Stryktipset Tips 20/8 2022

Publicerad på 19 Aug 2022 - 22:04

Aston

Aston

Jan Wickberg

19 Aug 2022 - 22:04

Både Premier League och Championship är i full gång och då är det så klart dessa ligor som tar plats på stryktipskupongen. Tyvärr så lottas en av matcherna men det är bara gilla läget. Vad skulle ni tycka om att ha med en reservmatch på kupongen. Lite som reservhästar när det stryks kusar på V75. Bra ide eller onödigt då det trots allt inte så ofta blir inställda matcher på kupongen och vad händer om "reservmatchen" inte heller kan spelas. Hur som helst något att fundera på för lottade matcher är ett aber som vi helst vill slippa. Nu till förslag på veckans stryktips och måltipskuponger men först en klassisk genomgång! 

STRYKTIPSET 2022-08-20 15:59

Match 1
Bournemouth - Arsenal 2
(TTT 0-0-10)

The Cherries inledde med en seger hemma mot Aston Villa där man stora delar av matchen var tillbakapressade efter det tidiga ledningsmålet av Jefferson Lerma. Förra helgen blev det storstryk då man gästade Etihad i Manchester. Målis Mark Travis fick kröka rygg hela fyra gånger och framåt hade man bara tre målchanser (ett skott på mål) under hela matchen. Manager Scott Parker hoppas ha anfallaren Dominic Solanke tillbaka efter skada här men man inväntar sent test på matchdagen. Backen Jordan Zemura har haft Covid men förväntas vara kry nog att medverka här. Ryan Fredricks och Joe Rothwell fortsatt skadade och får vänta på debuter ett tag till. Senaste nyförvärvet Marcos Sensini fick dryga 10 minuter mot City och hoppas på mer nu. Arsenal har inlett säsongen på ett fint sätt med två segrar. Crystal Palace och Leicester är två bra skalper. Anfallaren Gabriel Jesus visade stor klass senast med 2+2 och kan mycket väl bli den viktiga pusselbit man saknat sedan Pierre-Emerick Aubameyang lämnade. Varken vi eller manager Mikel Arteta ser nog anledning att ändra i startelvan. Bara Reiss Nelson och Fabio Vieira skadade. Trots nästan 70% streckning så singlas tvåan på Vitality Stadium.

Match 2
Crystal Palace - Aston Villa 2
(TTT 8-2-0)

Palace har inte imponerat så här långt. Förlusten hemma mot Arsenal följdes upp med ett kryss borta mot Liverpool. Oavgjort mot Liverpool måste väl vara bra tänker ni, jo resultatmässigt så klart en halvvinst men förutom målet som var en hårsmån från offside. Fick sedan spela en man mer sista halvtimmen efter Joachim Andersen fallit som en fura efter en dansk skalle av Darwin Nunez. Trots detta så kunde man inte hålla nollan och såg nästan nöjda ut med en pinne. Om manager Patrick Viera vill spela mer offensivt här så finns landsmännen Jean-Philippe Mateta / Odsonne Edouard redo att ta spetsrollen. Även Michael Olise är ett alternativ nu när han är åter efter skada. På tal om skador så saknas keeper Jack Butland, James Tomkins och James McArthur av den anledningen. Aston Villa kom snabbt över premiärförlusten mot Bournemouth och tog en rättvis seger hemma mot Everton. Ollie Watkins stod för två assist och lär få fortsätta på topp med Danny Ings som satte första målet. 2-0 skytten Emiliano Buendia kan komma att peta Philippe Coutinho som inte stod för nån bra insats. Bakåt så drog Diego Carlos hälsenan och blir borta ett bra tag. Även Matty Cash dras med lite skadekänning så Ezri Konsa, Calum Chambers och Ludwig Augustinsson bör alla ställa väckarklockan på matchdagen. Värdet åt höger här!

Match 3
Everton - Nottingham 2
(TTT 9-1-0)

Två uddamålsförluster är det dystra facit som Everton startat säsongen med. Manager Frank Lampard kan till viss del skylla på skador då man inte kunnat spela viktiga pjäser. Vi är dock inte förvånade att man så här långt inte gjort något mål (mot Villa fick man ett självmål av förre Evertonbacken Lucas Digne) då man förutom skadade Dominic Calvert-Lewin inte har mycket av värde framåt. Anthony Gordon är bra men känns mer som en som skapar chanser åt andra. Dessutom lockar Chelsea med stora plånboken. Måste plocka in en anfallare inom kort och har ögonen på Viktor Gyökeres i Coventry men ännu inget klart. Förutom DCL är det skador på Yerry Mina, Ben Godfrey, Andros Townsend, Abdoulaye Doucoure, Allan och Andre Gomes. Storsatsande nykomlingen Nottingham tog första trean mot West Ham efter förlorat i premiären mot Newcastle. Taiwo Awoniyi snubblade in sitt första för klubben men den stora hjälten blev målis Dean Henderson som förutom två monsterräddningar knep en straff. Nottingham kan i denna fight få en passande matchbild och manager Steve Cooper är en slug räv. Inhandlat fyra nya spelare i veckan. Remo Freuler (b, Atalanta), Cheikhou Kouyate (m, Palace), Morgan Gibbs-White (m, Wolves) och Emmanuel Dennis (a, Watford). Bara Ryan Yates och Omar Richards skadade. Bra Forestläge här!

Match 4
Fulham - Brentford X
(TTT 6-4-0)

Två kryssmatcher har Fulham inlett säsongen med. Det är helt ok då man är nykomlingar och målsättningen är att hänga kvar. Åkte senast mot Wolves på ett flertal farliga kontringar och med ett mer effektivt lag så hade det blivit minst ett par bollar i backen. Fick ändå i slutet av matchen chansen att avgöra på straff men annars säkre målskytten Aleksandar Mitrovic drog bollen rakt på motståndarkeepern och inga mål i matchen. Skador på Joe Bryan, Harry Wilson och Manor Solomon stör. Ska även testa Andreas Pereira & Bobby Reid (som togs hårt av vargarna i slutet av matchen senast) sent. Tabelltrean Brentford flyger högt efter 4-0 senast mot Manchester United. Satte alla fyra målen innan paus och kunde sen slå av på gasen i andra. Manager Thomas Frank hoppas ha Kristoffer Ajer och Sergi Canos tillbaka här men blir i så fall på bänken då han ogärna ändrar i startelvan. Senaste nyförvärvet Mikkel Damsgaard fick inte debutera senast men hoppas på nytt att få visa upp sig. Finns bra förutsättningar att detta blir en målrik historia. Båda lagen har redan hunnit med en 2-2 match så varför inte en till!

Match 5
Leicester - Southampton X
(TTT 9-0-1)

Leicester har efter två matcher 4-6 i målskillnad och det är skojiga siffror för neutrala åskådare som fått se två målrika matcher där Leicester varit en av parterna. Inledde med 2-2 hemma mot Brentford och följde upp med 2-4 borta mot Arsenal. Kändes lite grinigt och småsurt på sina håll i den matchen och nyckelspelare som Youri Tielemans, James Maddison och Jamie Vardy såg alla ut att ha tankarna på annat. Både spelarna och manager Brendan Rodgers skriker efter nyförvärv men så här långt har man endast fått in stabbige keepern Alex Smithies gratis från Cardiff. Ledningen säger dock att man först måste sälja för att kunna köpa. Har tidigare försökt rea ut killar som Jannik Vestergaard, Caglar Soyuncu och Nampalys Mendy utan framgång. Skador på Ryan Bertrand och Ricardo Pereira men kanske kan Harvey Barnes medverka. En pinne på två matcher har Southampton men det som mest oroar manager Ralph Hasenhuttl är att man redan släppt in sex mål. Vi undrar om man inte snart kommer låta Alex McCarthy ta över vantarna från Gavin Bazunu om bollarna fortsätter trilla in. Framåt rätt öppet om platserna då ingen mer än James Ward-Prowse direkt imponerat. Adam Armstrong bara två mål på 25 matcher i fjol och inga ännu denna säsong. Che Adams hade fyra mål på 30 matcher debutsäsongen för Saints. Valentino Livramento, Romain Perrud och Theo Walcott skadade. Två lag utan självförtroende och vill nog hålla nere siffrorna här.

Match 6
Burnley - Blackpool 1
(TTT 10-0-0)

Topptippade Burnley har inte fått någon vidare start på säsongen. 1-2-1 efter fyra omgångar räcker bara till en trettonde plats. Bara 3-3 i målskillnad gör att man behöver få bättre fart i anfallet. Målis Arijanet Muric som tröttnade på bänken i Man City är en duglig keeper men mellan varven spelar han med lite marginal och skickar ogärna långbollar utan försöker spela bollen till någon medspelare nära honom. Agerar också gärna utanför straffområdet som extraback och detta sammantaget är riskfyllt, både gällande baklängesmål och risk att dra på sig utvisning. Skador på Ashley Westwood, Johann Berg Gudmundsson och Scott Twine. Blackpool har sex poäng på 4 matcher. Målskillnaden 2-3 visar att det var snåla tillställningar både hemma och borta. På tal om målvakter som spelar riskfyllt så hade Daniel Grimshaw marginalerna med sig senast mot QPR när han gav bort bollen. Framåt lyckades Josh Bowler få in bollen trots åtta motståndare + keepern i målområdet. Lång skadelista med namn som Luke Garbutt, Jake Beesley, Kevin Stewart, Keshi Anderson, Charlie Patino och Gary Madine. Ska vi gissat att det kommer smälla i närkamperna här och vi blir inte förvånade om domaren tvingas hala upp pastejskivan. Favorit i fara?

Match 7
Coventry - Huddersfield 1
(TTT 10-0-0)

Matchen uppskjuten pga ospelbar plan.

Lottas med procentfördelning: 50-27-23

Match 8
Preston - Watford X
(TTT 2-0-8)

Tidigt toppmöte, nåja, men båda lagen har spelat fyra matcher utan förlust och ligger på den övre halvan i Championship. Preston har efter fyra matcher målskillnaden 1-0. Vann borta mot Luton men de övriga tre matcherna (Rotherham, Wigan och Hull) har inte publiken fått se några mål i. Fanns ju förhoppningar om att det lossnat framåt efter 4-1 i cupen mot Huddersfield men icke. Senast mot Rotherham hade man 21 målchanser men när inte Viktor Johansson stod i vägen så var det ribban som nekade The Lillywhites. Freddie Woodman i Prestonmålet hade en lugn afton och kunde nästan satt sig med mobilen ett tag och kollat speltips på rekatochklart. Här finns chans att offensiva pjäserna Ali McCann och Emil Riis är åter i startelvan. Skador på Bambo Diaby, Daniel Johnson och Sean Maguire där Johnson kommer vara mest saknad då han brukar ligga bakom en hel del framåt. Watford har inte heller varit några monster framåt men har i alla fall fått ihop fyra mål på 4 matcher. Om man hållit nollan i samtliga hade man varit serieledare men nu har man släppt in mål mot WBA och Birmingham och får nöja sig med tredjeplats tills vidare. Målis Daniel Bachmann ser bra ut och även Ken Sema har öppnat säsongen lovande. Nye anfallaren Rey Manaj gjorde sitt första mål för klubben senast på klassiskt måltjuvmane då han touchade Semas skott precis framför keepern. Om det räcker till startplats får vi se då även nya Villa-lånet Keinan Davis hoppas få hemmadebutera. Skador på Tom Dele-Bashiru, Samuel Kalu och Imran Louza. Även Tom Cleverley och Ismaila Sarr kan komma att missa här då duon stod över senast. Kan mycket väl bli ännu en 0-0 historia här och krysset får därför inleda.

Match 9
Queens Park Rangers - Rotherham 2
(TTT 10-0-0)

QPR ser som vanligt ut att bli en mardröm för oss tippare. Blandar höga och låga insatser och har så här långt en vinst, ett X och två förluster. Målskillnaden 5-6 har man främst skaffat sig mot nordlagen Middlesbrough (3-2) och Sunderland (2-2). I övrigt 0-1 Blackburn och samma siffror mot Blackpool. Lånat in Manchester United backen Ethan Laird och han fick direkt 90 minuter mot The Seasiders. Framåt har unge Sinclair Armstrong fått hoppa in tidigare men här har manager Michael Beale hintat om att han kan få start i tremannaanfallet med Lyndon Dykes och Ilias Chair. Finns dock tuff konkurrens från spelare som Tyler Roberts och Olamide Shodipo. Trista skador på mitten där man saknar Luke Amos, George Thomas, Jake Clarke-Salter, Taylor Richards och Chris Willock. Tabelltian Rotherham har en vinst och två kryssmatcher. Som sista utpost har den svenske målvakten Viktor Johansson varit strålande så här långt. Räddade nästan på egen hand laget från förlust senast mot Preston och innan dess höll han nollan i 4-0 segern över Reading. Om han fortsätter storspela samtidigt som anfallarna Conor Washington / Chiedozie Ogbene gör jobbet framåt kan det bli en bra säsong för The Miller som är nykomlingar. Peter Kioso, Hakeem Odoffin, Joshua Kayode och Tom Eaves saknas pga skador. Här finns värdet helt klart på bortalaget.

Match 10
Reading - Middlesbrough X
(TTT 1-0-9)

100% hemma, 0% borta är det Reading pysslat med i de fyra inledande matcherna. Om man vill hålla den sviten vid liv är det tre poäng som gäller här. Nästan kusligt hur pass viktig Lucas Joao verkar vara för detta Reading. När han är skadad (och det är han ganska ofta) händer det sällan något av värde framåt men när portugisen (som spelar för Angola på landslagsnivå) är med då är det andra bullar. I veckan mosade man Blackburn med 3-0 och innan dess 0-4 mot Rotherham ni kan ju gissa i vilken match Joao medverkade. Dessvärre är det fortfarande fullt hus hos rehabstyrkan då Femi Azeez, Scott Dann, Dejan Tetek, Sam Hutchingson, Liam Moore, Ovie Ejaria och Yakou Meite kräver skadebehandling. Hoppas hinna få klart med det senaste nyförvärvet Naby Sarr som inte fick förlängt kontrakt med Huddersfield. Chris Wilders Middlesbrough står efter fyra omgångar fortfarande utan seger. En förlust och tre kryss ger inte mer än en 20e plats. Har mött rätt tufft motstånd i Stoke, Sheffield United, QPR och WBA men med tanke på den fina försäsong man hade trodde nog många på bättre resultat. Det fina i kråksången är att man gjort mål i samtliga matcher och än bättre är att de har kommit från anfallarna. Kan bara Zach Steffen och backlinjen höja sig ett snäpp kommer Boro troligen klättra inom kort. Har endast Chuba Akpom osäkert till spel i detta möte. Sorry Royals men vi tror inte att er svit håller då vi tror på delad pott här i första hand.

Match 11
Stoke - Sunderland 2
(TTT 9-1-0)

Stokefansen var nog oroliga efter sett hur det såg ut på försäsongen och inledningen på säsongen har inte varit bättre. Vinst mot Blackpool men i övrigt två förluster och senast mot Boro fick man kryss helt oförtjänt. Vid 1-0 målet borde man haft en frispark mot sig och 2-2 målet satte man på stopptid, där mellan var det nästan Boro för hela entrepengen. Dras med flera skador och Harrison Clarke, Harry Souttar och Nick Powell kommer ej medverka. Troligen inte heller Josh Tymon eller Josh Laurent som båda missade matchen senast. D'Margio Wright-Phillips som räddade poäng senast kan få starta här på bekostnad av oduglige Dwight Gayle som passerat bäst-före datum tre säsonger sedan. Tyrese Campbell är också ett bättre val än Gayle. Kortglade Lewis Baker har tagit gult tre matcher i rad och närmar sig avstängning med stormsteg. Sunderland på elfte plats har 1-2-1 på sina fyra kamper. Har ett frejdigt anfall med spelare som Jack Clarke, Ellis Simms, Lynden Gooch och Ross Stewart. Hade normalt även nämnt Corry Evans och Leon Dajaku men dom är skadade här så dom nämner vi inte haha. Tyvärr håller inte försvaret lika hög klass och man har redan släppt in sju mål. Keeper Anthony Patterson känns lite valpig och bakom honom är det oprövade kort. Borde ha huggit nån rutinerad som tex Robin Olsen eller Bernd Leno. Finns ju dock fortfarande tid att låna in en duglig keeper och då är vårt tips Angus Gunn som nöter bänk i Norwich. Daniel Neil kan ej medverka här då han drog på sig rött kort senast och är avstängd. Jay Matete lär ersätta. Anfall är bästa försvar, vi kör på 2a!

Match 12
Sheffield United - Blackburn 1
(TTT 10-0-0)


Kupongens hetaste match? Ja det är väl en smaksak men här drabbar i alla fall serieledande Blackburn samman med fyran Sheffield United som har hemmaplansfördel. Efter 0-1 i premiären mot Watford har The Blades 2-0 Millwall, 2-2 Boro och senast vann man med 2-1 mot Sunderland. Fick då spela 11 mot 10 i en timme och det var så klart ingen nackdel. En som verkligen klivit in i laget och tagit för sig är ex-MFF bosniern Anel Ahmedhodzic som far fram som en raket på sin kant och senast fick han lön för mödan med 1+1. Första men knappast sista målet för sin nya klubb. Glädjande nyheter för manager Paul Heckingbottom är att skadeläget börjar ljusna. Tommy Doyle, Chris Basham och Oliver McBurnie är alla skadefria och kan medverka. Enda Stevens, Jack Robinson, Ciaran Clark, Jayden Bogle, Jack O'Connell, Ben Osborn och Billy Sharp är dock fortfarande skadedrabbade liksom andrekeeper Adam Davies. Blackburn leder The Championship trots att man åkte på storstryk senast mot Reading. Står ändå på nio poäng tack vare de tre segrarna innan förlusten. Finns bra manskap i truppen och nyförvärven Sammie Szmodics & Callum Brittain ser ut att passa bra in i bygget. Manager Jon Dahl Tomasson som även han är ny får icke glömmas. Ska dock bli intressant att se hur laget reagerar här efter att allt först gått på räls och sedan en brakförlust. Bara Scott Wharton skadad. Känns lite som att Rovers överpresterat i starten och vi tror här på en till förlust.

Match 13
West Bromwich - Hull X
(TTT 10-0-0)

Dags att vakna snart WBA! Tre kryss och en förlust håller inte om man vill vara med i kampen om uppflyttning. Då är det tre poäng som gäller vecka efter vecka. Vi skrev när säsongen skulle sparka igång att inte ens Steve Bruce kan misslyckas med detta lag men vi ser ut att få fel där. Så nu blir vårt råd att göra sig av med den gamle Man United backen och ta in någon yngre förmåga som kan få rätsida på detta Albions. Även om Daryl Dike åter gick sönder efter bara 13 minuters inhopp i premiären så finns det bra lirare i truppen som Jake Livermore, Matt Phillips, Karlan Grant och nyförvärven John Swift och Jed Wallace. Hull på andraplats imponerar då man så här långt lyckats få alla nya pusselbitar på plats. Vi var långt ifrån ensamma om att tro att laget skulle få svårt när viktiga pjäser som George Moncur, George Honeyman och Keane Lewis-Potter lämnade. Att sedan ösa ut pengar på osäkra kort är alltid en chansning men den här gången ser det ut att gått hem. Givetvis långt kvar men framför allt Ozan Tufan har varit grym men även Oscar Estupinan ser ut att vara ett fynd. Målis Nathan Baxter är nu skadefri men får bida in tid så länge Matt Ingram inte gör bort sig totalt så förblir Baxter på bänken. Brandon Fleming och Dogukan Sinik skadade och kommer ej medverka. Mer oklart med Ryan Longman, Greg Docherty, Jean-Michael Serri och Tyler Smith som dragits med skador senaste veckorna. Krysset går först här men gardera gärna.

STRYKTIPSET (216 Raders)

1. Bournemouth - Arsenal 2
2. Crystal Palace - Aston Villa 2
3. Everton - Nottingham Forest 1X2
4. Fulham - Brentford 1X2
5. Leicester - Southampton 1X
6. Burnley - Blackpool 1X2
7. Coventry - Huddersfield 1
8. Preston - Watford X
9. Queens PR. - Rotherham 2
10. Reading - Middlesbrough X2
11. Stoke - Sunderland 2
12. Sheffield U. - Blackburn 1
13. West Bromwich - Hull 1X

MÅLTIPSET (9 Raders)

4. Fulham - Brentford
10. Reading - Middlesbrough
11. Stoke - Sunderland
12. Sheffield U. - Blackburn
16. Barnsley - Wycombe
18. Burton - Port Vale
20. Exeter - Cheltenham
25. Peterborough - Lincoln
26. Portsmouth - Bristol Rovers

Tack för läsningen och
lycka till med raderna!
18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ Aston, [email protected]

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto