Förstaseedade i ATP Chengdu, Lorenzo Musetti, ställs mot hemmahoppet Juncheng Shang, i det avgörande titelmötet. Efter en knepig inledning har Musetti växt in i turneringen medan Shang också har haft ett par tuffa bataljer men lyckats att navigera sig till segrar. Spelbolag erbjuder nästan jämna odds. I mitt tycke har vi en klar favorit. Här är mitt speltips i finalen.

Nej, det har inte varit några lätta dueller för Musetti inledningsvis. Det första mötet mot Christopher O'Connell gick till ett tredje set tiebreak, precis som det andra mötet mot Adrian Mannarino. Fast där steppade italienaren upp ordentligt och visade vart skåpet ska stå. I semifinalen blev det en parkpromenad mot Alibek Kachmazov - som inte hade förlorat ett set innan dess. Världsstjärnan är i högform och då är han svårstoppad.

All eloge till Shang, rankad som bäst just nu på plats 55 på touren, för sina fina insatser. 19-åringen har spelat en match mer till skillnad från sin motståndare i finalen, där Kei Nishikore, Roman Safiullin, Alexander Bublik och Yannick Hanfmann har besegrats. Prov på mental styrka har visats upp i de avgörande stunderna, så självförtroendet är det inget fel på. Chansen på en första ATP-titel finns inom räckhåll. Men det kommer bli tufft!

Vem lyfter bucklan?

Det går inte att bortse från prestationerna från Shang, som har slagit ett par bra namn under resans gång. I finalen väntar en helt annan typ av motståndare, med mycket högre kvalité i sina slag. Någon jämn kamp har jag svårt att se - speciellt med den tennisen som Musetti visade upp i semifinalen. Kommer han upp i samma nivå så tar han pokalen.

Mina pengar läggs på att Musetti vinner matchen, till 1.81 i odds, hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip