Stryktipset Tips 23/7 2022

Publicerad på 22 Jul 2022 - 22:53

Aston

Aston

Jan Wickberg

22 Jul 2022 - 22:53

Åter igen fin jackpothelg med 7 miljoner på stryktipset, 5 miljoner på måltipset och 51 miljoner på V75. Här håller vi fokus på fotbollen och går igenom alla matcherna på stryktipskupongen samt ger systemförslag för mål och stryktipset. Häng med!

STRYKTIPSET 2022-07-23 15:59

Match 1
Frankrike - Nederländerna 1
(TTT 10-0-0)

Kvartsfinal i EM. Frankrike vann grupp D rätt enkel. Körde över Italien med 5-1 och hade normalt även krossat Belgien. 2-1 speglade knappast matchen där man hade 62% boll och 27 målchanser mot Belgiens ynka 2. Fick två mål bortdömda i 1-1 matchen mot Island där ö-tjejerna kvitterade på straff i tolfte stopptidsminuten. Har skada på Marie-Antoinette Katoto och det är så klart ett stort avbräck men Melvine Malard är en duglig ersättare. Nederländerna slutade tvåa i Sveriges grupp (C) efter lite sämre målskillnad. Inledde med 1-1 mot Sverige och vann sedan mot Portugal (3-2) och Schweiz (4-1) där man satte de tre sista målen sista fem minuterna. Vivianne Miedema har missat två matcher pga Covid men hoppas kunna medverka här. Saknar dock målis Sari van Veenendaal och anfallsesset Lieke Martens. Trist etta men vi tror Holländskorna får svårt att försvara bucklan.

Match 2
Mjällby - Degerfors 1
(TTT 10-0-0)

Hemma i Blekinge har Mjällby varit bra och har endast förlorat mot Häcken och då släppte man in förlustbollen sent i matchen. Har släppt floppen Rasmus Wiedesheim-Paul som nu ska pröva lyckan i Helsingborg. Även lånat ut tidigare skadade Taylor Silverholt till Falkenberg för att han ska få speltid. Tagit in Heradi Rashidi från Brommapojkarna. Jetmir Haliti får stå över pga tre gula kort på de fyra senaste matcherna. Framåt fortsätter Silas Nwankwo att se bra ut och Jacob Bergström fick några minuter senast. Noah Eile skadad. Degerfors snart jumbo i serien då formen är alla annat än bra och man endast är en poäng före Helsingborg på sista plats. Har endast en bortaseger och det var 3-2 mot Sundsvall där Abdelrahman Saidi på egen hand sänkte Giffarna de sista 10 minuterna. Saidi finns ej kvar i klubben och Diego Campos som nu är bäste målskytt (på två mål) är avstängd. Dessutom är Justin Salmon (och Ronald Mukiibi) skadade. Nikola Djurdjic var internt avstängd senast pga nattklubbsbesök återstår att se om han är förlåten till denna match. Inlånade duon Gustaf Lagerbielke och Omar Faraj känns inte som några räddare i nöden för Degen. Ettan känns given här.

Match 3
Jönköping Södra - Dalkurd 1
(TTT 9-0-1)

Bottenmöte i Superettan där bara Östersund och Örgryte är sämre än dessa lag. J-Södra ser i alla fall ut att ha funnit lite form och har en vinst, en förlust och två kryss på de fyra senaste att jämföra med Dalkurd som har tre raka förluster i bagaget. Dessutom är Dalkurd seriens sämsta bortalag med endast två inspelade poäng på resande fot. Smålänningarna får tillbaka viktige Robin Book efter avstängning. Även backen Adam Ben Lamin får medverka efter sin avstängning. Men Sebastian Crona kan ej medverka. Henrik Löfkvist, Kevin Rodeblad Lowe, Peter Gwargis, Adnan Maric och målis Tom Amos skadade. Dalkurd får i sin tur klara sig utan Stefan Wolf och Frank Arhin som är avstängda. Två viktiga pjäser på mitten. Skador stör på Filip Örnblom och Christoffer Styffe. Bäste målskytten Arian Kabashi hade en fin (för)sommar med fyra mål på fem matcher men nu mållös i tre raka. Bra etta!

Match 4
Rosenborg - Tromsö 1
(TTT 10-0-0)

Gamla storlaget Rosenborg på jakt efter Europaplats. Har sex poäng upp till Viking på tredje plats. Kan snart ätas ikapp då man har spelat två matcher färre än Stavangergänget. Hemma i Trondheim är man än så länge obesegrade med fyra segrar och två kryss. På bortaplan har man kryssat i fem av åtta matcher så det är inte lätt att besegra Kjetil Rekdals manskap. Har tung skada på bäste målskytten Stefano Vecchia men inväntar förstärkning i ersättaren Kristall Mani Ingason som blir spelklar första augusti. Ole Saeter saknades senast men kan vara åter här, annars bara nämnde Vecchia och Noah Holm borta. Sex raka utan vinst har gjort att Tromsö hamnat under nedflyttningsstrecket. Kryssade i fem raka innan man senast fick dyngstryk av Molde (1-5). Tog ledningen men sedan ramlade det in fem bollar bakom Jakob Haugaard. Backen Casper Öyvann och mittfältaren August Mikkelsen saknades i brakförlusten men dansken Felix Winther kunde hoppa in efter tre matchers frånvaro. Anfallaren Oskar Opsahl långtidsskadad. Ettan först men vi lägger snabbt på krysset.

Match 5
Bodö/Glimt - FK Jerv 1
(TTT 10-0-0)

Tabellfyran Bodö i är i fint slag med fyra ligavinster på de fem senaste. I Europa går det inget vidare. Tog sig med nöd och näppe förbi Klaksvik från Färöarna och föll i första matchen mot nordirländska Linfield. Två lilleputtar man förra säsongen hade krossat utan problem (både hemma och borta). Skyttekungen Amahl Pellegrino dras med skadekänning och har bara gjort korta inhopp i de två senaste matcherna. Stor skillnad om han är kurant eller ej så invänta gärna laguppställningarna. Själv säger han att det känns bättre dag för dag. Brede Moe, Japhet Sery Larsen. Sonre Fet och Ola Solbakken dras också med skador och är osäkra till spel här. Jerv är nästjumbo men har bara två poäng till Haugesund som är på rätt sida om strecket. Har dock var usla borta och bara lyckats skrapa ihop en ynka poäng på sex matcher. Var förvisso mot Molde men det var med mycket flyt man fixade krysset. Framåt handlar mycket om Felix Schroter 4+1 på de fem senaste. Sålde i veckan Kristian Novak till Östersund. Skador på Thomas Ness och Erik Brenden men i övrigt inga andra skador eller avstängningar.

Match 6
AC Oulu - IFK Mariehamn 2
(TTT 10-0-0)

Oulu på femte plats i Veikkausliiga vann senast borta mot Ilves men innan dess två förluster så blir intressant att se här om man kan bygga vidare på segern senast eller om det blir platt fall. Niklas Jokelainen gjorde sina första två mål för säsongen mot Ilves och det är så klart bra att Michael Lopez får avlastning gällande målgörandet. Backen Riku Selander avstängd och det är ett aber man har att backarna drar på sig många kort. Både Rafael Floro och Rafinha har redan varit avstängda. Senast stod Jere Kallinen och Onni Suutari över och i alla fall den förstnämnde lär inte komma till start här. Har tappat Samu Alanko men ersatt honom med Rasmus Karjalainen. IFK Mariehamn bara fyra poäng från slutspelsplats nu efter en bra sommar. Två segrar och två kryss på de fyra senaste. John Owoeri räddade åter igen poäng senast då man kryssade mot HIFK. Backen Jean-Christophe Coubronne drog på sig fjärde gula för säsongen och är avstängd här. Timi Lahti, Eero Tamminen och Robin Sid är nu skadefria och finns med i truppen. De som ej kan medverka är Mohammed Abubakari och Mikko Sumusalo. Här vore det dumdristigt att spara på garderingar.

Match 7
VPS - FC Haka 2
(TTT 3-1-6)

Hemmasvaga VPS som varit så mycket bättre borta fick se sig besegrade senast även borta mot HJK Helsingfors. Innan dess 1-3 mot Mariehamn. Så totalt tre torsk på de fyra senaste är inga bra siffror för Vasalaget. Nyförvärvet Samu Alanko debuterade senast med en assist och ett gult kort, men har nu som man säger på travspråk en match i benen. Lär åter start då Steven Morrissey verkar ha tappat sin plats. Kareem Moses, Tyler Reid, Juhani Pikkarainen och Sebastian Strandvall på skadelistan men Samuel Lindeman och Joonas Vahtera skadefria och fit for fight. Jesper Engström stod över senast men kan vara tillbaka nu. Haka på fjärdeplats i fint slag och har inte förlorat på fem matcher. Skotten Lee Erwin sex mål på fem matcher och ledning i skytteligan och gör redan sin bästa säsong målmässigt. Bra skadeläge och man har chans på poäng här. Vi testar 1 2 här och ratar krysset.

Match 8
FC Zurich - Luzern X
(TTT 9-1-0)

Hemmalaget inledde Super League med att torska mot Young Boys med 0-4. Antonio Marchesano brände straff vid ställningen 0-0. Gick inte heller bra i Champions League kvalet där man ska försöka vända 2-3 underläge mot Qarabag från Azerbajdzjan. Mirlind Kryeziu förvaltade straffen bättre där. Om man vill förändra i elvan finns bla Karol Mets (ex-AIK) och Akaki Gogia att tillgå. Nyförvärven till säsongen är Ole Selnaes, Jonathan Okita, Cheick Conde och Ivan Santini så det kan ta en stund att framför allt sätta det offensiva spelet. För Luzern är det första matchen för säsongen. Fick kvala sig kvar förra säsongen och då man var i bra form hade man inga större problem att slå tillbaka Schaffhausen. Tagit in lite truppspelare i Pius Dorn, Nicky Belako, Jakub Kadak och Joaquin Ardaiz. Känns som att man har bra skrälläge här och vann i våras med 3-2 så hoppas på poäng även här.

Match 9
Helsingborg - GIF Sundsvall 1
(TTT 9-1-0)

Bottenmöte i Allsvenskan där sistplacerade Helsingborg tar emot tiopoängaren Giffarna från Sundsvall nere i Skåne. Efter vilan har det dock inte sett helt nattsvart ut för HIF. Föll i skånederby mot Malmö på stopptid, straffade Kalmar sent i den 1-1 matchen, fick en tidig utvisning i förlusten mot Djurgården och senast mot Varberg som slutade 0-0 kunde det ha gått åt vilket håll som helst. Har fyllt på bra under transferfönstret med spelare som Thomas Rogne, Alexander Faltsetas och Rasmus Wiedesheim-Paul som alla bör kunna göra nytta hos tabelljumbon. Vi räknar med dem alla från start här. Anthony van den Hurk och Wilhelm Loeper är avstängda medan Ali Suljic, Dennis Olsson, Viktor Blixt och Brandur Olsen är skadade. Giffarna är sämsta bortalaget och har bara fixat en pinne genom 1-1 mot nykomlingen Värnamo. 1-5 senast mot Häcken var tungt. Tappat både Daniel Stensson (Sirius) och Anton Eriksson (Norrköping) och än så länge inte plockat in några ersättare. Fick senast Erik Andersson skadad och han lär se denna match på TV tillsammans med Johan Bengtsson som sedan tidigare är borta pga skada. Anfallaren Ronaldo Damus har tre mål på de fyra senaste men att han ska sänka HIF känns inte troligt.

Match 10
Häcken - Djurgården 1
(TTT 2-7-1)

Kupongens höjdare där ettan och tvåan i Allsvenskan mötes på Hisingen. Häcken leder serien en poäng före Djurgården som dessutom har en matcher mer spelad. 4-1-1 hemma för Häcken mot 2-2-3 borta för Djurgården bör betyda fördel getingarna i det avseendet. Skönt besked under fredagen att skyttekungen Alexander Jeremejeff stannar trots lockrop från både utlandet, skåneland och huvudstaden. Kanske blir belöningen ett SM-guld men det är lång väg att vandra. En trepoängare här skulle dock vara ett stort steg. Leo Bengtsson har packat väskan och har redan landat på Cypern och debuterat för nya klubben Aris. Man var dock inte sena med att ersätta honom då man hämtade hem Simon Gustafson från Nederländska Utrecht. Skadetrubbel för Jonathan Rasheed (mv) och Filip Trpchevski kan man leva med. Djurgården kommer med toppad form till Göteborg. Fem raka ligasegrar och i veckan slog man Rijeka borta med 2-1 i Europa Conference League-kvalet. Returen på torsdag hade så klart kunnat ta lite fokus om man mött lättare motstånd här men nu när det är toppmöte så blir det full fokus. Fått hem Marcus Danielson som blir en tillgång i försvaret. Än så länge inga spelarförluster och bara Elliott Käck skadad. 1X2 om möjligt.

Match 11
Kalmar FF - Elfsborg 1
(TTT 7-3-0)

Mittmöte där båda lagen inte riktigt verkar räcka till för toppstrid men samtidigt är långt ifrån att åka ur. Kalmar normalt starka hemma men fick bara 1-1 senast mot Sirius. Åkte sedan på en svidande 0-1 förlust mot AIK på Friends så behöver en vinst här för att få tillbaka självförtroendet. Har förstärkt med backen Adnan Kojic (Sylvia) och Malmö-duon Sebastian Nanasi & Isak Bjerkebo. Sedan tidigare även Papa Diouf som fick dryga 25 minuter mot Gnaget. Skador på andrekeepern Jakob Kindberg, Lukas Rhöse, Nahom Netabay och Filip Sachpekidis. Har efter 14 matcher fortfarande inte haft någon spelare avstängd. Elfsborg på niondeplats har 5-5-4 på sina 14 matcher. Formen är si så där med en vinst, en förlust och tre kryss på de fem senaste i ligan. Lär få svårt att ta sig vidare i Europa Conference League efter 1-4 borta mot Molde i veckan. Drog på sig fem gula + ett rött och även i allsvenskan tar man många kort. Dock ingen avstängd till just denna match. Fått hem Niklas Hult och Sebastian Holmen som båda hunnit bli 30+ Betydligt yngre Oliver Zanden har lämnat för Toulouse där han blir klubbpolare med Isak Pettersson. Ettan först här.

Match 12
IFK Värnamo - AIK 1
(TTT 0-0-10)

Värnamos mål för säsongen är att hänga kvar och för stunden har man tre poäng fler än Sundsvall som är närmast under nedflyttningsstrecket. På bortaplan har man förlorat sex av åtta matcher men hemma har man 2-3-1 på sex matcher så det är på Finnvedsvallen man ska greja kontraktet. Sundsvall är en typisk match man borde ha vunnit men nu fick man bara 1-1 och det kan bli kostsamt. Fast om man skulle skrälla här och ta en trea så vore det ändå bra med fyra poäng på två matcher. Nye anfallaren Ajdin Zeljkovic kunde fått en roligare debut än 0-5 mot Djurgården. Ändå ingen katastrof då DIF är i grymt slag och hade hemmaplan. Skador stör på Francis de Vries, Oscar Johansson, Evaldo Netinho och Nils Wallenberg. Tabelltrean AIK tog säsongens femte 1-0 seger då Kalmar senast besegrades med dessa siffror. Det var dock inte Sebastian Larsson som målade på straff denna gång utan fd landslagspolaren Mikael Lustig som satte sitt första för säsongen. Föll i veckans hemma / bortamatch (matchen spelades på Tele2) mot Vorskla i Europa Conference League med 2-3 och är såldes fortfarande med i matchen om avancemang. Har Bilal Hussein avstängd här och Per Karlsson skadad men Nabil Bahoui kommer testas sent. Känns åter som att de gulsvarta kan få en jobbig match och vi testar ettan som ett fräckt första tecken.

Match 13
Brommapojkarna - Norrby 1
(TTT 10-0-0)

BP bara sexa i Superettan men det beror nästan uteslutande på kass bortaspel för på hemmaplan har man fem vinster och två oavgjorda på sju matcher. 5-0 senast (hemma) mot Dalkurd och efter det 1-1 (borta) mot bottenlaget Örgryte. Förstärkt med Axel Wallenborg (Djurgården) som tidigare under säsongen sparkat boll för Haninge. Mittfältaren Niklas Maripuu åter efter avstängning. Monir Jelassi utgick tidigt mot ÖIS och vi får se om han kan medverka här eller inte. Marco Olsson, David Zlotnik, Lucas Bergwall och Heradi Rashidi har lämnat klubben. Norrby ligger på elfte plats och får börja kolla nedåt i serien för man har bara sex poäng till godo på J-Södra. Försvaret sitter fint i Norrby men framåt har man inte mycket av värde därav målskillnaden 12-16. Kanske inte så förvånande då att man senast lirade 1-1 mot Jönköping. Tog ledningen i 80e minuten för att sedan släppa in kvitteringen sju minuter senare. Lånat in Varberg-duon Victor Karlsson och Jaheem Burke och drömmer även om att kunna signa Nasiru Mohammed men än så länge tränar bara ex-Häcken anfallaren bara med klubben. Får åter Viktor Bergh från avstängning. Saknar nu bara skadade Max Olsson sedan Christian Rubio Sivodedov lämnat klubben. Bra etta avslutar kupongen.

Stryktipset (216 Raders)

1. Frankrike - Nederländerna 1
2. Mjällby - Degerfors 1
3. Jönköping Södra - Dalkurd 1
4. Rosenborg - Tromsö 1X
5. Bodö/Glimt - FK Jerv 1
6. AC Oulu - IFK Mariehamn 1X2
7. VPS - FC Haka 1 2
8. FC Zurich - Luzern 1X
9. Helsingborg - GIF Sundsvall 1
10. Häcken - Djurgården 1X2
11. Kalmar FF - Elfsborg 1
12. IFK Värnamo - AIK 1X2
13. Brommapojkarna - Norrby 1

Måltipset (9 Raders)

4. Rosenborg - Tromsö
6. AC Oulu - IFK Mariehamn
7. VPS - FC Haka
10. Häcken - Djurgården
14. Cincinnati - Nashville
19. New York City FC - Inter Miami
22. Portland - San Jose
28. Friska Viljor FC - Umeå FC Akademi
30. FC Lahti - SJK

Lycka till med raderna!
18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ Aston, [email protected]

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto