Stryktipset Tips 15/10 2022

Publicerad på 14 Okt 2022 - 22:11

Aston

Aston

Jan Wickberg

14 Okt 2022 - 22:11

Ett lurigt stryktips väntar oss denna helg där det är många intressanta drabbningar från The Championship. Känns lite som att alla kan slå alla i den serien med några få undantag. Har serieledande Sheffield United hamnat i svacka? Påbörjar WBA sin resa bort från bottenträsket nu när Steve Bruce är borta och kommer Blackburns första kryss för säsongen? Detta och mycket mer ska vi bena ut nedan. När det gäller Premier League så skulle det inte förvåna oss om Richarlison sänker sin gamla klubb och visar att släkten är värst. Ingen jackpot på stryket men både måltipset och fullträff har miljoner att dela ut. Stövlar och regnrockar redo, då kör vi!

STRYKTIPSET 2022-10-15 15:59

Match 1
Tottenham - Everton 1
(TTT 10-0-0)

Tabelltrean Tottenham har fyra av fyra på hemmagräset i huvudstaden. Leder även sin Champions League grupp efter 3-2 i veckan mot Frankfurt. Anfallsduon Heung-Min Son & Harry Kane i fint slag men Richarlison väntar fortfarande på att näta i ligan för sin nya klubb. Kanske petas brassen av Dejan Kulusevski som är åter efter skada. Emerson Royal fortfarande avstängd så Matt Doherty tar plats i backlinjen. Japhet Tanganga och Lucas Moura ör kvitt sina skador och hoppas på bänkplatser. Everton på tolfte plats har en förlust, en vinst och två oavgjorda på bortaplan. Såg väldigt tama ut senast mot Manchester United och både Amadou Onana och Anthony Gordon ska vara glada att det bara var gul färg på domarens kort när de antecknades i rättskiparen bok. James Garner och Dominic Calvert-Lewin gjorde sina första minuter för säsongen men de lär inleda på bänken även här. Anthony Gordon avstängd så Dwight McNeil bör starta här. Nathan Patterson, Ben Godfrey och Andros Townsend skadade medan Mason Holgate och Yerry Mina är redo efter en träningsvecka sedan de blev skadefria. Känns inte som att Everton kan stoppa Hot Spurs anfall här så ettan spikas.

Match 2
Fulham - Bournemouth X
(TTT 9-1-0)

Serienian Fulham har två vinster och ett kryss hemma men senast mot Newcastle kom första förlusten när man föll med hela 1-4 och som salt i såren så föll man även i matchen efter med 1-3 borta mot West Ham, trots tidigt ledningsmål av Andreas Pereira. Manager Marco Silva håller alla tummar han kan för att Aleksandar Mitrovic ska vara i speldugligt skick till denna match. Serben klev av efter dryga halvtimmen mot Newcastle och missade mötet med Hammers. Även Willian och Manor Solomon saknas framåt så lutar åt att Carlos Vinicius får agera spets även här. Bobby Reid och Daniel James finns också som alternativ men då blir det helt annan taktik. Kenny Tete och Layvin Kurzawa dras också med skador medan Nathaniel Chalobah är avstängd. Bournemouth har lyft sig efter att Scott Parker fick foten och Gary O'Neil kom in som tillfällig manager. Två segrar och tre kryss är hans facit så här långt och det har tagit laget till en åttonde plats i tabellen. Målskillnaden är fortfarande rejält smashad efter käftisarna mot Man City (0-4) & Liverpool (0-9). Nuvarande förstekeeper Neto har dock bara släppt fyra bollar förbi sig på de fem matcher han vaktat buren. Ryan Christie ett mål senast mot Leicester (2-1) och det räcker nog för att behålla startplatsen över Kieffer Moore / Jaidon Anthony. Skador på Lloyd Kelly och David Brooks. Även Ryan Fredericks, Ben Pearson, Joe Rothwell och Junior Stanislas kan komma att missa matchen men sena tester väntar kvartetten. Utan Mitrovic är Fulham beskedliga så invänta besked om han kan medverka eller ej. Högervärde om han missar matchen, annars kanske 1X räcker?

Match 3
Wolverhampton - Nottingham X
(TTT 9-0-1)

Två formsvaga gäng drabbar samman på Molineux Stadium i Wolverhampton. Hemmalaget har redan kickat sin manager Bruno Lage och det kändes väl lite desperat då man inte hade någon ersättare ens i tanken. Julen Lupetegiu, Bo Svensson och Pedro Martins är namn som nämnts men inget klart än och Steve Davis (u-18 tränaren) leder nog laget här precis som mot Chelsea (0-3). Laget är fortfarande hårt skadedrabbat med viktiga (offensiva) kuggar borta. Pedro Neto, Chiquinho, Sasa Kalajdzic och Raul Jimenez. I övrigt så är Nathan Collins fortfarande avstängd men Ruben Neves är tillgänglig efter sonat sina gula kort-synder. Sen test på Boubacar Traore som varit sjuk i veckan och stod över resan till London. Nottingham lämnade jumboplatsen efter 1-1 i veckan mot Aston Villa. Emmanuel Dennis, ett av alla nyförvärv, satte 1-0 tidigt sedan la man sig på defensiven och behöll taktiken trots att Villa kvitterade rätt omgående. Kan till viss del köpa resonemanget då man innan hade fem raka nederlag, så viktigare att vinna en pinne än att "förlora" två. Verkar inte ha några planer på att göra sig av med Steven Cooper då man förlängde hans kontrakt i veckan. Omar Richards, Moussa Niakhate och Jack Colback skadade. Vi räknar med en ändring i startelvan då Neco Williams bör peta överskattade Serge Aurier på högerbacken. Underspel väntas här och frågan är om något lag gör mål., kan mycket väl bli 0-0.

Match 4
Bristol City - Millwall 1
(TTT 9-1-0)

Om man bara ser till hemmamatcher så är Bristol på play-off plats då man tagit 13 poäng på sju försök men man är inte lika bra på bortaplan så sammantaget räcker det till en elfte plats. Manager Nigel Pearson hoppas att veckans 2-1 mot Preston var vändningen då man innan den matchen bara hade tagit en poäng av femton möjliga de senaste fem matcherna. Max O'Leary lär få fortsätta mellan stolparna och därmed bänkas förstekeeper Daniel Bentley för andra matchen i rad. Försvararen Timm Klose var åter senast efter skada och fick 90 minuter. Framåt hoppas Nahki Wells få tillbaka sin anfallsplats som han tillfälligt lånade ut till Tommy Conway senast. Tomas Kalas, Kane Wilson, Matty James, Ayman Benarous och Kal Naismith är alla hos medicinska teamet för behandling. Millwall tog säsongens femte seger senast när Middlesbrough besegrades hemma med 2-0. Zian Flemming stod för båda målen och börjar betala av sig efter flytten från Fortuna Sittard. På bortaplan har lejonen varit väldigt tama och bara fått ihop två poäng på sex matcher. Även Millwall kommer köra med sin andrekeeper (George Long) här då Bartosz Bialkowski varit petad i de fyra senaste. Framåt slåss tre spelare om forwardspositionen. Tom Bradshaw hoppas behålla den men både Mason Bennett och Benik Afobe vill annat. Bara Ryan Leonard som ej kan medverka pga skada. 1X räcker?

Match 5
Burnley - Swansea 1
(TTT 10-0-0)

Hemmalaget är på jakt efter direktplats för en snabb comeback i Premier League och har bara tre lag framför sig i ligan. Talar vi om poäng är det två pinnar som saknas för serieledning. Southampton-lånet Nathan Tella avgjorde senast mot Coventry med matchens enda mål. Arijanet Muric fick vila då man ej ville riskera att känning blev till skada. Bailey Peacock-Farrell kan därmed komma att stå även här om Muric fortfarande ej är helt fit for fight. Framåt kan manager Vincent Kompany byta landsman i anfallet. Manuel Benson in och Anass Zarouy ut. Annars inga ändringar att vänta. Kevin Long, Scott Twine, Ashley Westwood och Darko Churlinov skadade. Formtoppade Swansea kommer med råg i ryggen till detta möte efter fyra raka segrar i Championship. Hull, WBA, Watford och Sunderland är de lag man knyckt tolv poäng från. Harry Darling / Olier Cooper var inte den mest väntade duon att avgöra mot The Black Cats men skönt att inte allt framåt hänger på om Joel Piroe har dagen eller ej. Här bör Piroe få sällskap av Michael Obafemi som var bänkad senast. Hugget som stucket om det blir Cooper eller Luke Cundle som får stiga åt sidan. Kan till och med bli båda om Olivier Ntcham också ska in i elvan. Liam Walsh & Liam Cullen skadade medan Joe Allen tränar på för att få matchform. Knapp etta.

Match 6
Cardiff - Coventry 1
(TTT 8-2-0)

Walesarna har fått en boost efter att Steve Morison fick lämna och Mark Hudson tagit över. Kryss hemma mot Burnley, vinster mot Blackburn (hemma) och Wigan (borta) är Hudson facit på tre matcher. Callum Robinson ser ut att fått åter glädjen och har 2+1 på de tre senaste. Till denna match är Robinson dock osäker till spel pga knät som fick sig en törn mot Wigan. Klev av strax innan halvtid och ersattes av Sheyi Ojo som står beredd att ta plats i elvan här om Robinson ej kan medverka. För inte gräver man väl fram Max Watters bland fiskpinnarna i frysen? Kion Etete hoppade in med kvarten kvar senast och det var hans första framträdande efter sju matchers frånvaro pga skada. Jamilu Collins, Mahlon Romeo, Ebou Adams och Rubin Colwill kvar hos fysteamet för behandling. Coventry är sist i tabellen och upp till säkert område är det sex poäng. Har dock tre matcher till godo så ingen panik hos himmelsblå än. Föll senast mot Burnley men innan dess tre kryss och en vinst så lite vägskäl här vilket håll kurvan ska peka. Saknar fortfarande avstängde Gustavo Hamer och på skadefronten är det Liam Kelly och Callum O'Hare som kör rehab. Vi tror Cardiff och Hudson tar en trea här med eller utan Robinson på topp. Coventry känns helt enkelt lite för svaga för The Championship för stunden.

Match 7
Middlesbrough - Blackburn 2
(TTT 9-1-0)

Bara en förlust skiljer dessa lag åt men ändå är Boro i bottenträsket medan Rover nosar på play-off plats. Förklaringen är vad lagen gjort med övriga matcher. Middlesbrough har 3-4-6 på sina 13 matcher. Usla på bortaplan men hemma i norr har man 3-3-1 så det är ett helt ok hemmagäng. 9-7 i målskillnad vittnar dock om att man haft lite flyt att få med sig tolv poäng på sju matcher. Chuba Akpom har varit godkänd men man hade hoppats mer på Marcus Forss, Isaiah Jones och Rodrigo Muniz. Tur att man har en skicklig burväktare i Zach Steffen (testas sent här) och en duglig backlinje för annars hade man nog redan varit under nedflyttningsstrecket. Leo Percovich har efter 0-2 mot Millwall en vinst och en förlust som tillfällig manager. Inga skador som stör om Steffen kan medverka. Blackburn har förlorat sju matcher men även vunnit sju så krysskolumnen är ännu tom. Trepoängssystemet gör att man har fått ihop 21 poäng och bara målskillnad ör att man är utanför topp 6. På bortaplan är man nollade i fem av sju matcher så där finns det klart förbättringspotential. Sam Gallagher förväntas ta plats bredvid Ben Brereton och peta George Hirst till bänken. Sen test på Daniel Ayala som utgick med skadekänning senast. Ynglingen Ashley Phillips redo att ersätta spanjoren då även Samuel Barnes är skadad.

Match 8
Preston - Stoke X
(TTT 8-1-1)

Prestons kryssdagar verkar (tillfälligt) över då man endast har en oavgjord på de fem senaste nu. Efter segrar mot topptippade duon WBA och Norwich så föll man i veckan mot Bristol City men borde fått med sig minst en pinne. Släppte in båda målen på hörnor så det är nog där man lagt kraften på träningarna i veckan. Framåt såg Sean Maguire rätt pigg ut och har nu en gyllene chans att slå sig in i startelvan på allvar då Troy Parrott är skadad och blir borta till December åtminstone. Ched Evans är inte mycket till konkurrent men Ben Woodburn är ett hot mot Maguires startplats. Försvararen Jordan Storey stod över senast pga avstängning men är nu åter. Sen test på Alvaro Fernandez medan Mikey O'Neill ännu ej är redo för spel. Stoke tog en fin viktoria senast mot serieledande Sheffield och vår helgardering på matchen var inte bortkastad. Fick 1-1 innan mot Burnley så kanske är fin form på väg? Har inget emot att spela borta för man har nästan identiska rader gällande hemma som bortaspel. Skadesituationen är förbättrad då Jordan Thompson, Sam Clucas och Josh Laurent alla var åter senast. Harry Souttar och Gavin Kilkenny är också snart på gång medan Josh Tymon, Nick Powell och Jacob Brown kan behöva lite mer tid. Vi lämnar inte Stoke utan chans denna vecka heller så det blir 1X2 här.

Match 9
Reading - West Bromwich 1
(TTT 1-3-6)

Reading är ett lag som utöver Blackburn anammat vinna / förlora taktiken bäst så här långt. Krysset näst senast mot Norwich var säsongens första för The Royals som i övrigt har sju segrar och fem förluster på kontot. Lär väl inte kunna hänga med hela vägen i uppflyttningsracet men får försöka hålla i så länge det går. Fick senast mot QPR straff både med och mot sig men dessvärre hann motståndarnas Lyndon Dykes sätta en boll mellan straffarna så man fick inte med sig någon poäng från Loftus Road. På hemmaplan är man faktiskt bäst i serien med 5-1-1, men har väl inte mött något direkt toppmotstånd förutom Norwich (1-1) som vi redan nämnt. Tom Ince förväntas vara tillbaka i startelvan här efter fått vila senast men frågan är vem pappa Paul ska peta. Tycker både Lucas Joao och Andy Carroll förtjänar att ha kvar sina platser, så kanske blir det Mamadou Loum som får stiga åt sidan. Sam Hutchinson ansluter till redan skadade gänget, Liam Moore, Naby Sarr, Baba Rahman, Scott Dann, Femi Azeez och Shane Long. West Bromwich står kvar på en ynka vinst efter 0-0 senast mot Luton. Huddersfield med en match mindre spelad är nu bara målskillnad från att gå om och jumbon Coventry har tre matcher färre spelade. Det vi tjatat om sedan dag 1 skedde efter krysset, Steve Bruce fick dojan och här kommer Richard Beale från U-21 laget basa över The Baggies. Vi får se om Beale väljer Alex Palmer eller mer rutinerade David Button som burväktare här. Tom Rogic, John Swift och Karlan Grant är tre andra som lär ligga bra till att få starta. Darnell Furlong, Semi Ajayi, Kyle Bartley och Daryl Dike skadade. WBA lär inte vara nöjda med ännu ett kryss och Reading kör ju alltid på så 1 2 här.

Match 10
Sheffield United - Blackpool 1
(TTT 9-1-0)

Två lag (Norwich & QPR) är nu ikapp serieledande Sheffield United som endast har en poäng på de tre senaste matcherna. Bakom trion jagar två lag som bara är två poäng bakom och ytterligare en pinne efter är Swansea och Rovers så om allt går åt skogen här för The Blades kan man hastigt och olustigt snart vara utanför topp 6. Nu har dock inte allt varit kattspyor för Paul Heckingbottoms mannar. Senast mot Stoke hade man boll i stolpen vid ställningen 1-1. En annan anledning till kräftgången är skadesituationen som varit hemsk. Här hoppas man att Anel Ahmedhodzic (skada) och Oliver McBurnie (skada / avstängning) ska vara tillbaka men Enda Stevens, Ciaran Clark, Jack O'Connell, Geroge Baldock, Jack Robinson, Ismaila Coulibaly, John Fleck, Jayden Bogle, Sander Berge och Max Lowe saknas fortsatt. Så det blir åter juniorer på bänken för eventuella inhopp. Blackpool har haft svag form men vann senast med 3-1 mot ett trött Watford. Brukar inte vara speciellt bra på resande fot och tre av sex mål kom i samma match. Även Blackpool har en diger skadelista men är mer vana att ha många frånvarande. Kevin Stewart, Keshi Anderson, Jordan Gabriel, Jake Beesley, Rhys Williams och Lewis Fiorini är alla ersättningsbara då de flesta hos The Seasiders håller ungefär samma kvalitet. Sheffield är helt klart en favorit i fara och när de står i 75% så måste minst krysset med!

Match 11
Sunderland - Wigan X
(TTT 10-0-0)

Två nykomlingar som gått helt okej drabbar samman på Stadium of Light i norra England. Sunderland är nog lite halvt missnöjda med att endast ha vunnit en av sex matcher i hemmaborgen men o andra sidan har man bara torskat en av dem så sammantaget sju poäng och 6-4 i målskillnad. Målis Anthony Patterson har hållit nollan i tre raka hemmamatcher och har siktet inställt på att hålla tätt även här. Måste då få bättre hjälp av sina försvarare som stundtals agerade som yra höns senast mot Swansea. Lider fortfarande framåt av brist på anfallare då både Ross Stewart och Ellis Simms är borta pga skador. Kan ju tycka att man borde testa Leon Dajaku och Jewison Bennette i stället för mittfältarna Alex Pritchard och Elliot Embleton som båda står på noll mål och inte direkt kända för att vara målfarliga. Wigan föll i senaste matchen på bortaplan men är ändå bäst i ligan så här långt gällande matcher utanför egna arenan. Vann i veckan med 1-0 hemma mot Blackburn. Lånet från Everton, Nathan Broadhead satte sitt andra mål för säsongen och lär behålla sin startplats. En som hoppas få visa framfötterna här är Charlie Wyke som öste in mål för Sunderland säsongen 20/21. Inte haft samma lycka än i Wigan men konkurrens om platserna är hårdare i Wigan med spelare som Will Keane, Josh Magennis och Callum Lang (skadad för tillfället) att tampas mot. Saknar Jamie Jones (mv) och Gwion Edwards men det är rätt lugnt. Vi tror på delat pott här och krysset chansspikas till fin procent.

Match 12
Watford - Norwich 2
(TTT 2-3-5)

Två lag som brukar åka hiss mellan Championship och Premier League. Ofta för bra för den förstnämnda serien och för dåliga för Englands högsta serie. Kanske skulle så sig ihop med de bästa i Wales (Cardiff & Swansea) och topplagen i Skottland så blev det nog en jämn och intressant serie. Aja, för stunden är inte Watford ens på play-off plats efter två raka nederlag. Var inte alls med i matchen senast mot Blackpool och med kvarten kvar såg det ut som orken inte fanns där. Föll således med 1-3 efter två insläppta sista tio minuterna. Får se om manager Slaven Bilic har samma syn på saken. Dessvärre har han många skador att ta hänsyn till och framför allt defensivt finns få alternativ då Francisico Sierralta, Tom Cleverley, Mario Gaspar, Jeremy Ngakia, Kortney Hause och Craig Cathcart saknas. Framåt står Samuel Kalu, Rey Manaj och Joao Pedro över. Även nyckelmittfältaren Imran Louza saknas pga avstängning för spottloskan mot Swansea. Norwich på andraplats föll senast mot Preston men det kändes mer som ett olycksfall på vägen mot uppflyttning. Är nog tillsammans med Burnley bästa lagen i serien och dessa lag kan mycket väl komma att spela i Premier League nästa säsong. Även Norwich har en del skador att handskas med. Jacob Sörensen, Sam McCallum, Dimitris Giannoulis, Isaac Hayden, Jonathan Rowe och Adam Idah. Trixige mittfältaren Todd Cantwell kanske är tillbaka här men får då nog inleda på bänken och se Kieran Dowell ta platsen bakom anfallsduon Teemu Pukki och Joshua Sargent. Brassen Gabriel Sara och Villa-lånet Aaron Ramsey finns också att tillgå som man behöver inte hasta med Cantwells återkomst. Här håller vi bortalaget klart högre och Hornets skadeläge gör att vi väljer att spika gulgrönt.

Match 13
IFK Värnamo - Kalmar FF 2
(TTT 0-0-10)

Kupongen avslutas med ett möte från allsvenskan där det vankas smålandsderby under lördagseftermiddagen. Båda lagen kommer med finfin form. Värnamo har bara en förlust på de 10 senaste. Hade fyra raka segrar innan man reste hem från Malmö med en pinne i bagaget. Dessvärre inledde man säsongen med en seger på de åtta första och hade även en rätt mörk sommar så tabellmässigt är man "bara" på tionde plats. Försvaret håller ingen vidare standard men framåt har man en viss Marcus Antonsson som gjort 19 mål på 25 matcher och nosar skytteligaledande Alexander Jeremejeff i baken. Att Antonsson ligger och hugger på topp och går direkt på mål utan att se sig omkring kan vi se rätt väl då han är helt utan assist på sina 25 matcher. Får till denna match åter William Kenndal som var avstängd mot Malmö. Skador på Freddy Winsth, Francis de Vries och Nils Wallenberg. Kalmar på fjärdeplats jagar Europaplats och är bara två poäng bakom Hammarby. Fem segrar och två kryss på de sju senaste vittnar om att formen är på topp. Kommer närmast från 2-0 borta mot Elfsborg där kantanfallarna Sebastian Nanasi och Filip Sachpekidis stod för var sitt mål. Lär här åter bilda tremannakedja med Simon Skrabb i mitten. Bakåt har man sent test på målis Ricardo som utgick skadad senast. Jakob Kindberg har lagt vantarna på elementet om brassen ej kan medverka så har han handskarna varma. Även sena tester på Rasmus Sjöstedt och Oliver Berg som var sjuka senast, men bör vara krya och spelredo här. Johan Stenmark skadad men det är ingen nyhet. Om man håller Antonsson borta från målet så finns goda chanser att vinna här för KFF.

STRYKTIPSET (216 Raders)

1. Tottenham - Everton 1
2. Fulham - Bournemouth 1X
3. Wolves - Nottingham X
4. Bristol City - Millwall 1X
5. Burnley - Swansea 1
6. Cardiff - Coventry 1
7. Middlesbrough - Blackburn 1X2
8. Preston - Stoke 1X2
9. Reading - West Bromwich 1 2
10. Sheffield United - Blackpool 1X2
11. Sunderland - Wigan X
12. Watford - Norwich 2
13. Värnamo - Kalmar 2

MÅLTIPSET (9 Raders)

1. Tottenham - Everton
6. Cardiff - Coventry
12. Watford - Norwich
18. Cheltenham - Bristol Rovers
19. Exeter - Oxford
21. Ipswich - Lincoln
22. MK Dons - Plymouth
24. Wycombe - Peterborough
30. Wimbledon - Sutton

FULLTRÄFF (Enkelrad)

1. Tottenham - Everton 3 mål
2. Fulham - Bournemouth 2 mål
3. Wolves - Nottingham 0 mål
4. Watford - Norwich 4 mål
5. Torino - Juventus 1 mål
6. Atalanta - Sassuolo 1 mål
7. Valencia - Elche 3 mål
8. Mallorca - Sevilla 2 mål
9. Athletic Bilbao - At. Madrid 2 mål
10. Leipzig - Hertha Berlin 5 mål
11. Lens - Montpellier 5 mål
12. Sirius - IFK Norrköping 2 mål
13. Värnamo - Kalmar 2 mål

Tack för läsningen och
lycka till med raderna!
18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ Aston, [email protected]

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto