Ett helamerikanskt möte spelas i ATP Houston där Ben Shelton ställs mot Frances Tiafoe. Två spelare som har mötts en gång tidigare, förra året i US Open där Shelton gick segrandes ur duellen. Spelbolagen erbjuder helt jämna odds. Här är mitt speltips i finalen.

Att Ben Shelton har inlett grussäsongen på detta vis är något överraskande. Han har inte alls fått den utdelningen som brukar vara fallet på hard-court, utan mer krigat sig till avancemang. Några enkla parkpromenader har fallet inte heller varit mot Zizou Bergs, Brandon Nakashima och Tomas Martin Etcheverry. Tvärtom har Shelton behövt vända på tillställningar och kämpat hårt.

Inte heller är Frances Tiafoe någon grusspecialist. Men han har betydligt mer erfarenhet på det röda underlaget. Vägen till finalen har gått genom James Duckworth, Jordan Thompson och Luciano Darderi. Där har Tiafoe spelat kanske sin bästa tennis på grus, på bra länge. Några större misstag har han inte heller begått, vilket borde göra honom till en hetare kandidat till titeln.

Vem lyfter pokalen?

I och med att Tiafoe har visat prov på bäst form av alla i turneringen borde han ändå få bära på favoritskapet. Tiafoe kommer också vara revanschsugen efter förlusten sist i Grand Slam, så det finns en extra krydda där. Shelton har sin serve som vapen, men på detta underlag ska Tiafoe klara av att hantera den.

Mitt spel blir att Tiafoe vinner matchen, till 1.93 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip