Stryktipset Tips 12/11 2022

Publicerad på 11 Nov 2022 - 20:54

Aston

Aston

Jan Wickberg

11 Nov 2022 - 20:54

En hel del starka favoriter finner vi denna vecka på stryktipskupongen, men även många på förhand jämna drabbningar. Ingen jackpot på stryktipset denna veckan men på måltipset och fullträff rullar miljonerna vidare i jakten på någon lycklig vinnare. Analys och systemförslag nedan så på med solbrillorna och vindkappan så kör vi!

STRYKTIPSET 2022-11-12 15:59

Match 1
Wolverhampton - Arsenal 2
(TTT 0-0-10)

Botten mot toppen i Premier League. Wolves bara målskillnad från sistaplatsen har en poäng på de fyra senaste matcherna. Gjorde två mål senast mot Brighton men föll ändå med uddamålet. Har annars haft enorma problem med offensiven och på 14 matcher endast lyckats få in 8 bollar i nät. Tog sig vidare i EFL-cup i veckan mot Leeds. Boubacar Traore satte matchens enda mål fem minuter före full tid. Får till denna match åter Nelson Semedo från avstängning men Diego Costa sitter kvar i skamvrån. Toti och Matheus Nunes bör båda vara redo för spel här efter skadefrånvaro. Pedro Neto, Sasa Kalajdzic, Raul Jimenez och Chiquinho dock fortsatt borta pga skador. Har gjort klart med ny manager i form av Julen Lopetegui men han tar över först efter julen. Arsenal kommer från 1-0 borta mot Chelsea i ligan, där man var det klart bättre laget och förtjänade segern. Luftade truppen i EFL-cup matchen mot Brighton i veckan och då föll man med 1-3. Målis Karl Hein gjorde ett svagt intryck i debuten och lär inte hota andrekeeper Matt Turner om bänkplats på ett tag. Här räknar vi med att alla utom William Saliba utgår från elvan som startade mot Brighton. Bara Takehiro Tomiyasu och Emile Smith-Rowe skadade hos Gunners. Om man har skärpan på och gör jobbet här så leder man ligan över VM. Spiktvåa!

Tips: Gabriel Martinelli mål @ 3,10 - Unibet -

Match 2
Newcastle - Chelsea 1
(TTT 6-2-2)

Två klubbar som mår lite olika för tillfället. Newcastle ångar på och efter fyra raka trepoängare är man uppe på tredje plats. Har precis som toppduon Arsenal & Manchester City bara förlorat en match så här långt under säsongen. Det var mot Liverpool borta och då släppte man in förlustbollen i 90+8. Vidare i veckans EFL-cup efter straffläggning mot Palace. Var generellt rätt svaga straffar och både Sven Botman & Bruno Guimaraes som var sista skatorna att bränna från 11 m, men även siste Palaceskytten (Malcolm Ebiowei) missade. Vi räknar med att ca 50% av EFL-elvan byts ut här. Emil Krafth, Paul Dummett, Matt Ritchie och Alexander Isak ej med och konkurrerar om platserna för tillfället pga skador. Även Ryan Fraser ser ut att missa men kanske kan sitta på bänken. Chelsea har halkat ur topp 6 efter endast två pinnar på de 4 senaste matcherna. Hade trots hemmaplan och derby inte mycket att säga till om senast när man mötte Arsenal. Åkte ur EFL-cup i veckan men det var borta mot Manchester City så inte mycket att orda om. Av truppspelarna som fick chansen var Lewis Hall en positiv överraskning medan Denis Zakaria kunde ha stannat hos fiskpinnarna. Christian Pulisic, Hakim Ziyech och Armando Broja lär inte heller ha spelat in sig i startelvan här. Kalidou Koulibaly kan möjligtvis peta Trevoh Chalobah som varit svag flera matcher på slutet. Jobbigt skadeläge med Wesley Fofana, Reece James, Ben Chilwell, Carney Chukwuemeka, N'Golo Kante och målis Kepa Arrizabalaga borta. Troligen så kan inte heller Jorginho spela men sen test väntar brasilienaren. Klar fördel hemmalaget här och håller sig ettan under 50% så kan det vara tänkbar spik!

Tips: Cesar Azpilicueta kort @ 4,00 - Unibet -

Match 3
Liverpool - Southampton 1
(TTT 10-0-0)

Åttondeplacerade Liverpool vann senast borta mot Tottenham med 2-1. Mohamed Salah var skillnaden i första halvlek och när han dessutom blev bjuden på middag av Eric Dier så tackade han inte nej utan satte sitt andra mål för dagen. Backade hem i andra halvlek men höll undan och kunde enda sviten på två förluster. Körde b-laget i EFL-cup mot Derby och tog sig vidare efter straffar där inhopparna Harvey Elliott och Darwin Nunez satte sina straffar medan Roberto Firmino skickade sin till månen. Målis Caoimhin Kelleher räddade tre straffar men får så klart lämna över vantarna här till Alisson Becker. På skadefronten är Arthur Melo, Diogo Jota och Luis Diaz klara avbräck medan Naby Keita och Joel Matip ska testas sent precis som James Milner som genomgått hjärntrappan efter sin smäll mot Napoli i Champions League. Plats 18 var inget ledningen i Southampton gillade och gav i manager Ralph Hasenhuttl foten efter 1-4 mot Newcastle förra helgen. Ruben Selles basade över laget i EFL-cup matchen mot Sheffield Wednesday som man vann efter straffar. Målis Alex McCarthy "räddade" Dominic Iorfas sorkdödare men nog borde Saints avgjort under ordinarie tid. Theo Walcott hade "öppet mål" x 2 men fick inte in bollen (ändå starkt att göra sitt jobb i straffläggningen). Till denna match har man gjort klart med Nathan Jones som man köpt loss från Luton. Troligen kör Jones samma elva som torskade mot Newcastle. Skador på försvararna Kyle Walker-Peters, Valentino Livramento och Juan Larios. Kan Saints skrälla här med ny röst på bänken?

Tips: Ibrahima Diallo kort @ 6,50 - Unibet -

Match 4
Tottenham - Leeds 2
(TTT 10-0-0)

Tottenham har haft det tungt på slutet med tre förluster på de fyra senaste. Visst han man mött bra motstånd men vill man vara med i racet om topplaceringar så behöver man kunna stå upp mot konkurrenter som Newcastle, Liverpool och Man United. Klar missräkning att åka ur EFL-cup med en så namnkunnig elva. Var egentligen bara tre spelare som normalt inte starta med mot Nottingham och ändå föll man med 0-2, svagt. Vi räknar med att manager Antonio Conte agerar här och tar in Richarlison och Dejan Kulusevski. Keeper Hugo Lloris och backen Ben Davies lär också återkomma i startelvan. Cristian Romero och Heung-Min Son skadade men utöver dem alla tillgängliga och då lite oroande att man inte har bättre spelare att byta in när det inte funkar på plan. Tabelltolvan Leeds ser ut att ha vänt skutan och seglar nu uppåt i tabellen. Hade åtta raka utan vinst innan skrällsegern mot Liverpool. Följde upp med 4-3 hemma mot Bournemouth där Crysencio Summerville åter slog till med ett sent (avgörande) mål. Körde med b-laget i EFL-cup mot Wolves och föll med 0-1. Tror inte att Jesse Marsch gråter över det då fokus är att hålla ligasviten vid liv. Adam Forshaw och Patrick Bamford kanske kan medverka här efter skador men sena tester väntar. Stuart Dallas och Luis Sinisterra ej tillbaka innan jul. Tottenham en favorit i fara och vi lämnar inget åt slumpen, utan helgarderar och hoppas på kryss eller tvåa.

Tips: Crysencio Summerville mål @ 5,80 - Unibet -


Match 5
Bournemouth - Everton 1
(TTT 5-1-4)

Intressant bottenmöte mellan lagen som ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket. Bournemouth kommer med två tuffa förluster i bagen. Hade 2-0 mot Tottenham men föll med 2-3. Mot Leeds hade man 3-1 men föll med 3-4. Så klart bra att man gör mål men det gäller att hålla i även i andra halvlek och inte låta motståndarna komma ifatt och förbi på slutet. Kan ändå kliva in i detta möte med hög svansförning då man vann i veckan EFL-cup med 4-1 och då precis som nu är det samma motstånd på andra sidan. Frågan är om manager Gary O'Neil ska ändra om i startelvan och i så fall hur mycket? Bytte ut i princip hela elvan inför cupmötet och flera av dem som fick chansen var bra. En han måste byta är Chris Mepham som är avstängd här. Skadorna på keeper Neto, Lloyd Kelly och David Brooks är inga nyheter. Om Cherries har delikata funderingar om startelvan här så har nog Evertons dito Frank Lampard huvudbry. Kommer från 0-0 (Fulham) och 0-2 (Leicester) i ligan och som sagt i cupen blev det uttåg med dunder och brak. Får se om någon "överlever" gallringen. Neal Maupay och Anthony Gordon samt James Garner kanske Lampard "måste" spela då det är skador på viktiga kuggar som Andros Townsend och Dominic Calvert-Lewin. Även sena tester på Idirissa Gueye och Amadou Onana. Backarna Mason Holgate och Ben Godfrey lär också missa matchen. Snabb revansch för The Toffees? Nja vi är inte så säkra på det och Mr Lampard ska inte känna sig helt säker på att basa över laget efter VM. En storförlust här och det kan vara tack och hej lampastej ! Tror dock han blir kvar åtminstone över VM.

Tips: Jefferson Lerma kort @ 3,50 - Unibet -

Match 6
Nottingham - Crystal Palace X
(TTT 3-1-6)

En seger här och andra resultat som går vägen kan faktiskt Forest vara på säker mark under VM-uppehållet. Har bara tre poäng till Bournemouth och målskillnaden är snarlik. Känner sig säkert fyllda med tillit efter ha slagit ut Tottenham ur EFL-cup under veckan. Fick dessutom spela sista kvarten med en man mindre sedan Orel Mangala dragit på sig rött kort. Här får belgaren Mangala sitta på läktaren då han är avstängd. Skadade Harry Toffolo, Omar Richards, Moussa Niakhate och Giulian Biancone gör honom sällskap. Förhoppningsvis behöver inte Scott McKenna och Cheikhou Kouyate ta plats där, men sena tester avgör om det bli spel eller vila. Hur manager Steven Cooper resonerar gällande anfallet återstår att se. Morgan Gibbs-White som släpande anfallare är troligt men vilka som bilda par framför mer oklart. Nigerianerna Emmanuel Dennis & Taiwo Awoniyi eller Brennan Johson & Jesse Lingard för inte behåller väl Sam Surridge (som fick starta i cupen) sin plats? Palace har tre vinster på de fyra senaste men är inte något lag att lita på. Kan göra riktiga plattmatcher men även stå för bra insatser när spelet stämmer. Föll i veckans EFL-cup mot Newcastle trots en stark elva på planen. Brände tre av fem elvameterssparkar i straffläggningen. Här räknar vi med att manager Patrick Viera mönstrar samma elva som besegrade West Ham förra helgen. Sen test på Odsonne Edouard (som missat två matcher) medan Chris Richards och James McArthur ej kan medverka. Öppet på förhand och krysset känns bäst som u-tips, men om råd garderar upp X:et. 

Match 7
West Ham - Leicester 2
(TTT 7-1-2)

Lagen ligger sida vid sida i tabellen men har olika formkurvor. West Ham på väg nedåt efter tre torsk på de fyra senaste matcherna. Fixade avancemang i sin Europa Conference League grupp tidigt så kunna lirat b-laget där och även i EFL-cup luftade man truppen. Nio straffar räckte dock inte för att ta sig vidare då motståndarna Blackburn satte 10 av 10. Rutinerade backen Angelo Ogbonna blev syndabock när han drog bollen i ribban. Målis Alphonse Areola riktigt svag både i matchen och straffläggningen och såg knappt ut att ens försöka ta bollarna. Förstekeeper Lukasz Fabianski behöver inte vara orolig att inte få tillbaka vantarna här. Sena tester på Maxwel Cornet och brasilienaren Emerson Palmieri men annars alla tillgängliga för manager David Moyes som lär ställa en helt ny elva på planen här dvs ordinarie manskapet. Leicester som inledde säsongen uruselt har nu växlat upp och har bara två förluster på de sju senaste. Kommer närmast från 2-0 mot Everton i ligan och 3-0 mot Newport i EFL-cup. Kunde mönstra en bra b-elva med namn som Dennis Praet, Ayoze Perez och Jamie Vardy (2 mål). Daniel Iversen höll nollan men får nog ändå ge handskarna till Danny Ward som också varit bra på slutet. Justin James ny på skadelistan och ansluter till backkollegorna Ryan Bertrand, Ricardo Pereira och Caglar Söyuncu. Två rätt jämna lag med samma spelstil och då finner vi värdet åt höger då Hammers har nästan 50%.

Tips: James Maddison mål @ 5,00 - bet365 -

Match 8
Bristol City - Watford 2
(TTT 1-0-9)

Tidigare svängdörrlaget Bristol har nu täppt till luckan men tyvärr har det även drabbat offensiven så att i stället för att vinna med 3-2 så förlorar man nu med 0-1 eller spelar 1-1 och det syns om inte annat på tabelläget. Bara tre poäng till godo på W-lagen under strecket. Så antingen behöver man släppa på bromsen och ösa på framåt med risk för att åka på kontringar eller så måste keepern Max O'Leary hålla nollan och nån framåt peta in en boll. Vi som är neutrala håller så klart tummarna för att man anammar det första alternativet. I veckans EFL-cup match mot Lincoln funkade varken det ena eller det andra då man föll med 1-3. Debuterande målvakten Stefan Bajic kastade sig med huvudet före in i stolpen vid sitt första ingripande redan efter 5 minuter och borde nog ha utgått, för resten av matchen var han usel och att det bara blev tre bollar i baken var märkligt. Backen Joe Low hade inte heller någon bra dag på jobbet då han drällde med bollen vid 0-2. Här behöver Bajic / Low inte byta om då manager Nigel Pearson kommer köra med endast rutinerade A-lagsspelare. George Tanner är dock avstängd och Tomas Kalas, Kane Wilson och Kal Naismith missar pga skada. Rob Atkinson åter efter sjukdom. Slaven Bilics Watford har fin form med fyra vinster på fem matcher. Bara bommat mot Coventry på slutet. Vilade i veckan efter att man redan i förra rundan åkte ur EFL-cup mot MK Dons. Hade både Hassane Kamara och Francisco Sierralta avstängda mot Reading men duon åter här. Näst på tur att bli avstängda kan vara Yaser Asprilla och Ken Sema som båda står på fyra gula kort. Jeremy Ngakia, Tom Cleverley, Imran Louza och Rey Manaj skadade. Knapp men klar tvåa, 0-1, 0-2 ?

Tips: Hassane Kamara kort @ 5,50 - Unibet -

Match 9
Cardiff - Sheffield United 2
(TTT 1-0-9)

Krysskygga Cardiff har fyra vinster och fem förluster på sina nio senaste matcher. 2-3 hemma mot Hull senast men innan dess 1-0 borta mot Sunderland. Har efter tunga förlusten mot Swansea i derbyt gjort mål i fyra matcher i rad så det är något att ta med sig här, för seriens näst målsvagaste lag. Var redan ute ur EFL-cup (0-3 mot Portsmouth i förra rundan) så det blev träning i stället för match under veckan för walesarna. Saknar skadade Ebou Adams, Jamilu Collins, Isaak Davies och Jaden Philogene-Bidace men Cedric Kipre och Ryan Wintle är åter efter avstängningar. Sheffield United åkte senast på en oväntad förlust hemma mot Rotherham. Brände därmed chansen att återta serieledningen från Burnley (som man matchen innan slog med 5-2). Lång kö till sjukstugan hos The Blades. Jack O'Connell, Rhys Norrington-Davies, Max Lowe, Jayden Bogle, Tommy Doyle, Ismaila Coulibaly, Sander Berge, John Fleck, Daniel Jebbison och Rhian Brewster är alla skadedrabbade och behöver vård. Kan ändå mönstra en start startelva och får u-tipset med tvekan. Garderas dock.

Match 10
Coventry - Queens Park Rangers 1
(TTT 9-0-1)

Coventry har vunnit de tre senaste och har på dessa målskillnaden 4-0 på dem. Då förstår vi att The Sky Blues lyckas med det som Bristol försöker sig på för närvarande. Nämligen att hålla nollan och sedan peta in eller två bollar framåt. Viktor Gyökeres har satte två av dem och precis utanför topp 10 i skytteligan med sin sju baljor. Ingen Aleksandar Mitrovic i Championship denna säsong så om svensken sätter ett par bollar till så är han snart i topp då det nio mål är bäst just nu. Rök mot Bristol City i tidigare runda av EFL-cup så ödslade ingen kraft i veckan utan kunde träna på i lugn och ro. Liam Kelly, Fankaty Dabo, Martyn Waghorn och Matthew Godden kvar hos fysteamet för skadebehandling. Tabellsexan QPR har tappat fart och VM-uppehållet kommer lägligt för Londongänget, som bara har en poäng på de fyra senaste matcherna. Föll senast hemma mot jumbon Huddersfield och då förstår vi att det är ett formsvagt lag som Michael Beale förfogar över. Skadeläget har lättat och Taylor Richards kan komma att starta här efter inhopp senast. Stefan Johansen, George Thomas, Nicholas Hämäläinen & Tyler Roberts dock fortfarande ej redo för spel. Ettan går först i West Midlands.

Tips: Viktor Gyökeres mål @ 2,75 - bet365 -

Match 11
Hull - Reading 1
(TTT 8-1-1)

Två lag som är svårt att få grepp om då de varvar vinster och förluster om vart annat. Kryssar gör de ogärna. Hull har på sina 20 matcher 7-3-10 och det ger i skrivande stund en 19e plats i The Championship. Kommer närmast från starka 3-2 borta mot Cardiff. Regan Slater hade då sin dag och både kvitterade och satte seger bollen på två minuter. Har annars mest under säsongen varit en flitig kortplockare med sex ostskivor. Nye managern Liam Rosenior har fått en bra start med fyra poäng på två matcher. Har inget lätt truppläge då bäste målskytten Oscar Estupinan är avstängd och skador på Callum Elder, Vaughn Covil, Harvey Vale, Adama Traore, Benjamin Tetteh och Allahyar Sayyadmanesh. Reading på 13e plats har vunnit åtta matcher, förlorat tio och bara kryssat i två. Formen är svag med en pinne på fyra kamper. Om vi ska vara än mer kritiska så har man bara tagit fyra poäng av tjugofyra möjliga på de åtta senaste. Kanske borde även Royals ta en funderare över managerbyte? Än så länge är det dock Paul Ince röst på bänken. Joe Lumley utgick skadad senast och lär ersättas av Dean Bouzanis mellan stolparna. Naby Sarr, Liam Moore, Scott Dann, Tom McIntyre och Femi Azeez övriga som dras med skadetrubbel. Lucas Joao eller Andy Carroll på topp avgörs nog på matchdagen. Hull är rätt svaga hemma men Reading är inte bättre borta och med ny manager och lite bättre form så vågar vi spika Hull till runt 50% när Ozan Tufan avgör?

Tips: Ozan Tufan mål @ 4,30 - Unibet -

Match 12
Preston - Millwall X
(TTT 8-2-0)

Hemmalaget bland de formstarkaste i serien. Har inlett Novembermånad med två vinster och grundade med att besegra Middlesbrough i sista Oktobermatchen. Ched Evans har fått starta två matcher i rad och senast var det han som sänkte Reading med sina två mål. Hans första baljor på nästan ett år. 27/11 (2021) var senast han nätade i 1-1 matchen mot Fulham. Sean Maguire eller Benjamin Woodman lär således inte flytta på Evans som åter kommer bilda anfallspar med Emil Riis. Tottenham-lånet Troy Parrott är fortfarande skadad men har nu sällskap av Ben Whiteman som gick sönder mot Swansea. Även långtidsskadade Patrick Bauer missar. Ali McCann fick vila senast men här räknar vi med nordirländaren från start. Tabellelvan Millwall har tre raka utan mål framåt. Nu har man ändå fått med sig två poäng i matcherna tack vare burväktare George Long som höll nollan mot Birmingham och Hull. Ändå svagt att inte vinna mot Tigers när man fick spela med en man mer i över 50 minuter. Tom Bradshaw kanske ändå behåller spetsrollen med tanke på att Benik Afobe är skadad. I försvaret är Murray Wallace redo efter ha avtjänat avstängning senast. Shaun Hutchinson & Ryan Leonard medverkar dock ej pga skador. Här känns det på förhand som en match som mycket väl kan sluta 0-0 och vi chansspikar krysset.

Match 13
West Bromwich - Stoke 1
(TTT 10-0-0)

WBAs nye manager Carlos Corberan har påbörjat klättringen och första delmålet är att ta sig över nedflyttningsstrecket. Sex poäng på de två senaste är en bit på väg och nu bara två poäng upp till Blackpool som man besegrade näst senast med 1-0. Samma siffror förra helgen borta mot QPR. Mittfältaren Okay Yokuslu avgjorde mot Seasiders medan backen Kyle Bartley blev matchvinnare mot QPR så fortfarande måltorka hos anfallarna. Inte så konstigt senast i och för sig då man spelade Matt Phillips som falsk nia när Karlan Grant inte kunde medverka pga skada. Även här sen test på Grant. Amerikanen Daryl Dike har spelat match med U-21 laget och är såldes skadefri nu men ändå inte säkert att han spelar här. Det mest troliga är comeback efter VM. Hade säkert varit med i USAs lag om han haft en skadefri säsong, för så pass bra är han. Brandon Thomas-Asante finns att tillgå men han har mycket att bevisa både för Corberan och fansen. Stoke på 15e plats har inte kryssat på åtta matcher. Fyra vinster och fyra förluster är facit. Lite oklar form då man förvisso vunnit två av tre senaste men även förlorat fyra av de sex senaste så känns som att det är lite av ett vägskäl här. Viktige Nick Powell har nu tre starter i benen och senast kom även ett mål från hans panna i 2-0 viktorian mot Luton. Manager Alex Neil bänkade då målis Josef Bursik och Jack Bonham fick chansen och höll nollan med hjälp av stolpen. Troligen behåller Bonham fingervantarna här men det är inte skrivet i sten. Harry Souttar åter efter skada (spelade hela matchen mot Luton) men Gavin Kilkenny, Sam Clucas och Josh Laurent kvar hos medteamet för skadebehandling. Tredje raka 1-0 vinsten för The Baggies? Kanske någon av miniflopparna Jed Wallace / John Swift slår till med fjärde målet för säsongen.

Tips: John Swift mål @ 3,60 - bet365 -

STRYKTIPSET (216 Raders)

1. Wolves - Arsenal 2
2. Newcastle - Chelsea 1
3. Liverpool - Southampton 1X
4. Tottenham - Leeds 1X2
5. Bournemouth - Everton 1X2
6. Nottingham - Crystal P. 1X2
7. West Ham - Leicester X2
8. Bristol City - Watford 2
9. Cardiff - Sheffield U. X2
10. Coventry - Queens PR. 1
11. Hull - Reading 1
12. Preston - Millwall X
13. West Bromwich - Stoke 1

MÅLTIPSET (9 Raders)

1. Wolves - Arsenal
2. Newcastle - Chelsea
4. Tottenham - Leeds
5. Bournemouth - Everton
7. West Ham - Leicester
18. Accrington - Sheffield W.
20. Bristol R. - Fleetwood
22. Exeter - Peterborough
25. Lincoln - Plymouth

Fullträff (Enkelrad)

1. Wolves - Arsenal 7+ mål
2. Newcastle - Chelsea 6 mål
3. Liverpool - Southampton 2 mål
4. Tottenham - Leeds 5 mål
5. Bournemouth - Everton 3 mål
6. Nottingham - Crystal P. 2 mål
7. West Ham - Leicester 6 mål
8. Bristol City - Watford 3 mål
9. Cardiff - Sheffield U. 3 mål
10. Coventry - Queens PR. 2 mål
11. Hull - Reading 1 mål
12. Preston - Millwall 0 mål
13. West Bromwich - Stoke 1 mål

Tack för läsningen och
lycka till med raderna!
18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ Aston, [email protected]

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto