Det har lönat sig att spela på Spanien, inte bara under fotbolls EM, utan även i Davis Cup tennis. Med världsstjärnan Carlos Alcaraz i högform har segrarna kommit - även i dubbelspelet när världstrean har varit involverad. I den tredje och sista gruppspelsomgången ställs spanjorerna mot Australien, som också har en fullpott. Här är mitt speltips.

Kaptenen Lleyton Hewitt har en stark trupp till sitt förfogande. Thanasi Kokkinakis har storspelat och vunnit sina båda matcher. Likaså Matthew Ebden och Max Purcell i dubbeln. Alexei Popyrin, dock, den som man kanske förväntade sig mest av har blandat och gett. Mot Tomas Machac spelades endast ett game, innan tjecken gav upp. Sist blev det en klar förlust mot fransmannen Ugo Humbert. Även Jordan Thompson finns med i truppen.

Desto starkare namn finns hos kaptenen David Ferrer. Både Roberto Bautista Agut och Carlos Alcaraz har spelat lysande i singeln. I dubbeln har specialisten Marcel Granollers storspelat, även om det blev en knapp förlust sist med kollegan Pablo Carreno Busta mot Frankrike. Den sistnämnde har dessutom vilats, efter att ha gjort en efterlängtad comeback. Så truppen känns pigg, fräsch och i högform.

Tredje raka för Spanien?

Då det spanska lägret är betydligt vassare ser jag inte varför de är underdogs i mötet. Då bataljen äger rum i Valencia är det hemmaplansfördel. Spanjorerna bör återigen lyckas navigera sig till en seger och avsluta gruppen på en första plats.

Mina pengar läggs på att Spanien vinner matchen, till 2.50 i odds, hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip