Redan i reken innan förra helgens titelmatch konstaterade jag att Oliveira aldrig svikit förr och att Poirier aldrig ställts mot någon med såna oortodoxa verktyg förr. Mycket riktigt så svängde matchen undan för undan över i brassens favör och i tredje ronden var det bara en tidsfråga. Undrar när Challe får den oantastliga respekt han förtjänar? Det är dock inte mig emot då kosingen fortsätter vara fina till oddsen. Fanns till 2.50 på sina håll innan matchstart och tog man med avslut på submission var lördagsnatten än trevligare.

Tyvärr för rekarnas helhet, men desto bättre för kvinnornas organisation, fick Nunes stryk i något som bara såg märkligt ut. Inte läst något om att hon var skadad men det tandlösa uppträdandet kom ändå som en blixt från klar himmel.

Hursom, ny gala till helgen och jag har hittat två vinnare som står i alldeles för höga odds sett till vinstchansen.


Andra reken blir Darren Elkins mot Cub Swanson till 2.60 hos Pinnacle i en match som bara måste bli rena fyrverkerier.

Det finns många med okuvlig vilja i UFC, vilket är en av många anledningar till min fascination för sporten. Frågan är dock vem som har större än Darren Elkins. Han är uträknad match efter match och har nog lämnat fler bestående spår på canvasen än Robbie Savage i domarnas omklädningsrum. Till slut brukar han dock bara vara sjukast i matcher där inte det tekniska underläget är alltför stort.

Det kommer det inte att vara mot Cub Swanson, en annan riktig krigare. Även här handlar det om en viljestark herre som gladeligen bara vevar loss. På senare år har det synts viss förbättring inom grapplingområdet, men då enbart i överlevnadssyfte. Att Cub skulle vinna på submission är orimligt.

Jag tror vi får se en matchbild där två semilegendarer vill visa varför de är så poppis bland fansen och ingen har någonsin, hittills, brutit ner Elkins på vilja. Ser inte Swanson göra det heller och när vi får 2.6 i en match som nästan borde vara tvärtom, ja, då är det bara köra.

This is the stats tab
This is the post tip