För andra gången denna säsong ställs Grigor Dimitrov mot Nicolas Jarry. Denna gång i ATP Masters i Shanghai. Tidigare vann Jarry självaste finalen av ATP Geneva i Schweiz, i raka set. Denna gång kommer det att bli betydligt svårare att gå segrandes ur duellen - då Dimitrov har visat prov på toppform. Därför landar mitt speltips i matchen på bulgaren.

Ända från start har Dimitrov imponerat stort. Vukic och Khachanov har slagits i raka set innan Dimitrov tappade det första setet mot världstvåan Carlos Alcaraz. Men så reste sig Dimitrov igen och spelade utmärkt i de två sista seten, där han vid ett flertal gånger bröt spanjoren. Med denna form är Dimitrov svårstoppad och oerhört svår att bryta ner.

Även Jarry har gjort en fin turnering, med en pigg öppning. Atmane och Sonego slogs bekvämt i raka set innan den tuffa fajten mot wild-card spelaren Schwartzman. Det går att argumentera för att chilenaren, som har två titlar denna säsong, har haft en enkel lottning fram tills kvartsfinalen. Det stora testet återstår mot Dimitrov i toppslag.

Dagsformen avgör?

Dimitrov har en enormt hög högsta nivå i sitt spel - något han har visat upp i Kina. Även om Jarry har spelat väldigt bra så räcker ändå inte spelet när Dimitrov prickar rätt med sina slag. Spelbolag har bulgaren som en klar favorit i matchen och jag tippar på att han fortsätter imponera.

Mitt spel blir att Dimitrov täcker den låga handikapp linan på -2,5 games, till 1.83 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip