Stryktipset Tips 24/9 2022

Publicerad på 23 Sep 2022 - 20:22

Aston

Aston

Jan Wickberg

23 Sep 2022 - 20:22

Förra veckan gav 13 rätt över 1,5 miljoner och för 10 rätt dryga hundralappen. Måltipset uppe i 7 miljoner efter månader utan att någon prickat in alla åtta målrikaste matcherna. Nu till veckans analys av stryket & systemförslagen för båda kupongerna. 

STRYKTIPSET 2022-09-24 15:59

Match 1
Serbien - Sverige 1
(TTT 10-0-0)

Serbien fightas med Norge om uppflyttning till Liga A. Har tre poäng upp till baggarna och ställs mot dem i sista matchen. Tappade senast en 2-0 ledning mot Slovenien och fick nöja sig med kryss. Förbundskapten Dragan Stojkovic har i princip alla spelare tillgängliga och kan därmed mönstra en stark elva med namn som Dusan Tadic, Filip Kostic och Aleksandar Mitrovic. Sverige har en vinst och tre förluster och målet är nu att hänga kvar i Liga B. Har efter denna match jumbon Slovenien kvar att möta så även vid förlust här finns chans att stanna i Liga B. Flera tunga återbud från bla Albin Ekdal, Jesper Karlsson och Alexander Isak gör att Janne Andersson har med fyra debutanter i truppen. Målis Robin Olsen har inte spelat tävlingsmatch sedan Juni och kan vara lite ringrostig. Mattias Svanberg och Kristoffer Olsson åter efter avstängningar men trots det klar etta.

Match 2
Slovenien - Norge 2
(TTT 0-0-10)

Hemmalaget har två förluster och två kryss på sina fyra matcher och är parkerade på sista plats i gruppen. Starkt att klara 0-0 när lagen möttes i Oslo då man fick Miha Blazic utvisade med halvtimmen kvar. Har inget märkvärdigt lag och kommer lägga fokus på försvaret även här med största stjärnan Jan Oblak som sista utpost. Blazic fortfarande avstängd men i övrigt inga större avbräck. Josip Ilicic ej med i truppen och 34 åringen har nog gjort sitt i landslaget. Norge leder gruppen på tio poäng och kan redan efter denna match vara klara för uppflyttning. Har sen test på nyckelmittfältaren Martin Ödegaard som stod över senaste ligamatchen. Marcus Holmgren Pedersen avstängd och Mathias Normann internt avstängd. 1X2 på Balkan.

Match 3
Spanien - Schweiz 1
(TTT 10-0-0)

Spanien leder grupp 2 i Liga A men har inte direkt dominerat i sina matcher. Inledde med kryssmatcher mot Portugal och Tjeckien (borta, där man kvitterade i 90e minuten) och har efter det vunnit knappt mot Schweiz och Tjeckien (hemma). Ej uttagna denna samling är bla David de Gea (mv), Marcos Alonso, Thiago Alcantara och Rodrigo Moreno. Schweiz sist i gruppen men har häng på Tjeckien som man möter på hemmaplan i sista matchen. Torskade de tre första matcherna men skrällde senast och vann med 1-0 över Portugal. Haris Seferovic satte målet redan i första minuten sedan la man sig på försvar och höll tätt. Inga viktiga pjäser borta här men skadade duon Steven Zuber och Noah Okafor är värda att nämna. Har även sen test på backklippan Ricardo Rodriguez som ej kunde medverka i senaste ligamatchen. Går för en pinne här?

Match 4
Tjeckien - Portugal 2
(TTT 0-0-10)

Ölrike inledde med seger mot Schweiz och kryss mot Spanien (hemma) men har sedan förlorat mot Portugal och Spanien på bortaplan med 0-2. Nu åter hemmaplan och där brukar man vara starka. Har åter anfallsesset Patrik Schick och även målis Tomas Vaclik lär starta efter att man testat Jindrich Stanek och Ales Mandous i de två senaste matcherna. Har sen test på Petr Sevcik som varit sjuk tidigare i veckan. Håll koll på innern Tomas Soucek som styr det mesta både bakåt och framåt. Portugal såg fina ut efter tre matcher där man kryssade mot Spanien och sedan vann och höll nollan både mot Schweiz och Tjeckien. Förlusten borta mot Schweiz kom därför som en överraskning. Har en bra trupp till denna samling men får klara sig utan Joao Cancelo som är avstängd. Även backkollegorna Raphael Guerreiro och Pepe saknas pga skador. Sen test på Joao Felix men Cristiano Ronaldo lär starta och har då bara 10 landskamper kvar till 200. Lär väl inte komma upp i 200 mål på dem men 117 baljor så här långt är grymma siffror. X2 lås!

Match 5
Skottland - Irland 1
(TTT 8-2-0)

Skottland tog ett stort steg mot Liga A när man i veckan besegrade Ukraina med 3-0. Har nu tre vinster på fyra matcher. Den enda förlusten kom på den gröna ön då irländarna vann med 3-0 trots att man fick ett mål underkänt. Här räknar vi med att Lyndon Dykes får starta efter hoppat in och målat två gånger mot Ukraina. Ryan Fraser som stod för båda assisten bör så klart också ha god chans till att ta en starttröja. Tyvärr gick backen Nathan Patterson sönder senast och då man redan saknar Andy Robertson kan det bli unge Aaron Hickey som tar platsen på högerbacken. Irland har förutom vinsten mot Skottland en kryssmatch mot Ukraina och förluster mot Armenien! och Ukraina (borta). Får svårt att tampas om uppflyttning så fokus ligger på att hålla Armenien bakom sig. Ett mål man bör fixa då man har dem hemma i sista matchen och klår man inte Armenien hemma har man inte i Liga B att göra. Blir intressant att se vilka som får chansen framåt. Chiedozie Ogbene och Scott Hogan har visat målform på slutet i sina klubblag men Troy Parrott och Callum Robinson har tidigare gått bättre i landslaget. Tuffe rivjärnet James McClean närmar sig 100 landskamper och kan få flytta upp ett hack i banan här då Shane Duffy är åter efter avstängning. Saknar Caoimhín Kelleher (mv), Darragh Lenihan och Will Keane. Vi tror skottarna rider vidare på vågen, etta!

Match 6
Israel - Albanien 2
(TTT 6-2-2)

Grupp 2 i Liga B är fortfarande en öppen historia då det bara är tre lag i gruppen efter att Ryssland kastats ut. Israel toppar med fem poäng på tre matcher. Vinsten kom borta mot Albanien medan man kryssat både hemma och borta mot Island. Tar man en seger här är biffen klar. Den uppgiften kan dock bli hård nöt då man troligtvis kommer sakna tre av fyra anfallare. Munas Dabbur har tackat för sig i landslaget, Eran Zahavi är skadad och Shon Weissman är väldigt tveksam till spel pga skada. Det innebär att 20 årige Liel Abada och orutinerade Tai Baribo kan komma att ta hand om offensiven. På mitten saknas viktiga pjäser som Manor Salomon och Eyal Golasa som är skadade samt Dor Peretz som är avstängd. Eden Kartsev som själv är åter efter avstängning tar en platserna. Albanien står på en poäng men har fortfarande chans till uppflyttning. 1-1 mot Island och 1-2 hemma mot Israel är de enda matcherna man spelat. Ska såldes efter denna match ta sig an Island i Tirana. Även Albanien saknar några viktiga spelare i Berat Djimstit, Keidi Bare och Rey Manaj samt Turkiet-proffsen Odise Roshi, Endri Cekici och Bekim Balaj. Kan ändå mönstra en bra elva där man framåt sätter hoppet till Armando Broja. Värdet klart åt höger!

Match 7
Nordirland - Kosovo 1
(TTT 3-5-2)

I Liga C, grupp 2 är kampen om uppflyttning redan avgjord och det var inte något av dessa lag som tog chansen. Grekland är det som dominerat gruppen och har fyra raka och 7-0 i målskillnad. Nordirlands mål är nu att undvika nedflyttning. Har Cypern bakom sig men endast på målskillnad. Båda lagen har 0-2-2 och kryssen har kommit mot varandra. Har efter denna match Grekland borta så det vill nog till att man tar en trea här. Truppen består i vanlig ordning av spelare från olika ligor runt om i England. Allt från Manchester City till Oxford är klubbadresserna. Åldermän som Jonny Evans, Steven Davis och Josh Magennis är fortfarande bärande pelare. Burnleys bänknötare Bailey Peacock-Farrell förväntas vakta målet i brist på bättre alternativ. Daniel Ballard och Conor Washington saknas pga skador. Kosovo kan kosta på sig att testa nytt då man ligger lite i ingenmansland. Har sex poäng och kvar att möta efter denna match Cypern hemma. Segrat mot Cypern och Nordirland och stått upp helt ok mot Grekland. Har dragit på sig många kort under resan och här är backen Mirlind Kryeziu avstängd. Får dock åter Ibrahim Dresevic och Betim Fazliji som båda var avstängda senast. Sen test på Amir Rrahmani. Garderingsmatch.

Match 8
Cypern - Grekland 2
(TTT 0-0-10)

Jumbon Cypern mot seriesegraren Grekland. Motsvarande möte i Volos slutade 3-0 till Grekland. I övrigt har Cypern kryssat gånger två mot Nordirland och förlorat mot Kosovo. Fick kvala sig kvar i Liga C förra säsongen mot Estland. Troligen kommer man denna säsong ramla ur Liga C och därmed hamna bland blåbären. Man var lite på gång för några år sedan men känns som att man tappat och det märks även på spelartruppen som inte håller någon vidare klass. Merparten av truppen hämtas från inhemska klubbarna Omonia och Anorthosis Famagusta. Lagets stjärna Pieros Sotiriou håller nu mera till i Japanska ligan. Fransmannen Valentin Roberge förväntas göra debut då han beviljats cypriotiskt pass och blivit uttagen av nye coachen Temur Ketsbaia. Grekland leds också av en gamla kultmittfältare i form av Gustavo Poyet och uruguayanen har fått stil på det vitblå laget. Har som sagts redan avgjort gruppen och ska nu försöka hålla sviten med vinster och nolla bakåt intakt. Anastasios Bakasetas har varit duktig i tidigare matcher och gjort tre av lagets sju mål. Bakåt har målis Odysseas Vlachodimos hållit nollan och siktar på femte i rad här. Framåt ingen Giorgos Giakoumakis som är avstängd. Inte heller Vangelis Pavlidis medverkar men nog finns det goda förutsättningar att man ändå tar femte raka med rätt inställning.

Match 9
Oddevold - Åtvidaberg 1
(TTT 10-0-0)

Trean från toppen mot trean från botten. Oddevold kryssade senast mot Lund men innan dess fyra raka trepoängare. Finns flera potentiella matchvinnare i truppen som tex Axel Pettersson som satte två bollar mot Qviding i 4-0 vinsten näst senast. Åtvidaberg har spelat upp sig en del och har nu sju poäng på de tre senaste. Poängen har dock kommit mot svaga motstånd i nedre delen av tabellen. Får åter Gustav Rydberg som var avstängd senast. Använt fyra olika keepers under säsongen. Det inger inte något förtroende till backlinjen. Känns som smartare att lägga fokus på nästkommande match mot Ängelholm. Etta.

Match 10
BK Olympic - FC Trollhättan X
(TTT 6-3-1)

Seriens kryssgladaste lag drabbar samman i Skåneland. Olympic har tre kryss på de fyra senaste men lyckades senast vinna mot Lindome med hela 4-0. Fyra spelare drog dock på sig gula kort och om vi har räknat rätt är tre av dem avstängda här. 15 mål "försvann" när Filip Bohman lämnade för Varberg i somras och det är så klart inget man ersätter i ett nafs. Trollhättan på femte plats är tre poäng före dagens motståndare. Har bara förlorat tre av 23 matcher. Johan Becker fick vakta målet senast i 3-3 matchen mot Ljungskile men om Adam Ingi Benediktsson är redo här lär han ta tillbaka vantarna. Bernardo Morgado åter efter avstängning och det är bra besked för defensiven. Framåt har anfallarna bra form så många som kan avgöra här. X2?

Match 11
Oskarshamn - Ängelholm 1
(TTT 10-0-0)

Två formsvaga lag där Oskarshamn senast satte p för en dyster svit på fyra matcher utan vinst när Qviding besegrades hemma med 2-0. Bubacarr Jobe har varit bra sedan han anslöt från Mjällby men missade straff men som tur var fanns Filip Jägerbrink att raka in returen. Resten av matchen var spel mot ett mål och om man fortsätter på samma spår här så blir det åter tre poäng. Ängelholm har helt tappat fart och är uppe i åtta raka utan vinst. Förvisso gjorde Johan Oremo mål senast men vad hjälpte det när man lät Torn göra fyra. De fyra nyförvärv man plockade in under sommaren har ännu inte get den boost man hade hoppas på. Emil Åberg stod över mot GAIS men kunde hoppa in med halvtimmen kvar senast, nu redo att starta? Vi tror att hemmaplan kan vara en avgörande faktor här och då garderingar behövs på annat håll så spikas OAIK.

Match 12
Sandviken - Haninge 1
(TTT 10-0-0)

Toppen i Division 1 - Norra ser ut att bli en kamp om kvalplatsen till Superettan mellan Vasalund och Sandviken. Svårt att se Gefle tappa direktplatsen och mellan Sandviken och närmast jagande lag skiljer det tio poäng. Lite oroande i Sandvikslägret är nog att man under säsongen varit grymma hemma men förlorat de två senaste. Karlstad och Piteå är två lag man normalt ska slå på Jernvallen. Får dock chansen här att visa var skåpet ska stå. Bäste målgöraren Mohammed Naeem har missat tre av de fyra senaste men då han hans anfallspolare Jabir Abdihakim Ali klivit fram och satt sex mål på de tre senaste. Vill till att Jabir fortsätter ha siktet inställt för Naeem har fått sin avstängning förlängd och missar åter. Haninge en poäng från säker mark i botten. Tog senast man lirade borta en stark trea men innan dess fem raka förluster så något vidare bortalag kan man inte anklaga Haninge för att vara. Flertalet spelare känns rätt kalla och man hade behövt en Kennedy Igboananike i gammalt gott slag men han har lämnat för Syrianska. Skulle vara stor skräll om man får med sig poäng från Gästrikland.

Match 13
BK Forward - Täby FK 2
(TTT 3-0-7)

Bottenmöte där båda lagen ska försöka undvika att göra Team TG sällskap ut ur serien. Forward fick se sig passerade av Täby förra helgen och är nu två pinnar bakom. Har bara tagit en poäng på de fyra senaste och det var i matchen som stjärnan Josef Ibrahim fick syna det röda kortet i 45e minuten. Har fortfarande han avstängd och det är så klart ett aber. Eliyo Turken är hyfsad framåt men har svårt att leverera match efter match. Backen Daniel Björkman åter efter avstängning men det hjälper väl föga framåt eller har han tränat målskytte under sin vila? Täby kan ha vaknat till liv i elfte timmen då man har vunnit de två senaste matcherna. Efter 2-5 mot Sandviken har man 4-2 borta mot Karlstad och 5-2 hemma mot Team TG. Ok inga topplag men kul att sommarförvärvet Andre Nader fått glöd i dojan och även Samuel Rydz har nätat i dessa två fighter och bör behålla startplatsen. Kul bortaspik avslutar kupongen.

STRYKTIPSET (216 Raders)

1. Serbien - Sverige 1
2. Slovenien - Norge 1X2
3. Spanien - Schweiz 1X
4. Tjeckien - Portugal X2
5. Skottland - Irland 1
6. Israel - Albanien 1X2
7. Nordirland - Kosovo 1X2
8. Cypern - Grekland 2
9. Oddevold - Åtvidaberg 1
10. BK Olympic - FC Trollhättan X2
11. Oskarshamn - Ängelholm 1
12. Sandviken - Haninge 1
13. BK Forward - Täby FK 2

MÅLTIPSET (9 Raders)

5. Skottland - Irland
10. BK Olympic - FC Trollhättan
12. Sandviken - Haninge
13. BK Forward - Täby FK
19. Nederländerna - Belgien
22. FC Stockholm - Umeå FC
23. Gefle IF - Karlstad IF
27. Tölö IF - Varbergs GIF
30. Yxhults IK - Vänersborgs FK

Tack för läsningen och
lycka till med raderna!
18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ Aston, [email protected]

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto