från att bli avstängd en match. Watford fortsätter att blanda och ge under Slaven Bilics ledning. Kom till ett dukat bord senast där Luton serverade mål på mål till hungriga bålgetingar. När fyran kom tappade Lutons inhoppare Gabriel Osho fattningen och mejade ner Ken Sema utanför sidlinjen i frustation och belönades med rött kort. Lite svårt att veta hur pass bra dom var i den matchen med tanke på motståndarnas bjudningar men det bör ha gett en boost inför denna kamp och om vi ser på spelare för spelare så är Watford bättre än Wigan. Har Kortney Hause, Jeremy Ngakia, Francisco Sierralta, Rey Manaj, Imran Louza och Tom Cleverley skadade men truppen är bred så det finns fullgoda ersättare. Vi avslutar med en tvåa!

STRYKTIPSET (192 Raders)

1. Liverpool - Leeds 1
2. Fulham - Everton 1
3. Brighton - Chelsea X2
4. Newcastle - Aston Villa 1X2
5. Bournemouth - Tottenham 2
6. Crystal Palace - Southampton 1X
7. Brentford - Wolverhampton 1X
8. Coventry - Blackpool 1X
9. Cardiff - Rotherham X2
10. Hull - Blackburn 1 2
11. Luton - Sunderland 1
12. Preston - Middlesbrough 2
13. Wigan - Watford 2

MÅLTIPSET (9 Raders)

2. Fulham - Everton
4. Newcastle - Aston Villa
5. Bournemouth - Tottenham
10. Hull - Blackburn
19. Charlton - Ipswich
21. Derby - Bristol Rovers
22. Fleetwood - Accrington
23. Peterborough - Cambridge
26. Sheffield Wednesday - Burton

FULLTRÄFF (Enkelrad)

1. Brighton - Chelsea 2 mål
2. Newcastle - Aston Villa 5 mål
3. Crystal Palace - Southampton 2 mål
4. Brentford - Wolverhampton 0 mål
5. Bournemouth - Tottenham 4 mål
6. Fulham - Everton 5 mål
7. Liverpool - Leeds 2 mål
8. Lecce - Juventus 1 mål
9. Inter - Sampdoria 2 mål
10. Cadiz - Atletico Madrid 3 mål
11. Sevilla - Rayo Vallecano 2 mål
12. Valencia - Barcelona 2 mål
13. Paris Saint-Germain - Troyes 2 mål

Trevlig Halloween och
lycka till med raderna!
18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ Aston, [email protected]

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto