För andra gången på kort tid ställs Gael Monfils och Jordon Thompson, denna gång i ATP Masters i vackra Monte Carlo. För bara några veckor sedan vände Monfils ett underläge och vann därefter komfortabelt i Miami Open. Med ett stort publiktryck i ryggen är han favorit till seger. Motståndet är minst sagt lämpligt. Det här är mitt speltips i den första omgången.

Säsongen hittills har varit okej för Monfils. Inför grussäsongen har han värmt upp i Estoril. Där blev det en seger i raka set över Henrique Rocha och en lång och tuff batalj mot Marton Fucsovics - som dessvärre inte gick vägen. Formen är fin och spelet på det röda underlaget bra, så länge han får vara skadefri. Något han också är. Därmed är Monfils en farlig motståndare att möta.

Även Thompson har gjort ett par schyssta insatser under säsongen. I Houston spelade han sin första grusturnering. Yibing Wu och Aleksandar Kovacevic besegrades innan landsmannen Frances Tiafoe blev för svår. Spelet på grus har i övrigt inte varit lysande under de senaste åren. Här väntas amerikanen få slita hårt.

Monfils show?

Inför en publik som bara älskar honom kommer Monfils att höja sig och bjuda på sin bästa tennis. Då kan en spelare som Thompson besegras relativt enkelt.

Mitt spel blir att Monfils täcker handikapp linan på -3,5 games, till 1.75 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip