Dagens rek är till Färjestad lopp 5 som ingår i kvällens V64 tävlingar. Jag spelar nummer 11 Global Skipper mot nummer 6 Wir Ideal.

Global Skipper har ryckt upp sig på sistone och har noterat en andra och en tredjeplats på sina två senaste starter så nu har han jobbat ihop till en seger.

I den senaste starten så fick Global Skipper trava utvändigt utan rygg innan han blev avlöst med varvet kvar och sedan så höll han farten bra till andraplatsen bakom vinnande Global Unlimited.

Här är utgångsläget inte det bästa för Global Skipper men om Jonas Moberg som kör hästen kan komma igenom rätt så vettigt och om han kan hitta en bra rygg att gå i under slutvarvet så kan han komma in i matchen om det blir ett uppskruvat tempo på tillställningen och då tror jag på bra chans att han är före Wir Ideal i mål.

Global Skipper är en sjuårig valack som har startat 48 gånger tidigare. På dessa så har det blivit 6 stycken vinster men han har även varit topp tre i 46 % av loppen.

Wir Ideal är klar favorit på strecken på V64 spelet men han har inte rosat marknaden och har blivit oplacerad i samtliga tre starter i år.

Wir Ideal galopperade bort sig när man ryckte alla skorna senast så det blir någon form av skobalans nu meddelar man från stallet och i övrigt ett öppet huvudlag och vanlig vagn.

Felfri nu så kanske Björn Goop som kör Wir Ideal kan slinka ner i ett vettigt slagläge och då kan han duga en bit mot det här gänget.

Det är inte säkert att Wir Ideal kan komma till spets här om Björn Goop skulle ladda för det för innanför har vi Mikael J Anderssons med nummer 2 Alvena Vagaboy och då kan det bli en tung löpning utvändigt ledaren vilket skulle vara gynnsamt för Global Skipper här.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

Wir Ideal - Global Skipper
Färjestad lopp 5
Spel: H2H 2
Odds: 1.85 Unibet

This is the stats tab
This is the post tip