I en kvartsfinal i ATP Masters i Monte Carlos ställs Stefanos Tsitsipas mot Karen Khachanov. Medan Tsitsipas ännu inte har tappat något set i turneringen har Khachanov lyckats slå ut landsmannen Daniil Medvedev. En stor bedrift - även om den sistnämnde knappast gillar att spela tennis på grus. Spelbolag har Tsitsipas som en klar favorit. Mitt speltips landar också på ett spel på greken.

Vilken uppryckning Tsitsipas gör i Monte Carlo, med tanke på den sega inledningen på säsongen. Den forne världstrean har halkat ner till en 12:e plats på rankningen. Men formen är på topp igen, efter klara segrar över Djere (som fick ge upp efter första setet), Etcheverry och sist världsfemman Zverev. Tsitsipas har knappt bjudit på något och då är han alltid svårslagen.

Khachanov har också gjort det bra - men fått slita riktigt hårt. Först mot Norrie, i en lång och jämn kamp. Därefter vände Khachanov ett underläge mot Cerundolo och lyckades navigera sig till en seger. Att slå Medvedev är alltid en bedrift i sig, även om världsfyran mest fokuserade på att tjafsa med den svenske domaren Mohamed Lahyani.

Brutal inbördesstatistik!

Att Tsitsipas har 7-1 i inbördesmöte mot Khachanov är ingen statistik som går att skämta bort. Då Tsitsipas, som är i högform, är en mardrömsmotståndare för Khachanov, talar det mesta för att greken går segrandes ur duellen.

Mitt spel blir att Tsitsipas täcker den låga handikapp linan på -2,5 games, till 1.79 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip